Hae
Colour Outside the Lines

Tyypillistä Hollantilaista

Olin joulukuun ekan viikon koulun kautta Hollannissa. Olin käynyt Hollannissa viimeksi 5-vuotiaana ja muistikuvia minulla siitä matkasta ei oikein ole, joten en oikein tiennyt mitä odottaa.

Kengät BikBok, laukku Longchamp, vihko Tiger 
Tyypillinen hollantilainen lounas.

Säätiedotus lupasi kymmentä astetta ja minähän onnellisena pakkasin nahkatakin enkä ollenkaan villakangastakkia. No, Hollantihan on aivan tasaista maata. Ei siellä ole minkäänlaisia mäkiä tai nyppylöitä ja siellä tuulee kylmästi koko ajan. Meillä oli shoppailuaikaa vasta viimeisenä iltana, koska kaupat menevät Hollannissa kiinni arkisin jo kuudelta, joten minulla ei ollut edes mahdollisuutta ostaa uutta talvitakkia. Survoinkin monena päivänä päälleni monta kerrosta puseroita, takin ja villaviitan sekä kaulahuivin. Varsinkin, kun menimme katsomaan Afsluitdijk-patoa. 
Kotiin pidin yhteyttä Skypellä joka ilta. 

Vierailimme yritysvierailuna venetehtaalla. Yrityksen perustaja kertoi meille hauskan tarinan yrityksen perustamisesta ja siitä kuinka yritys on vuosien saatossa kasvanut. Näimme myös työntekijöitä rakentamassa ja kunnostamassa veneitä.

Vierailimme myös useissa lähikylissä ja näimme mahtavaa arkkitehtuuria, isoja sekä pieniä patsaita ja ihania kauppoja. 

Juustokauppa  

Jakku Gina Tricot.
Öljyssä paistettu taikinapallo, jonka päällä oli tomusokeria. Nämä ovat tyypillisiä herkkuja uuden vuoden aattona. 
Pannukakkulaivan täytetty pannukakku. 

Reissu oli mahtava jo pelkästään siksi, että minulle sattui todella mukava host-perhe, jonka tyttö Alianne oli minua yli 10 vuotta nuorempi, mutta meillä synkkasi heti. Teimme yhdessä kouluprojektia, joten se oli vain hyvä asia. Odotankin innolla helmikuuta, kun hollantilaiset opiskelijat tulevat Kuopioon ja Alianne tulee vuorostaan asumaan meille viikoksi.


Olimme neljä päivää Leeuwardenin kaupungissa (joka muuten on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2018) ja viimeisen päivän Amsterdamissa. Viikon teemaksi muodostui lause ”tyypillistä hollantilaista”, koska kokeilimme montaa asiaa, jotka olivat meille outoja, mutta heille aivan arkipäivää.

Amsterdam Central Station

Rakastuin Hollannissa oleviin kanaaleihin ja niihin taloihin, jotka olivat niin suloisia. Ehkä Amsterdam tai Rotterdam voisikin olla kaupunkilomakohteena jossain vaiheessa, kun pääsemme J:n kanssa keskenämme reissuun.

Kotimatkalla olimme kaikki todella väsyneitä, mutta onnellisia hyvin sujuneesta viikosta. Itse olin kotona vasta puoli kahden aikaan yöllä, koska tulin Helsingistä Onnibussilla Kuopioon. Onneksi äiti tuli hakemaan minua pysäkiltä, niin ei tarvinnut laukkuja kotiin yksin raahata.

Jouduin ostamaan reissusta uuden matkalaukun, että sain tuotua tuliaiset kotiin.

Oletteko te käyneet Hollannissa? 

Yksi kommentti

  1. Nita kirjoitti:

    Oi, Hollanti on ihana paikka! 🙂 Mä oon parin vuoden sisään käynyt hollannissa jonku 5 kertaa, kun sielä järjestetään niin paljon konemusatapahtumia. Sielä on jo kotoisaa käydä, haha. Ja tykkään shoppailla Amsterdamissa, sielä on joitain ihan huikeita paikkoja, mitä ei Suomesta löydy.

    http://lihavapupu.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.