Hae
Colour Outside the Lines

Kolmen kuukauden ikäinen vauva

Miten aika kuluukaan näin nopeasti? Vastahan me oltiin sairaalassa odottelemassa, että meidän pieni vauva syntyisi ja voi miten pieni vauva se olikaan. Ja nyt se samainen vauva on jo 3kk vanha. Ei Nipsu vielä koolla ole pilattu, kun pituutta on noin 54cm ja painoakin vasta noin neljä kiloa. Tarkemmat mitat saadaan ensi viikolla neuvolassa. Ravintona on tällä hetkellä rintamaito sekä korvike. Vaatteista käytetään kokoa 56cm, mutta pikkuhiljaa taidetaan siirtyä kokoon 62cm, kun vaatteet alkaa käydä pieneksi.
Meillä osataan jo vähän jutella ja hassusti vaikertaa, kun kerrotaan huolia äidille. Suu osataan laittaa ihan alaspäin kaarelle niin kuin surullisella hymiöllä, mutta osataan myös leveästi hymyillä ja ihan ääneenkin nauraa. Nyrkki osataan työntää suuhun ja suositaan selvästi vasenta. Toisten hiuksissa ja parrassa on kiva roikkua. Hieman jo hapuillaan tavaroivat, mutta vain puolivahingossa ne tarttuvat käteen. Kun väsyttää, sormet hamuavat omaa korvaa ja naplaavat sitä. Lissu teki pienenä aivan samaa ja sehän on ollut meillä ihmetyksen aihe.
Päätä osataan kannatella jo tosi hienosti. Syli on paras paikka eikä leikkimatto oikein kelpaa. Vain hetki suostutaan siinä makoilemaan. Nukkuminen omassa sängyssä sujuu 10 minuutin pätkissä, yöt nukutaan perhepedissä. Siinä on lämmin ja turvallinen olla.
Tutut kasvot ja äänet tunnistetaan. Vieraita kasvoja katsellaan hetki otsa kurtussa, mutta ei meillä vierasteta. Nipsu lämpeää kaikille aika nopeaa. Varsinkin toiset vauvat kiinnostavat kovasti.
Lissun sylissä paras leikkiä on hieroa nenää Lissun kaulaa vasten ja nauraa perään. Tämä leikki onnistuu vain isosiskon kanssa, muiden kanssa on omat leikit.
Tutti on meille vielä hyvin tärkeä lohduntuoja. Jos se on hukassa, on päivä pilalla.
Päivärytmi meillä on vielä selvästi hukassa. Yöllä kyllä nukutaan pitkät unet, mutta ne painottuvat ykeensä välille 02-13. Päivällä nukutaan vain lyhyitä torkkuja ja ehkä yhdet pidemmät unet, mutta niiden nukkumisaika vaihtelee.
Hiuksia on vähän ja ne ovat tumman ruskeita. Takaraivossa menee alue, josta hiukset ovat kokonaan kuluneet pois. Silmät ovat tummanharmaat, joissa vivahdus sinistä ja violettia. Silmien väri on muuttunut jonkin verran syntymästä, täällä jännätäänkin minkä väriset silmät loppujen lopuksi sitten ovat.
Nipsu on iloinen ja rauhallinen vauva, joka katselee maailmaa (mieluiten sieltä isin tai äidin sylistä) suurin silmin. Pienestä ei kitistä, huuto tulee vain jos on nälkä tai vatsaa vääntää.

Minkä kokoisia muut 3kk:n ikäiset vauvakaverit ovat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.