Hae
Colour Outside the Lines

Gluteenittomasti paneroidut kanapihvit

Mulla oli eilen testissä uusi resepti, nimittäin gluteenittomasti paneroidut pihvit kanan jauhelihasta. 

Mulla ei ollut mitään valmista reseptiä vaan tein näitä vaan siitä mitä kaapissa sattui olemaan. Panerointiin käytin Pirkan gluteenittomia corn flakes-muroja, kun niitä sattui olemaan kaapissa eikä ne lapselle muromuodossa tuntuneet maistuvan. 

Nämä kanapihvit oli superhyviä ja meheviä. Ja mikä parasta, nämä maistui koko perheelle! 

gluteenittomasti Paneroidut kanapihvit
(kaksi pellillistä)

800g kanan jauhelihaa

6-8dl gluteenittomia corn flakes-muroja

mausteita oman maun mukaan (esim. suola, paprikajauhe, curry)

3 kananmunaa

  • Valmistele itsellesi pöydälle kokoamista helpottamaan työpiste. Ekaksi kulhoon jauhelihat, seuraavaksi syvä lautanen kananmunille. Kolmanneksi syvä lautanen corn flakes-muroille ja viimeiseksi leivinpaperilla vuorattu uunipelti. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  • Murskaa corn flakesit. Itse vaan puristelin ne murskaksi siinä niiden omassa pussissa. Kaadoin murskan lautasille ja sekoitin siihen mausteet. 
  • Rikoin kolme kananmunaa kulhoon ja rikoin niiden rakenteen vispilällä (tähän käy myös haarukka). 
  • Painelin käsien välissä jauhelihasta haluamani kokoisia pihvejä (samoilla aineksilla onnistuisi hyvin myös nugetit). Tein ekana kaikki pihvit valmiiksi kahdelle pellille, koska pihvien kuorruttamisessa kananmuna ja corn flakes-murska tarttuu sormiin. 
  • Valmiit pihvit pyörittelin ensin kananmunassa ja sen jälkeen corn flakes- ja mausteseoksessa. Nostin ne takaisin pellille aina, kun sain yhden valmiiksi. 
  • Paistoin pihvejä noin 15-20 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Corn flakesit alkoi mukavasti ruskettua ja silloin otin pihvit pois uunista. 

Valmiit pihvit voi tarjoilla vaikka perunamuusin kanssa. Näitä olisi kiva myös dippailla jossain kastikkeessa. 

Me syötiin viimeiset pihvit iltapalana Janin kanssa täytettyjen leipien välissä. Itse paahdoin leivän, laitoin väliin aurinkokuivatun tomaatin makuista tuorejuustoa, kanapihvin ja kaupan valmista coleslaw-salaattia. 

Näitä täytyy kyllä tehdä pian uudelleen! 

Oletko sä kokeillut kuorruttaa kanapihvejä jollain? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

LUE MYÖS: 

keto / vhh tortillasipsit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *