Hae
Colour Outside the Lines

Game Boy Camera ja Printer

Game Boy (jatkossa GB) oli markkinoilla varsin pitkäikäinen ja uudempien mallien kanssa yhteensopivuus, niin eteen kuin taaksepäin, mahdollisti isot oheislaitemarkkinat. GB:lle on saatavilla laukkuja, radioita, valoja, suurennuslaseja, kaikuluotain (kyllä, oikea kalastukseen käytettävä kaikuluotain!), ladattava paristopakkaus, jne.
Tässä postauksessa tutustutaan kahteen hauskaan lisävarusteeseen eli GB:hin liitettävään kameraan ja tulostimeen.

Kaikki tarvittava kuvaamista ja tulostamista varten.
Kameralla voi ottaa mustavalkoisia ja varsin rakeisia kuvia haluamistaan kohteista. Kameran linssin voi kääntää itseään kohti selfietä varten, joka onkin kameran pääasiallinen tarkoitus tai poispäin kuvatakseen muita kohteita. Koska kyseessä on pelikonsoli, kameran lisäksi käyttäjä pääsi pelaamaan erilaisia minipelejä kameran tuomalla lisätwistillä. Kameralla otettuja kuvia ilmestyi peleihin. Pääsi esimerkiksi ampumaan omaa naamaasi esittävää pomoa avaruusteemaisessa Space Fever II-pelissä.

Bea pääsi malliksi.
Kamerassa on myös paljon erilaisia toimintoja omien kuvien muokkaamiseen. Omaan kuvaansa pystyi liittämään leimoja tai kehyksiä. Oli myös mahdollista luoda oma animaatio peräkkäin otetuista kuvista. Jos halusi tietää miltä kaverin nenä näytti omassa naamassa, pystyi kahden kuvan osia yhdistelemään keskenään.
Pelkkä kamera olisi vain pelaamisen lisämausteena aika hyödytön lisävaruste, mutta GB:hen liitetty tulostin mahdollisti omien kuvien tulostamisen suoraan GB:stä. Tulostin liitetään kaapelilla GB:hen ja sillä voi tulostaa kameralla kuvattujen kuvien lisäksi yhteen sopivista peleistä otettuja kuvia. Tulostin käyttää kassakoneista tuttua lämpöön reagoivaa paperia, jota myytiin virallisena varusteena. Nykyisin tuota alkuperäistä paperia ei luonnollisestikaan enää valmisteta, mutta käyttäjät ovat onnistuneesti käyttäneet esimerkiksi kassakuittien paperia tulostamiseen. Alkuperäinen Nintendon paperi oli samalla tarra-arkkia, joten omat tulosteet pystyi suoraan hyödyntämään tarroina.
Laitteet kytketty tulostamista varten ja kuten kuvasta näkyy, kuva ei näy!
Valitettavasti esimerkkikuvia ottaessa huomasin vanhan tekniikan pettäneen ja tulostimen paperin syöttöön tuli ongelmia. Nyt tulostettu kuva on niin huonolaatuinen ettei siitä saa selvää ja mallina siis huono. Vanhojen laitteiden kanssa touhutessa on syytä varautua silloin tällöin erilaisiin ongelmiin. Nyt tulostin menee huollettavien koneiden listalle ja katsotaan myöhemmin saadaanko kone huollettua kuntoon. Postauksia koneiden ylläpidosta ja huollosta on muutenkin suunnitteilla, joten palataan tähän tapaukseen ehkä myöhemmin.
Ensiviikolla ollaan todennäköisesti reissussa, joten on hyvä tilaisuus tehdä peliarvostelu koko perheen mukana kulkevasta pelistä Mario Kart 8 Nintendo Switchille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.