Hae
Colour Outside the Lines

15 Netflix sarjasuosikkia, jotka katsottavissa kokonaisuudessaan

Ajattelin nyt listata teille muutaman sarjasuosikin, joista voi ahmia kaikki jaksot koronakaranteenissa (tai milloin vain) ja jotka ovat Netflix suoratoistossa.

Meillä Netflix on päivittäisessä käytössä. Pienimmillä on tottakai ruutuaika rajoitettu, mutta me isommat katsotaan ruutua välillä luvattoman paljon pienimpien jo nukkuessa. Itse tykkään katsoa Netflixistä sarjoja tehdessäni ruokaa ja nykyään se onkin huomattavasti helpompaa, kun sain keittiöön oman television.

Tässä siis suosikkejani sarjoista, joista Netflixistä löytyy kaikki tuotantokaudet. Näitä sarjoja on muuten nykyään Netflixissä ihan huimasti! Tottakai tarjolla on myös paljon huippusarjoja, joiden kaikkia kausia ei ole vielä saatavilla tai edes tehty, mutta keskitytään niihin toisella kertaa.

GILMOREN TYTÖT ja GILMOREN TYTÖT:VUOSI ELÄMÄÄ

Tämä on ikisuosikkini, jonka tasolle ei ole vielä yksikään muu sarja yltänyt. 

Gilmoren tytöt kertoo äidistä ja tyttärestä, Lorelai ja Rory Gilmoresta, jotka asuvat ihastuttavassa pikkukaupungissa. Lorelai on saanut tyttärensä Roryn yksin ollessaan 16-vuotias ja on sarjan alkaessa 32-vuotias yksinhuoltajaäiti, joka työskentelee hotellissa. Rory on huippuälykäs ja koska Lorelailla ei ole varaa maksaa hänen koulutustaan, pyytää hän aiemmin itse elämästään pois sulkeneilta vanhemmiltaan apua koulumaksuissa. Gilmoren tyttöjä on tehty 7 tuotantokautta. 

Löysin Gilmoren tytöt kun olin yksin raskaana 18-vuotiaana ja samaistuin Lorelaihin. Sarja on saanut minut itkemään ja nauramaan lukemattomia kertoja. Olen katsonut sen läpi useita kertoja ja aina se yllättää minut ihanuudellaan. Netflix teki Gilmoren tyttöihin muutama vuosi sitten jatko-osaksi minisarjan, joka kannattaa myös katsoa.

FRENDIT

EDIT elokuu/2021: Frendit on siirtynyt HBO Nordiciin, jossa näkyvissä myös Friends: The Reunion-erikoisjakso.

Frendit on klassikko. Sarja löytyy ainakin vielä Netflixistä, mutta se on poistumassa jossain vaiheessa, koska HBO omistaa oikeudet ja Frendit alkaa näkyä toukokuussa heidän uudessa suoratoistopalvelussaan. Koska Jani ei ollut koskaan katsonut Frendejä muuta kuin telkkarissa näkyviä random-jaksoja, aloitimme Frendit nyt alusta.
Jos Frendit on jollekin uusi tuttavuus, se on tilannekomedia 90-luvulta, joka seuraa kuuden ystävyksen elämää New Yorkissa. Sarjaa tehtiin huimat 10 kautta.

ONCE UPON A TIME

Olipa kerran on fantasiasarja, joka kertoo pienestä Storybrooke-kaupungista ja sen asukkaista. Kaupungin asukkaat ovat oikeasti satuhahmoja, jotka kirous on tuonut oikeaan maailmaan ja saanut unohtamaan oikeat henkilöllisyytensä. Ensimmäisellä kaudella esimerkiksi Lumikki ja Prinssi Rohkea eivät muista edes tunteneensa, saatikka rakastaneensa, toisiaan.

Rakastimme Janin kanssa tätä sarjaa yli kaiken ja katsoimme kaikki seitsemän tuotantokautta televisiosta. Koska rakastan Disneyn klassikkoelokuvia, oli sarja koukuttava. Sarjassa on Disneyn kaikki rakastetuimmat prinsessat ja pahikset sekä monia pienempiäkin hahmoja ja viittauksia elokuviin uudella twistillä.

GOSSIP GIRL

EDIT elokuu 2021: Gossip Girl ei löydy enää Netflixistä vaan on siirtynyt HBO Nordiciin, josta löytyy kaikki kaudet. 

Kaikkien 2000-luvun teinisarjojen äitijumalan, Gossip Girlin, kaikki kuusi kautta löytyvät Netflixistä. Itse katsoin Gossip Girliä ensimmäistä kertaa vasta muutama vuosi sitten ja rakastuin ihan totaalisesti. En ymmärrä miksen ollut löytänyt sitä jo aiemmin. 

Sarja kertoo Manhattanin Upper East Sidella asuvista rikkaista lukiolaisista ja heidän ei niin täydellisestä elämästään. Sarjan puvustus on upea ja juoni yllättävän koukuttava. Jos yhtään tykkää teinisarjoista, kannattaa kokeilla. 

MR SELFRIDGE

EDIT elokuu 2021: Mr Selfridges ei valitettavasti näy tällä hetkellä Suomessa missään suoratoistossa. Amazon Prime Video omistaa tähän oikeudet, joten toivotaan, että tulee sinne jossain vaiheessa. 

Katsoin raskausajan pahoinvoinnista kärsiessäni silloin vielä Netflixistä löytyneen Downton Abbeyn ja sen jälkeen Netflix ehdotteli minulle pitkään Mr Selfridgeä. Päätinkin sitten testata sitä ja jäin täysin koukkuun tähän historialliseen, osittain totuudenmukaiseen, draamaan.
Harry Gordon Selfridge on Lontoossa sijaitsevan Selfridges-tavaratalon perustaja. Sarja kertookin hänen elämästään ja tavaratalosta. Rakastan historiallisissa sarjoissa varsinkin niiden puvustusta ja tässä sarjassa puvustus on erinomaisesti toteutettu. Sarjaa on neljä kautta ja jokainen kausi sisältää 10 jaksoa eli tämän sarjan ahmii muutamassa viikossa.

JANE THE VIRGIN

Jane the Virgin on sarja, jota joko vihaa tai rakastaa. Se on telenovelan tyyliin kirjoitettu satiiri, jossa on kuitenkin myös draamaa ja komediaa. Ensimmäistä jaksoa katsoessani vihasin yli kaiken sarjan kertojaääntä, toisesta jaksosta eteenpäin en olisi voinut kuvitella sarjaa ilmankaan sitä.
Jane Villanueva on Miamissa asuva 23-vuotias tarjoilija, jonka elämä muuttuu dramaattisesti, kun hänet rutiininomaisella gynekologikäynnillä vahingossa keinohedelmöitetään. Rakastin sarjassa sen hahmoja ja huumoria. Sarjaa tehtiin 5 kautta.

HOW I MET YOUR MOTHER

Ensisilmäyksellä on tilannekomedia, joka kertoo viidestä New Yorkissa asuvasta kaveruksesta. Sarjan kertojana toimii Ted Mosby, yksi näistä viidestä, joka kertoo lapsilleen takaumina tarinaa siitä kuinka hän tapasi heidän äitinsä. Tarinaa kestää yhdeksän kautta ja katsoja ehtii siinä ajassa aika monta kertaa arvailla kuka lasten äiti oikeasti on.

Tämäkin on niitä sarjoja, jotka pyörivät koko ajan telkkarissa uusintana. Suosittelen aloittamaan sarjan alusta niin useat vitsit aukeavat paljon paremmin kuin katsomalla televisiosta yksittäisiä jaksoja sieltä ja täältä.

70’s SHOW

EDIT elokuu 2021: Valitettavasti sarjaa ei näe tällä hetkellä Suomessa mistään suoratoistosta.

Jos olet 80-luvun lapsi kuten minä, tuli 70′ s show televisiosta, kun olit teini-ikäinen. Itse seurasin sarjaa paljon, mutta en koskaan siltikään ole katsonut kaikkia jaksoja tai edes välttämättä oikeassa järjestyksessä. En myöskään usko nähneeni koskaan sarjan ensimmäistä jaksoa.
Tämä on siis omalla katselulistallani. Ehkäpä katsomme tämän sarjan kaikki 8 tuotantokautta seuraavaksi.

THE RANCH ( Netflix original)

The Ranch on Netflixin oma sarja, joka kertoo isän ja kahden pojan ylläpitämästä tilasta Coloradossa. Isän ja poikien keskinäinen suhde on hauska ja välillä myös todella samaistuttava.
 Hauskinta sarjassa on, että sarjassa on pääosissa Ashton Kutcher ja Danny Masterson, jotka oli molemmat keskeisissä rooleissa myös 70’s show’ssa. Sarjassa vierailee myös tosi monta 70’s show’sta tuttua näyttelijää sarjan neljän kauden aikana.

GIRLBOSS ( Netflix Original)

Tätä sarjaa tehtiin mun harmikseni vain yksi ainut kausi, mutta siltikin se kannattaa katsoa.
Sarja kertoo Sophia Amarusosta ja siitä kuinka hän perusti Nasty Gal-verkkokaupan, joka kasvoi miljoonabisnekseksi muutamassa vuodessa. Sophia aloitti kirjaimellisesti nollasta ja kasvatti itsekseen bisneksen suureksi.

UUSI SHERLOCK

EDIT elokuu 2021: Valitettavasti sarja on poistunut ainakin toistaiseksi Netflixistä. 

Sherlock Holmesista on tehty lukemattomia filmatisointeja ja itse tykkäsin tosi paljon niistä elokuvista, joissa on Robert Downey Jr eli Marvelin Iron Man Sherlockina. Tässä BBC:n sarjassa pääosaa esittää Benedict Cumberbatch. Hän nousi näistä kaikkien tietoisuuteen ja sen jälkeen esiintyi myös Marvelin sankarina, Doctor Strangena.

Uuden Sherlockin kaikki neljä tuotantokautta sisältää kolme 90 minuuttista jaksoa. Sarja on yllättävän koukuttava, koska olin itse alkuun varma, etten jaksa tätä katsoa. Ahmimme jaksot kuitenkin muutamassa illassa Janin kanssa ja nipistimme sen ajan yöunistamme. Pitäisikin itse asiassa katsoa jaksot uudelleen.

Tämä Sherlockin filmatisointi sijoittuu nykyaikaan ja rikoksetkin ovat sen mukaisia. Sarja on niin hyvin kirjoitettu, että loppuratkaisuja on hyvin vaikea aavistaa ennalta ja usein ne jättävätkin sanattomaksi. Vahva suositus tälle, jos etsitte pariskuntana jotain yhteistä katsottavaa!

FULL HOUSE

EDIT: Alkuperäinen Full House on poistunut Netflixistä, mutta Fuller House ( Netflix original) on edelleen valikoimissa. 

Full House on klassikko suoraan kultaiselta 80-luvulta. Sarjaan viitataan todella usein monissa muissa sarjoissa enkä itse ollut tätä katsonut koskaan. Melissa katsoi jaksot, kun ne tulivat näkyviin Netflixiin ja suositteli sarjaa monesti minullekin. Aloitin katsomisen kuitenkin vasta viime syksynä, kun mietin mitä voisin katsoa ruokaa laittaessani.
Full House kertoo hiljattain leskeksi jääneestä Dannysta, jolla on kolme tytärtä. Hänen lankonsa ja paras ystävänsä muuttavat hänen luokseen avuksi lasten kanssa. Sarjaa on tehty kahdeksan kautta ja itse olen menossa kuudennella kaudella. Sarja on tilannekomediaa parhaimmillaan ja tykkään siitä, että sarjassa ovat hyvin keskeisessä roolissa myös lapset.
Netflix on muuten tehnyt tälle sarjalle myös jatkoa nimellä Fuller House, jossa esiintyy melkein kaikki alkuperäiset näyttelijät.

GLEE

Gleen kultakausi oli silloin, kun asuin Melissan kanssa kahdestaan ja oikeasti iltaisin katsoin paljon televisiota, joten olen seurannut tätä ohjelmaa paljonkin. En ole kuitenkaan koskaan katsonut sarjan kaikkia kuutta tuotantokautta, joten tämä on omalla katselulistallanikin.
Sarja kertoo ryhmästä lukiolaisnuoria, joista osa on koulunsa hylkiöitä ja osa niitä suosituimpia nuoria. Heitä kaikkia kuitenkin yhdistää liittyminen koulun kuoroon eli glee clubiin. Pian he huomaavat, etteivät olekaan niin erilaisia.
Gleessä parasta on musiikki, koska joka ikisessä jaksossa on monia aikansa ajankohtaisia biisejä, joista nuoret laulavat uusia versioita. Laulut liittyvät aina jotenkin jakson juonikuvioihin. Jokainen jakso on siis kuin minimusikaali.

NORTHERN RESCUE ( Netflix original)

Tämän sarjan löysin viime vuoden lopulla ja minua niin otti päähän, kun tajusin, ettei sarjaa tehdä enempää. Sarjan viimeinen jakso loppuu aikamoiseen cliffhangeriin, mutta sarja on silti todellakin katsomisen arvoinen!
Sarja kertoo kolmilapsisesta perheestä, jonka äiti menehtyy yllättäen ja perhe yrittää selviytyä menetyksestä. He muuttavat vanhempien kotikonnuille ja opettelevat elämään pienessä kaupungissa suurkaupunkielämän jälkeen.
Itkin ja nauroin, jännitin ja halusin hahmojen onnistuvan elämänsä tärkeissä asioissa.

BREAKING BAD

Tämä oli Janin lisäys, koska kuulemma Netflix-suosittelulistaa ei voi julkaista ilman Breaking Badia.
Sarja kertoo lukion kemianopettajasta, masentuneesta ja juuri syöpädiagnoosin saaneesta Walter Whitesta. Walter ajautuu rikollisille teille entisen oppilaansa kanssa, kun he perustavat huumelabran ja alkavat myydä metamfetamiinia.
 

Toinen Janin lemppari on ollut Narcos.

Mitkä on olleet teidän suosikkeja jo päättyneistä sarjoista?

LUE MYÖS: 
Suoratoistojen suosikit tällä hetkellä 
TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.