Hae
Colour Outside the Lines

Viisi kohdetta, joihin aion tänä vuonna matkustaa

Mä rakastan yli kaiken matkustamista ja elän jotenkin keveämmin, kun mulla on joku reissu tiedossa. En tiedä on tää matkustusinto tarttunut, kun mun vanhemmat reissasi karavaanareina mun lapsuudessa vai lähtikö innostus siitä, kun olin serkkuni kanssa kolme viikkoa kielikurssilla teini-iässä Brightonissa. Joka tapauksessa tässä tulee viisi kohdetta, joihin aion tänä vuonna matkustaa (kohteita saattaa tulla lisää pitkin vuotta). 

Tänä vuonna on tiedossa jo ihania matkoja, joista ensimmäinen on heti huomenna. 

Helsinki

Meidän esikoinen muutti Helsinkiin viime kesänä ja menenkin huomenna Helsinkiin hänen luokseen. Meiltä täältä Kuopiosta on sinne sen verran matkaa, että voi hyvin ajatella olevansa reissussa. 

Yritän tänä vuonna käydä esikoisen luona noin kerran kuukaudessa, koska olen suunnitellut saavani siellä opparin kirjoittamiseen rauhallisen ympäristön. Samalla pääsen viettämään laatuaikaa esikoisen kanssa ja voidaan käydä museoissa, kirppareilla ja vaikka elokuvissa. 

Ollaan myös Janin kanssa luvattu meidän kahdelle nuoremmalle lapselle, että kesällä mennään Helsinkiin kesälomareissulle ja käydään ainakin Korkeasaaressa. Katsottiin Ruudusta lasten kanssa Korkeasaari-ohjelma ja nyt lapset odottaakin kesälomareissua jo innoissaan. 

Ivalo

Haaveilen pääsiäislomasta Ivalossa. Me vietettiin mun perheen kanssa kaikki mun lapsuuden pääsiäiset Ivalossa ja haaveilenkin, että voitaisiin antaa niitä samoja lapsuusmuistoja meidän lapsille edes kerran. 

Haaveilen myös laskettelemisesta Saariselällä samalla lomalla. Katsotaan toteutuuko tämä lomasuunnitelma, mutta ainakin kovasti sitä mietitään.

Viimeksi käytiin Janin kanssa Ivalossa ja Saariselällä meidän häämatkalla puolitoista vuotta sitten. Silloin oli ruska vasta alkamaisillaan, joten talvella maisemat näyttäisi ihan erilaisilta. 


Krakova, Puola

Ollaan menossa tyttöporukalla Krakovaan toukokuun loppupuolella. Meidän ihan lemppareista lempparein bändi Jonas Brothers tulee Euroopan kiertueelle ja mennään katsomaan heidän konserttiaan. Samalla päästään tutustumaan meille kaikille uuteen kaupunkiin, Krakovaan. 

Tätä reissua odotan innolla, koska meillä on mun ystävien kanssa ihan liian vähän aikaa yhdessä. Esikoinen lähtee myös tälle reissulle ja ollaan samalla porukalla kasassa kuin hänen lapsuudessaan eli reissusta tulee varmasti ikimuistoinen. 


Nurmes

Kävin pari vuotta sitten Bomballa pr-matkalla ja olen siitä asti haaveillut, että pääsisin Nurmekseen elokuun alussa, kun siellä järjestetään Vanhan Kauppalan avoimet ovet-tapahtumat. Nurmeksessa on ihana puutaloalue ja joka vuosi siellä järjestetään avoimet ovet, jonka aikana saa tutustua taloihin myös sisäpuolelta. 

Oon halunnut sinne siitä asti, mutta ollaan aina oltu tuona viikonloppuna reissussa. Tänä vuonna aion olla reissussa Nurmeksessa silloin! 

Nurmes Vanhan Kauppalan avoimet ovet

Tampere

Me ollaan ostettu Janin kanssa liput Taru Sormusten Herrasta-näytelmään, jota esitetään Tampere-talossa syksyllä. Mennään sinne just ennen joulua, joten on kiva nähdä esimerkiksi Tampereen joulutori ja päästä viettämään aikaa kahdestaan. 

Tampere on ihana kaupunki ja aina siellä ollessa mietin, että siellä pitäisi käydä useammin. 

+Kuopio

Aion tänä vuonna harrastaa paljon lähimatkailua ihan täällä omassa kotikaupungissa. Olisi ihana mennä Janin kanssa Staycationille Kuopiossa johonkin hotelliin, kesällä vien ehkä lapset eläinpuiston lisäksi sisävesiristeilylle ja luontopolkujakin meillä on monia tutustumatta. Eli tänä vuonna vieraillaan paljon eri Kuopion kohteissa ja tietysti kerron teille niistä täällä! 

Olisi hauska esimerkiksi kiertää eri leikkipuistoja tai uimarantoja kesällä. 

Siinä oli viisi kohdetta, joihin aion tänä vuonna matkustaa ja
joiden näkemistä odotan jo innolla! 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA REISSUJA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Mun tavoitteet tälle vuodelle

Valkoinen Puu – Tampereen ihastuttava kahvila

piirakkapaja Bomban talolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *