Hae
Colour Outside the Lines

Mun esikoinen täytti 17 vuotta tällä viikolla

Mun esikoinen täytti 17 vuotta tällä viikolla.

Tuntuu ihan hullulta ajatella, että itse tuon ikäisenä olin vain vajaan kaksi vuotta enää teini ja sitten minulla olikin jo tuo vauva, joka nyt täytti 17 vuotta. Ihan uskomatonta miten nopeasti aika kuluu.

Tässä minä omana 17-vuotissyntymäpäivänäni. Sain Anne Frankin päiväkirjan isovanhemmiltani lahjaksi ja sama kirja (ja tämä kuva sen sisässä) löytyy edelleen kirjahyllystä.

Huomaan 17-vuotiaassa paljon samoja asioita, joita muistan itsessäni samassa iässä. Häntä kiinnostaa kovasti musiikki ja vaatteet sekä kirppikset. Hän on sosiaalinen ja miettii välillä kuinka aika riittää kaikille kavereille.

Hän on myös tosi hyvä sisarus pienemmille sisaruksilleen.

Tottakai, koska teini-ikäisestä on kyse, hän nukkuu pitkään, unohtaa kotityöt välillä ja mököttää. Kukapa teini-ikäinen ei tekisi näin?

Toivon, että hän uskaltaa kasvaa juuri omaksi persoonakseen eikä koskaan mieti kelpaako jollekin.

Juhlimme synttäreitä pienellä porukalla jo aiemmin tällä viikolla ja söimme kakkua, jonka olin tehnyt. Kakussa oli mansikkaa ja suklaata, kuten teini toivoi. Kakku ei ollut mikään kaunein tekeleeni, mutta maku oli kuulemma oikein mainio.

Koska olen nyt yrittänyt viettää lasten kanssa kahdenkeskistä aikaa yksi kerrallaan, odotan jo kovasti loppukuun Tukholman risteilyä, jolle olemme teinin kanssa lähdössä kahdestaan. Meidän risteily jo peruttiin, koska laiva ei liikennöikään, mutta onneksi saimme siirrettyä reissun helposti.

Me molemmat rakastetaan Tukholmaa. Aiemmin käytiin siellä risteilyillä pari kertaa vuodessa ja muutaman kerran ollaan oltu hotellireissuillakin, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi ei olla päästy Tukholmaan pariin vuoteen. Ihanaa päästä taas ihan vaan fiilistelemään Tukholmaa.

On myös parasta, kun pääsee juttelemaan ja vaan olemaan teinin kanssa, kun kotona yleensä on aina 5-vuotias keskeyttämässä. Teini-ikäinenkin selvästi kaipaa sitä kahdestaan vietettyä aikaa, kun ensimmäiset 9.5 vuotta hänen elämästään olimme kahdestaan. Meillä ei reissuun ole mitään kovin suuria suunnitelmia vaan ajateltiin mennä ihan sen mukaan miltä silloin tuntuu. Buffettiin ei ainakaan mennä, koska mulla ei ole makuaistia eikä luultavasti jaksettaisi edes syödä koko rahalla.

 

Minkä ikäinen sinun esikoisesi on tai muistatko millaista oli olla 17-vuotias?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

LUE MYÖS: 

”Perus, joku luuli taas äitiä mun siskoks”

Teiniäiti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *