Hae
Colour Outside the Lines

Jenny Colgan : Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua

*Sisältää mainoslinkkejä

*Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerukselta. 

Jenny Colgan aloittaa leipomotrilogian kirjalla Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua. Kirjoissa päästään seuraamaan Polly Waterfordin elämän vaiheita.

Polly on juuri tehnyt konkurssin poikaystävänsä kanssa ja hän tarvitsee itselleen uuden asunnon. Kaikki on kuitenkin hänen budjetilleen aivan liian kallista ja niinpä hän ajautuu asumaan Cornwallissa sijaitsevalle pienelle saarelle, jolle ei edes pääse aina vuoroveden vaiheiden vuoksi. Koska jotain työtä on rahan eteen tehtävä, alkaa Polly leipoa. Kyläläiset ostavat mielellään Pollyn leipomuksia, mutta kylän ainoan leipomon yrittäjä on Pollyn bisneksistä eri mieltä.

Luin kirjan parissa päivässä, koska sen teksti oli soljuvaa, tarina kulki jouhevasti ja oli koukuttava. Hieman minua häiritsivät jotkin pienet virheet, mutta annoin ne kirjailijalle anteeksi. Enhän tiedä ovatko virheet kirjailijan vai suomentajan mokia.

Jenny Colgan

Jenny Colgan osaa kirjoittaa upeasti ja kirja sai minut himoitsemaan tuoretta leipää, meri-ilmaa ja leipomista. Pollyn leipomia herkkuja kuvailtiin kirjassa vähän väliä niin, että vesi herahti kielelle. Kirjan lopussa oli vielä sopivasti muutamia Pollyn käyttämiä reseptejä, joten kirjan luettuaan olisi voinut hyvin alkaa leipomaan.

Kirjan henkilöhahmot on hauskoja, omalaatuisia ja heidät oppii hyvin tuntemaan kirjan aikana. Kirjan lopussa Polly tuntuu jo ystävältä, jolle on vaikea sanoa hyvästit. Pollyn ihastuksen kohteet on myös kuvailtu todella hyvin ja heidät voi ihan nähdä päässään kirjaa lukiessaan. Toisaalta minulla on kyllä tapana kuvitella aina miltä kirjan henkilöt näyttäisivät ja kuka heitä esittäisi elokuvassa.

Minulla oli valmiina kirjan toinen osa hyllyssä, joten oli ihanaa, kun sen pystyi lukemaan heti tämän perään. Kolmas kirja ilmestyy syksyllä 2021 ja kertoo joulun odotuksesta. Tällaiselle jouluhullulle se kirja kuulostaa ihan täydelliseltä. En malta odottaa millaisia jouluherkkuja Polly loihtii.

 

Oletko sinä lukenut majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua
tai jotain muuta Jenny colganin tuotannosta?

 

Jos haluat ostaa kirjan omaksi, on se helppo tilata *Adliriksen verkkokaupasta.

 

LUE MYÖS: 

JENNY COLGAN: UUSIA LUKUJA JA ONNELLISIA LOPPUJA

BETH O’LEARY: VAIHTOKAUPPA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.