Hae
Colour Outside the Lines

Silja Symphonyn muumiperhehytti

Meidän edellisestä laivamatkasta alkaa olla jo puolitoista vuotta aikaa ja matkakuume vaan kasvaa! Nyt päätinkin muistella edellistä matkaa, jolloin otettiin lasten kanssa muumiperhehytti ja matkustettiin Silja Symphonylla Helsingistä Tukholmaan.

Tämä oli meidän eka kerta perhehytissä, joka me otettiin koska se oli tosi hyvässä tarjouksessa matkaa varatessa. Tämä olisi ollut varmaan hyvä myös koko perheellä, koska meitä on viisi henkeä, mutta yleensä Jani jää aina kotiin, kun olen lasten kanssa laivalla. Niin kävi tälläkin matkalla ja olinkin kolmen lapsen kanssa keskenäni reissussa.

Lapset odotti Muumiperhehyttiä tosi kovasti ja eikä kukaan meistä joutunut pettymään. Hytti oli todella tilava verrattuna perushyttiin ja siihen olisikin mahtunut kuusi henkilöä nukkumaan. Meillä levitettävä sohva ei tullut ollenkaan käyttöön, koska sänkypaikat riittivät hyvin. Muumiperhehytti on kooltaan neljätoista neliömetriä ja sen ikkuna sijaitsee promenadelle päin, joka oli meidän lapsista parasta. Heidän sisäiset Ullansa heräävät heti promenadelle tuijottaessa.

Hytissä on kivoja Muumi-yksityiskohtia ja esimerkiksi hytin pienellä pöytätasolla oli Hattivatti-lamppu. Se oli varsinkin meidän nuorimman mieleen, joka oli 3-vuotias matkan aikaan.

Muumiperhehytissä on muuten myös minijääkaappi, jonka sisältö kuuluu hytin hintaan. Minijääkaapin sisällä on juomia koko perheelle. Tämä oli myös meidän lasten mielestä hauska juttu hytissä. Hytissä on myös televisio, mutta sitä me ei taidettu edes aukaista koko matkan aikana.

Harmillisesti nämä Muumiperhehytit on vaan Silja Symphonylla ja Silja Serenadella, jotka (ainakin normaalitilanteessa) kulkevat Helsingistä Tukholmaan eikä Turusta lähtevillä laivoilla ole ollenkaan tällaisia. Ehkä nekin laivat jossain vaiheessa uudistuu niin, että tällainen ihanuus saapuu sinne.

Me varataan kyllä mahdollisuuksien mukaan tällainen hytti uudelleenkin ja siis tämähän on myös täydellinen, jos ollaan joskus taas reissussa serkkuni ja hänen lastensa kanssa. Viimeksi meitä oli viisi henkeä normihytissä, joka on tarkoitettu neljälle ja oli hieman ahdasta, mutta mahduttiin. Nyt jos meitä lähtisi neljä lasta ja kaksi aikuista, olisi tämä oikein oivallisen kokoinen.

Muumiperhehyteissä (kuten muissakaan) ei ole vielä uudistettu kylpyhuoneita ja siitä en edes ottanutkaan kuvaa. Kylpyhuone on kuitenkin samanlainen kuin muissakin huoneissa eli sieltä löytyy wc-pönttö, pesuallas sekä suihku.

Muumiperhehytti sijaitsi kannella 11 laivan keulaosassa ja käytävä oli oikein rauhallinen. Joillain käytävillä nimittäin selvästi on öisin tosi rauhatonta ja nukkuminen on vaikeaa. Tämä käytävä oli todella hiljainen eikä mitään ääniä kuulunut, josta olin kiitollinen. Joskus olen nimittäin oikeasti jopa käynyt ärähtämässä käytävällä, että siellä oltaisiin hiljaa ja muutamia kertoja olen soittanut asiasta jopa infotiskille, josta on hälytetty käytävälle vartija. Tämä käytävä oli kuitenkin hyvin rauhallinen, joka toisaalta saattoi johtua myös siitä, että käytävän hytit olivat hieman hinnakkaampia ja se rajaa ne opiskelijat pois sieltä rellestämästä.

Muumiperhehytissä oli kaksi kiinteää yläsänkyä, yksi kiinteä alasänky sekä yksi siirrettävä alasänky. Näiden lisäksi oli levitettävä vuodesohva.

Me siirrettiin yöksi kaksi alasänkyä vierekkäin ja näin saatiin Vivian kanssa nukkua vierekkäin. Se myös vapautti tilaa sivulta, jolloin sänkyjen vierestä mahtui laukuista huolimatta kulkemaan helposti.

Muumiperhehytti oli oikein oivallinen valinta meidän perheelle ja aivan varmasti valitaan se uudelleenkin, kun joskus taas päästään matkustamaan laivalle.

Oletko sinä matkustanut Muumiperhehytissä?

 

LUE MYÖS: 

UUDISTUNEEN SILJA SERENADEN A-HYTTI

KEINUTAAN SILJALLA

KAIPAAN RISTEILYMATKUSTAMISEN HELPPOUTTA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.