Hae
Colour Outside the Lines

7v kysyy, minä vastaan

Hmmmm. Mitähän mä kysyisin? 
Miksi koulussa on matikkaa? Koska laskeminen on tärkeää, että osaa laskea esimerkiksi rahoja. 
Nyt tää on vaikea. Miksi telkkaria pitää katsella? Ei sitä ole pakko katsella. Sitä voi katsella, jos haluaa. 

Oota mä mietin seuraavaa. 
Miksi on tekokukkia? Siksi, että jos on allerginen tai jos ei osaa pitää niitä hengissä niin saa silti pitää kotonaan kukkia. 
Tää on kyllä hassu. Miksi kaikkien pitää mennä vessaan? Miksi kaikilla on vessa? Vastaa itse: Siksi, koska muuten me pissattais housuun. 
Miks kynät ei oo sellasia, mitä ei tarvii teroittaa? Onhan olemassa tusseja ja kuulakärkikyniä ja sitten on sellaisia lyijykyniä, joihin laitetaan lyijyä. 
Miksi merenneitoja ei ole olemassa? Mistäs tiedät, ettei ole? Disneylandissa on ainakin Ariel. 
Tää on kyllä hassu, tää on isistä. Miksi isien pitää puhua muille iseille? No koska se on kohteliasta. Ja niistä voi saada vaikka kaverin. Pitää isilläkin olla kavereita. 
Oota. Mä en vielä. Miksi luistelussa ei ole kaksi luistinta? Pysyis paljon helpommin pystyssä. Ai kaksi terää? Niin. Koska se on sellainen tasapainolaji. Siinä opetellaan pysymään pystyssä yhdellä terällä ja kun molemmat luistimet on maassa, niin sillonhan siinä on kaksi terää.Noniin. Miksi ennen aikaan, kun oli sairas niin irtosi koko kynsi? Koska ei osattu sillon vielä hoitaa oikein. Ei ollut samanlaisia sairaaloita eikä samanlaisia lääkäreitä, joilla olisi ollut yhtä paljon tietoa kuin nykyään. 
Miksi kukkia on olemassa? Että me voitaisiin katsella niitä, kun ne on niin kauniita. No arvaa mitkä on kaikista kauneimpia kukkia? Auringonkukat. 

Miltä sinusta tuntuu, kun olet aikuinen? Vanhalta. Ja viisaalta. No ei tosi, en tunne itseäni kovin viisaaksi. Mutta tuntuu mukavalta, kun saa itse päättää omista asioista.

Tiedätkö miten tehdään lamppuja? No enpä kyllä tiedä. Varmaan jossain tehtaalla. Isiiiiii, miten tehdään lamppuja? 

Minkä nimen haluaisit, jos saisit vaihtaa? En mä kyllä haluaisi vaihtaa, mutta jos olisi pakko niin olisin Ariel.  

Mikä on painovoima? Etkö tiedä mikä on painovoima? En. Onks se niinku tälleen? (puhaltaa tyhjää maitopurkkia, joka kaatuu) Painovoima on se, että sinä pysyt maassa etkä leiju ilmassa. Painovoiman ansiosta tavarat myös tippuu alaspäin eikä leiju ylöpäin. Ja avaruudessa voi leijua! 

Ohjaako joku niinku tota tuulta ja vettä ja lunta ja semmoista? Luonnonvoimat ohjaa niitä. Tai sit siellä on joku pikkuinen tonttu ohjailemassa niitä. 

Miksi metalli ei mene rikki, jos sen vaikka vahingossa heittää maahan? Metalli on niin kovaa ja kestävää niin ei se hajoa niin helposti. 

Miten magneetti tehdään? No enpä kyllä tiedä. Kysytäänkö Googlelta? 

Arvaa mitä mä haluaisin tehdä isona? Mä haluan olla pikkutonttu. Mitä se tekee? Tutkii onko kiltisti. Näitä ihmisiä. 

Miten hammas voi heilua? Heiluuko se ikenen, kun hammas irtoo? Ien ei heilu vaan siellä ikenen sisällä kasvaa rautahammas, joka työntää sitä maitohammasta pois paikaltaan ja sitten se maitohammas lopulta irtoaa. Aa sitten mullakin kasvaa täällä sisällä hammas! 

Miten tuuli voi puhaltaa silleen noin? (näyttää käsillä, että tavara liikkuu) Tuuli voi liikuttaa sellaisia kevyitä juttuja. Esimerkiksi hiukset voi heilua tuulen mukana, koska ne ovat niin kevyet. 

Hmmmmm. Miten paperi voi kääntyä? Eikun miten valo voi kääntyä? Millä lailla kääntyä, mitä tarkoitat? Niinkun silleen, että miten sitä paperia voi taittaa? Koska paperi on niin ohutta ja kevyttä, ei painavaa niin kuin metalli niin se taittuu. 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.