Hae
Colour Outside the Lines

Supersankarileikkejä

B rakastaa tällä hetkellä roolileikkejä yli kaiken. Välillä hän on noita, välillä hyvä haltija, välillä prinsessa, välillä supersankari. Vaatteet vaihtuvat nopeammin kuin kukaan ehtii huomata ja tämä onkin yksi hänen supervoimistaan. Supersankarina hän auttaa pikkusiskoaan opettelemaan leikkimään ja pukeekin myös pikkusiskon usein roolivaatteisiin. Pikkusiskon supervoimiin tosin kuuluu roolivaatteiden päältään pois repiminen kuin Hulk konsanaan.
Meillä lapset saavat haaveilla ja käyttää mielikuvitustaan niin paljon kuin sielu sietää. Meillä myös katsotaan lastenohjelmia ja elokuvia yhdessä, koska muistan lapsuudestani kuinka rakastin varsinkin Disneyn piirrettyjä. Rakastan niitä edelleen. Haaveilu saa jokaisen lapsen kurottamaan hieman korkeammalle elämässään ja antaa siivet tehdä mitä vain.
Rohkaisenkin lapsiani kurottamaan vaikka tähdet taivaalta, kun he suunnittelevat mitä haluavat olla isona. Viimeksi tänään juttelin Lissun kanssa tulevaisuuden haaveammateista. Ei hän vielä tiennyt mitä haluaa isona tehdä, mutta ulkomailla työskentely kuului haaveisiin. Keskustelimme erilaisista mahdollisuuksista kuinka sen haaveen voisi toteuttaa. Ja rohkaisin häntä pitämään kiinni siitä haaveesta.
Haluan kasvattaa rohkeita, itsevarmoja tyttöjä, jotka osaavat vaatia mitä haluavat ja pitää kiinni periaatteistaan. Näin minutkin on kasvatettu. Muuten en ehkä olisi uskaltanut hankkia lasta yksin 18-vuotiaana. En toivo lasteni hankkivan lapsia nuorena, vaan hankkivan itselleen ammatin ja pysyvän toimeentulon ensin, mutta jos he kuitenkin päättävät tehdä minusta nuoren mummon, haluan olla heidän tukenaan joka askeleella kuten minunkin äitini oli minun tukenani. 
Haluan lasteni tietävän heillä olevan rakkautta, turvaa ja lämpöä. Tämä antaa siivet mielikuvitukselle, joka laukkaa villinä. Silloin tavallisesta tytöstä voi tulla supersankari, joka pelastaa maailman tai prinsessa, joka johtaa valtakuntaa.  

Leikitäänkö supersankarileikkejä teidän kotona?

Olethan tykännyt blogini sivuista Facebookissa
LUE MYÖS:
VAUVAVUOSI KUVINA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.