Hae
Colour Outside the Lines

Potkupyörä oli viime kesän paras hankinta

Me ostettiin Vivialle viime kesänä potkupyörä Prismasta. Se maksoi muistaakseni kolme kymppiä eli ei ollut mikään kovin kallis hankinta. 

Edelliskesänä Vivia oli vielä niin pieni, ettei olisi ylettänyt pyörän satulalta potkimaan, mutta viime kesänä hän oli kasvanut juuri sopivan kokoiseksi kymppituumaiselle potkupyörälle. 

 Kun potkupyörä hankittiin, annoimme Vivian ajella sillä sisällä muutaman viikon, koska ulkona oli vielä lunta, loskaa ja hiekkaa tosi paljon pyöräteillä. Kun sitten lähdimme ulos ajelemaan, onnistui se tosi hyvin. 

Hetki sitä tasapainoa piti hakea, mutta pian hän jo ajeli kuin ammattilainen. Jopa pienet mäet olivat hauskoja ja Vivia laskikin ne alas potkupyörällään. Potkupyörä oli oikein mainio väline tasapainon harjoitteluun ja olen tosi onnellinen, että ostimme sen. 

Kesän jälkeen potkupyörä jäi kuitenkin liian pieneksi ja laitoimme sen eteenpäin seuraavalle potkuttelijalle. 

Nyt Vivialla on käytettynä ostettu polkupyörä, jossa on apupyörät vielä apuna. Vivialla on sen verran lyhyet jalat, että aiemmin hän ei olisi ylettänyt polkimille ja nyt 12 tuumainen polkupyörä on aika sopiva. Ollaankin jo muutamia kertoja sillä harjoiteltu ulkona ajamaan ja aika kovaa hän jo uskaltaa polkea. Välillä tosin tulee vahingossa jarrutus ja silloinhan se matka tyssää ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan. 

Potkupyörä oli kyllä ehdottomasti viime kesän paras hankinta. Se opetti tasapainoa ja sitä oman ympäristön havainnointia tuolla ulkona. 

Viimeistään ensi vuoden kesäksi on pakko hankkia itsellenikin polkupyörä niin päästään Vivian kanssa pyörälenkeille yhdessä. Minulla on yläasteella ostettu pyörä, jolla en ole ajanut vuosiin, koska siitä tippuu koko ajan ketjut. Tykkäsin nuorempana tosi paljon pyörällä ajamisesta, joten olisi kiva hankkia kunnollinen pyörä. Pyörät ovat kuitenkin yllättävän kalliita, joten täytyy odotella, että saisi ensin töitä. 

Meillä on tänä kesänä nimittäin polkupyörän hankinta edessä myös keskimmäiselle, koska hänen viime kesäinen pyöränsä on jo ihan liian pieni. Täytyy vielä miettiä, että yritetäänkö tänä kesänä etsiä polkupyörä hänelle käytettynä ja ostetaan sitten parin vuoden päästä uusi, joka kestää sitten pidempään. 

 

Onko teillä ollut käytössä potkupyörä lapsilla?  

 

LUE MYÖS: 

TÄNÄÄN OLI ENSIMMÄINEN KESÄLTÄ TUNTUVA PÄIVÄ

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.