Hae
Colour Outside the Lines

Häiden suunnittelu on hankalaa

Häiden suunnittelu on edennyt jo pitkälle, mutta jotenkin nyt on iskenyt vasten kasvoja miten paljon on vielä tehtävää. Meillä on häät reilun vuoden päästä, elokuun ekana viikonloppuna 2022. 

Me ollaan päätetty pääpiirteittäin isoista jutuista, mutta häiden suunnittelu pitää sisällään niin hirveästi liikkuvia osia, että tuntuu, ettei ne langat enää pysy käsissä. 

Mun ystävä kysyi pari päivää sitten seuraavat kysymykset: 

  • Millaiset kaasojen mekot teille tulee? 
  • Joko tiedät millaisen mekon hankit itsellesi? 
  • Onko teidän häissä pukukoodi? 

En osannut vastata kuin viimeiseen, joka oli helppo. Meillä ei oo pukukoodia, jokainen saa tulla sellaisena kuin on ja sellaisissa vaatteissa, joissa tuntee olonsa mukavaksi. 

Kaasoille tulee pitkät mekot, mutta ei mitään havaintoa minkä malliset ne muuten ovat tai edes minkä väriset hankimme. 

Omaa mekkoani olen pohtinut monta vuotta, mutta en edelleenkään ole osannut päättää millaisen haluan. Sovittamaan en ole mekkoja mennyt vielä kertaakaan. Olisi varmaan hyvä idea käydä kaasojen kanssa mekkokaupassa ihan vaan fiilistelemässä mekkoja ja sovittaa muutamaa eri mallia. 

Meillä on cateringin valintakin vielä hieman kesken, koska olen ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt paneutumaan asiaan kunnolla. Olen laittanut tarjouspyynnön useampaankin firmaan, mutta osa on selvästi meidän budjetille ihan liian kalliita ja osa taas ei oikein vastaa toiveitamme ruoan suhteen. 

Jotenkin minua alkaa hirvittää taloudellisestikin ajatellen koko häät, koska ne syövät ihan hirveän määrän rahaa. Koska en itse ole tällä hetkellä töissä, olemme muutenkin eläneet aika pienellä budjetilla ja tuntuu mahdottomalta saada koko hääbudjetti kasaan reilussa vuodessa. Olemmekin jo puhuneet, että saattaa olla mahdollista, että häitä joudutaan siirtämään, jos en löydä itselleni töitä seuraavan vuoden aikana. Voisimmehan tietysti ottaa lainaa, mutta mieluummin maksaisin häät samantien rahoista, jotka meillä jo olisi säästössä kuin ottaisin ison häälainan pankista. 

Häiden suunnittelu on ollut käynnissä niin monta vuotta, että sinänsä mikään ei tule yllätyksenä ja minulla on vahva usko, että kaikki aina selkiintyy ja elämä kyllä menee siihen suuntaan kuin on tarkoituskin. Siksi en jaksa stressata asiasta liikaa. Mekonkin ehtii ostaa hyvin vielä ensi talvena tai vaikka keväällä.

Vihkisormushan minulla on jo teetettävänä eli se asia on ainakin hoidossa. Meillä on myös hääpaikka varattuna, hääauto tiedossa ja koristeetkin melkein kokonaan hankittuna. Olemme siis sinänsä jo aika pitkällä asiassa. 

jos olet suunnitellut häät,
mikä oli tärkein hoidettava asia suunnittelulistalla?  

LUE MYÖS: 

Miksi suunnittelen häitämme Pieni Merenneito-teemalla? 

Hääpaikka varattuna, hääsuunnittelu voi alkaa!

Millaisia hääkoristeita meille tulee? 

Teetän vihkisormukseni perintökoruista

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.