Hae
Colour Outside the Lines

30 tiukkaa kysymystä viime vuodesta

Tämä haaste löytyi Katjan blogista. Rakastan täyttää erilaisia blogihaasteita ja tässä olikin paljon vastattavaa – nimittäin 30 tiukkaa kysymystä viime vuodesta.

Mistä viime vuonna tekemästäsi asiasta olet erityisen ylpeä?

Olen erityisen ylpeä omasta työpanoksesta, jonka annoin Iloisella Joulukaupalla, ja Iloisella kesäkaupalla, Matkuksessa ja sainkin mun työskentelystä hurjan hyvää palautetta sekä työnantajalta, asiakkailta että asiakasyrityksiltä. Vaikka kuinka tiedän antaneeni kaupalle 110% niin silti mulle iskee aina sen päättyessä pieni epävarmuus omasta tekemisestä. Siitä yritän opetella eroon pienin askelin.

Kuka oli inspiroivin ihminen, jonka tapasit viime vuonna?

Tapasin tosi monia inspiroivia yrittäjiä viime vuonna ja ehkä just ne yrittäjätarinat on inspiroineet mua eniten. Oon aina ajatellut, etten itse halua yrittäjäksi, mutta jotenkin sen mahdollisuus on alkanut kiehtoa.

Mikä lukemasi runo, kirja tai lehtiartikkeli sai sinut ajattelemaan uudella tavalla?

Mua inspiroi erilaiset säästötarinat viime vuonna tosi paljon. Kaikki sellaiset ”näin säästät ruokakuluissa”-jutut varsinkin.

Luin muutama vuosi sitten Marie Kondon Konmari-kirjan ja katsoin hänen Netflix-sarjansa. Sen jälkeen olen pienin askelin hävittänyt meiltä kotoa ylimääräistä tavaraa. Mua alkoi kamalasti ahdistaa se, ettei tavaroille ollut omaa paikkaa tai että kaikki meidän kaapit olivat aivan sekaisin. Nykyään kaikelle on oma paikka ja koti pysyy paljon paremmin hallinnassa.

Edelleen meillä on liikaa tavaraa ja paljon ylimääräistä, mutta yritän joka viikko kantaa kirppikselle ja kierrätykseen jotain. Oon myös sanonut, että jos joskus muutetaan, joka ikinen tavara käydään ennen muuttolaatikkoon pakkaamista läpi.

Mitkä musiikkikappaleet olivat sinulle merkittäviä viime vuonna?

Ellinooran Elefantin paino on vaan vuodesta toiseen ollut mun voimabiisi. Syöpädiagnoosin jälkeen vielä enemmän kuin aiemmin.

Mille asioille nauroit niin paljon, ettet saanut henkeä?

Monillekin asioille, mutta kyllä monet parhaat naurut saatiin aikaiseksi väsyneinä Iloisen Joulukaupan ja Iloisen kesäkaupan rakennus- ja purkuviikoilla.

 

Mitkä olivat vuoden suosikkielokuvasi?

Vuodesta toiseen Uneton Seattlessa on yksi mun ehdottomista lemppareista. Kohta on taas se aika vuodesta, eli ystävänpäivä, kun on aika katsoa se. Jennifer Lopezin ja Owen Wilsonin romanttinen komedia Marry Me oli myös aika ihana uutuus.

 

Mitä pelkäsit viime vuoden alussa, mutta et enää tänä päivänä pelkää?

Pelkäsin viime vuoden alusta ihan suunnattomasti saavani kohdunkaulan syövän, koska papa-kokeiden tulokset aina vaan huononivat huononemistaan. Kuten olin pelännyt, sain syöpädiagnoosin maaliskuun alussa ja minulta poistettiin kohtu. Tästä on blogissa useampikin teksti: Mulla on kohdunkaulan syöpäMulla on kohdunkaulan syöpäMillaiset tulokset LOOP-hoidosta tuli?Nyt olen kohduton – kuinka kohdunpoisto onnistui?, Kysymyksiä ja vastauksia kohdunpoistosta, Parannuin syövästä fyysisesti, mutta henkiset arvet ovat syvälläSaako syövästä parantunutta surettaa tai harmittaa?

Koska olen jo sairastanut syövän, en enää pelkää sitä. En, vaikka mua tarkkaillaankin vielä neljä vuotta tarkasti. Ei oo mitään takeita, ettei mulle tulisi syöpää uudelleen, mutta en enää pelkää samalla tavalla kuin aiemmin.

Mikä on lempimietelmäsi VIIMe vuodelta?

Parasta mitä voi tehdä sukat jalassa, on kävellä toista puolitiehen vastaan.

 

Millä keinoin pidit huolta itsestäsi viime vuonna?

Huonosti. Mulla oli jo valmiiksi huono kunto ja kohdunpoistoleikkaus sekä kehoa sisältä päin syönyt syöpä veivät minut ihan rapakuntoon. Yritin pitää niin kovasti kiinni henkisestä hyvinvoinnista, että unohdin fyysisen hyvinvoinnin. Sitä siis lisää tänä vuonna!

Mitä asioita toivot vieväsi mukanasi myös tähän vuoteen?

Positiivisen elämänasenteen. Toisaalta se kulkee aina mukana. Vaikka elämä heittelee, siitä löytyy aina myös jotain hyvää ja suunta ei voi olla kuin ylöspäin.

 

Mitä asioita teit viime vuonna, joita et ikinä olisi uskonut tekeväsi?

Puhuin kesken työpäivän radiossa! Matkuksessa ei ikinä tiedä mitä työpäivä tuo tullessaan ja yhtenä päivänä mua haastateltiinkin radioon kesken työpäivän Iloisen Joulukaupan tiimoilta.

Mitkä olivat vuotesi suosikkiasiat?

Kivat reissut kuten keväällä pr-reissut kohteina Break Sokos Hotel Bomba ja Sokos Hotel Vaakuna Mikkelissä, Tukholman reissut, meidän häät ja tietysti häämatka Lappiin. Myös Iloinen Kesäkauppa ja Iloinen Joulukauppa oli ihania.

Mitkä olivat tärkeimmät viime vuonna oppimasi asiat?

Hetkessä eläminen ja elämän rajallisuus iski vasten kasvoja viime vuonna ihan eri tavalla. Opin, ettei asiat stressaamalla parane eli on vaan parempi mennä virran mukana. Yleensä asiat kääntyy parhain päin.

 

Mikä on lempivalokuvasi tältä vuodelta?

Tosi vaikea valita vain yhtä kuvaa, koska me käytiin viime vuonna hääkuvauksessa ja siellä on hurjan monta ihanaa kuvaa. Yksi meitä parhaiten kuvaavista kuvista on tämä. Jani kannattelee mua aina, tuli mitä tuli.

Kuva: Bella Photo

Mitä asioita haluaisit sanoa läheisillesi?

Haluaisin heidän tietävän miten ihania ja rakkaita he ovat ja niin he tietävätkin. Kerron sen usein sekä sanoin että teoin.

Missä paikoissa koit suurinta elämäniloa?

Veljentytön ristiäisissä, pikkuserkun häissä, kirkon alttarilla ja sairaalan heräämössä. Laivan kannella, kotipihassa, kaupan kassalla ja irtokarkkihyllyllä. Syöpädiagnoosin jälkeen päätin, että elämästä pitää nauttia ihan joka hetki.

Missä paikassa koit olevan eniten oma itsesi?

Kyllä se oli asiakaspalvelutyössä, kun sain tehdä sitä työtä mitä rakastan. Pääsin sekä toimistohommiin, joista oon haaveillut että tekemään töitä asiakkaiden parissa. Just täydellinen kombo mulle ja siellä mä loistan.

Mikä oli lempiruokasi Viime vuonna?

Testasin joulukuussa tehdä Tiktokista bongaamaani reseptiä kanakastikkeeseen ja se oli niin hyvää, että voisin syödä sitä päivittäin. Olen yrittänyt nyt kehitellä itse jotain hyvää kanakastikereseptiä ja olen aika varma, että olen keksinyt hyvän suhteen mausteiden suhteen. Jaan reseptin joku päivä tännekin.

Miten selviydyit stressaavista ajoista?

Mielestäni yllättävän hyvin. Syöpädiagnoosi ja tulosten odottelu oli tosi stressaavaa, mutta selvisin ihme kyllä menettämättä (ihan joka yö) yöuniani.

Mitkä kehut vaikuttivat sinuun viime vuonna?

Sain tosi monta kertaa kehuja positiivisesta asenteestani viime vuonna. Niitä antoivat lääkärit, hoitajat, seuraajat Instagramissa ja asiakkaat kaupalla. Oon aina ollut aika peruspositiivinen ihminen ja ihanaa, kun se välittyy ruudunkin läpi.

Ketkä ihmiset saavat sinusta parhaat piirteet esiin?

Jani saa varmasti kaikista eniten. Myös ystävä, joka ajattelee melkein samoin kuin minä. Mun on välillä ollut vaikea löytää sellaisia sielunheimolaisia, mutta nyt tuntuu, että oon sellaisia löytänyt elämääni.

Mitkä VIIME vuonna ostamasi vaatteet tuntuivat eniten sinulta?

Pinkki YO ZENin Heroines-hame on just mua ja asuinkin siinä aikalailla koko Iloisen Joulukaupan aukioloajan. Se on ihanan mallinen, ihanan tuntuinen ja ihanan värinen.

Mitä et malta odottaa jättää taaksesi vuoteen 2022?

Stressaavaa tulosten odottelua ei tule ikävä. Edelleen käyn puolen vuoden välein kontrolleissa, mutta ei ne tulokset enää niin kovasti jännitä tai stressaa kuin viime vuonna.

Mistä asioista ruoskit itseäsi, vaikka sinulla ei ollut siinä tilanteessa mahdollisuutta toimia muuten?

Työasioista, joihin en oikeasti voinut enää vaikuttaa niiden tapahtuman jälkeen ja varmaan siitä, että jouduin jäämään koulusta pois vaikka tiedän sen olleen paras päätös.

Mitkä olivat parhaat tänä vuonna saamasi neuvot?

Kaikille sattuu virheitä ja niistä selvitään aina jollain tavalla.

Mitkä olivat parhaat antamasi neuvot?

Älä stressaa asioista, joihin et voi itse vaikuttaa.

Mitkä asiat jätit tekemättä, koska sinulla ei ollut aikaa?

Tehtiin aika paljon asioita viime vuonna ja ainut asia, joka sekä mua että nuorinta jäi harmittamaan, oli liikennepuisto, jossa ei ehditty kesällä käymään. Sinne mennään ehdottomasti tänä kesänä heti sen auettua.

Mihin asioihin haluaisit panostaa tulevana vuonna enemmän?

Haluaisin liikkua enemmän, ihan vaikka vaan lisätä arkiliikuntaa. Tähän ehkä auttaa se, että hankin bussikortin ja aion kulkea kodin ja koulun väliä bussilla. Joskus liikuntaa voisi lisätä vaikka jäämällä aiemmalla pysäkillä pois kyydistä.

Haluan myös tehdä vaatekaapistani enemmän itseni näköisen ja sellaisen, että siellä olisi vain vaatteita, joita oikeasti rakastan ja haluan käyttää päivittäin. En halua kokonaan muuttaa vaatekaappiani pelkistetyksi vaan itseni näköiseksi.

Mitkä piirteesi pääsivät viime vuonna todella esiin?

Positiivinen elämänasenne, stressinsietokyky ja ajanhallinta olivat kaikki isoja tekijöitä viime vuoden aikana. Tein enemmän töitä kuin pitkään aikaan, kun olin töissä sekä kesällä että joulun alla ja välillä perheen aikataulujen yhteensovittaminen oli aika ruljanssia. Hienosti siitä kuitenkin selvittiin.

Mitä toivot tapahtuvan vuonna 2023?

Kirjoitin tästä ihan oman postauksen Mitä odotan vuodelta 2023?. Toivon, että tästä vuodesta tulee ihana ja rakkaudentäyteinen.

 

Mikä oli sun viime vuoden paras juttu?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA ILOINEEN JA SURUINEEN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

 

LUE MYÖS: 

Kaikki mun työasut loka-joulukuulta

Nappaa Timma koodi omaa hetkeä varten

Kouluun paluu ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *