Hae
Colour Outside the Lines

Kun taapero sairastaa joka toinen viikko

Meidän taapero on ilmeisesti perinyt vastustuskykynsä minulta. Jani on tosi harvoin kipeänä tai jos on niin taudit menevät yleensä ohi tosi nopeasti. Bea on ihan samanlainen. Meillä oli helmikuussa norovirus, joka kesti minulla viikon ja meni Bealla ohi yhdellä oksentamisella. Vivia ihme kyllä vältti noroviruksen. 
Kaikki muut taudit Vivia on kuitenkin kerännyt joka paikasta. Pöpöt tarttuvat päiväkodista, kauppakeskuksista ja tuttujen tutuilta. Vivia on syksystä asti ollut melkein joka toinen viikko kuumeessa tai flunssassa. 
Olemme rampanneet lääkärissä melkein joka kerta taudin iskiessä. Yksi korvatulehdus on löytynyt ja sen jälkeen olemme joutuneet kerran huuhtomaan korvat. Muuten lapsessa ei ole ollut mitään havaittavissa sen näkyvän kuumeen, väsymyksen ja nuhan lisäksi. 
Välillä kuume nousee yöllä ja lapsi on selvästi kipeä aamulla, joten päiväkotiin meneminen ei tule kuulonkaan. Välillä taas Vivia on ehtinyt olla päiväkodissa pari tuntia, jonka jälkeen sieltä ilmoitetaan lapselle nousseen kuumeen. Viimeisimmällä kerralla Vivia oli tosi väsynyt päiväkodista haettaessa ja kotiin päästyä huomasimme hänellä olevan 38.5 kuumetta. 

Tuon viimeisimmän kuumetaudin alkaessa soitin terveyskeskukseen ja vaadin parempia testejä, koska eihän tässä mitään järkeä ole, että lapsi on koko ajan sairaana. Kävimme verikokeessa, yritimme saada pissanäytteen ja näiden jälkeen menimme odottamaan lääkärin vastaanotolle pääsyä. 
Onko muuten muualla kuin Kuopiossa aina ihan hirvittävä jono lääkäriin, jos sinne soittaa aamulla päivystysajan? Ajan kyllä saa, mutta olemme joka ikinen kerta odottaneet odotusaulassa noin tunnin ja vasta sitten päässeet lääkärin luo. Tiedättekö miten ihanaa väsyneen ja kipeän taaperon kanssa on istua pienessä odotusaulassa ja hokea vain kohta päästään? 
Ei ihan helpoimmasta päästä tuo virtsanäytteen antaminen kipeän taaperon kanssa.
Syötiin lounaskin pottailemassa. 
Eihän siitä pissanäytteen antamisesta mitään tullut, kun lapsi käyttää vielä vaippoja eikä oikein ymmärrä sitä potalla käymisen ideaa. Koska verikokeissa ei ollut mitään tälläkään kertaa, lääkäri sanoi, ettei pissanäytettä enää tarvita. 
Mitään ei siis taaskaan löytynyt. Kuulemma pienillä lapsilla vastustuskyky kasvaa mitä enemmän he ovat pienenä kipeänä, joten tämä on vähän kuin laittaisi rahaa pankkiin tulevaisuuden varalle. Allergiat ja muut pitäisi kuulemma pysyä paremmin loitolla, kun nyt kasvatetaan vastustuskykyä sairastamalla. 
En tiedä onko se totta vai ei, mutta onhan tuo nyt oikeasti tosi ärsyttävää jo taaperollekin olla koko ajan kipeänä. Varsinkin, kun ei tuon ikäinen vielä ymmärrä miksi olo on niin huono. 
”Haloo ukki!” Vivia sanoi puhelimeen odotusaulassa. 
Ilmojen vähän lämmettyä kuumetauteja on ollut harvemmin. Pitää varmaan ensi talvena tutkia vetääkö meillä lastenhuoneessa, koska mieleen tuli, että onhan Vivia voinut vilustuakin. Lattiat on kotona aika kylmät talvella, joten täytyy alkaa pitää sisällä villasukkia ja syöttää maksimimäärät vitamiineja. 

Onko teidän lapset sairastaneet paljon pienenä? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.