Hae
Colour Outside the Lines

Kesän bucket list 2016

NAISTENMATKA KROATIAAN


Minun ja Lissun kesäloma alkaa jo parin viikon päästä, kun lähdemme suvun naisten kanssa reissuun Kroatiaan. Teimme samanlaisen matkan viimeksi 20 vuotta sitten Italiaan, kun olin 10-vuotias. Mummoni ja hänen kaksoissiskonsa täyttivät silloin 70 vuotta ja nyt lähdemmekin matkaan päivänä, joka olisi mummoni 90-vuotissyntymäpäivä. Mummoni on jo valitettavasti edesmennyt, mutta hänen kaksoissiskonsa syntymäpäiviä vietetään matkaa edeltävänä päivänä. Hän on sen verran huonossa kunnossa, ettei lähde mukaamme, mutta nuoremmat polvet lähtevät tyttäriensä ja tyttärentyttäriensä kanssa matkaan. Meillä B jää isin kanssa kotiin, koska päätimme hänen olevan vielä hieman nuori matkalle ja tämä on minullekin hyvä tapa rentoutua vielä ennen vauvan syntymää.

kuva lainattu täältä

RAKENNEULTRA

Kroatiasta kotiin tultuamme menemme rakenneultraan. Kuopiossahan se tehdään KYSissä ja siellä onkin hienot uudet tilat. Eniten minua jännittää/pelottaa, ettei kaikki olekaan hyvin. Lissua odottaessani en käynyt rakenneultrassa, koska silloin se tehtiin vain riskiryhmille enkä kuulunut sellaisiin. Silloin en kyllä osannut pelätäkään koko raskauden aikana mitään. Nyt päässäni sen sijaan pyörivät kaikenlaiset kauhukuvat.

Odotetaan tietysti myös vauvan sukupuolen paljastumista. Minulle ei vauvan sukupuolella sinänsä ole väliä, olen vain aivan varma toukan olevan poika ja muut perheessä odottavat tyttöä. Huomattavasti helpottaa hankintojen tekemistä, kun sukupuolen saa tietää. Vaikka en ajattelekaan, ettei poikaa voisi pukea vaaleanpunaiseen ja tyttöä siniseen, olen silti kuitenkin aika tarkka siitä mitä vauvalle haluan päälle.


LISSUN KUOROMATKA RUOTSIIN

Lupauduin lähtemään huoltajaksi Lissun kuoromatkalle, jolla suunnataan Ruotsiin. Tämä matka sattui hassusti niin, että ehdimme olla kotona vain kaksi päivää Kroatian reissun jälkeen ja lähdemme jo uudestaan reissuun. Matkalla menemme ainakin Kolmårdeniin ja Abba-museoon sekä kuoro esiintyy jossain päin Ruotsia. Lissu onkin koko kevään laulanut ruotsinkielisiä lauluja, kun niitä on kuorossa harjoiteltu.

kuva lainattu täältä

MÖKKEILY


Toivomme kovasti, että tänä kesänä säät suosisivat enemmän kuin viime kesänä ja mökillä pääsisi ulos nauttimaan lämpimistä päivistä. Mökillä on iso piha ja vieressä iso metsä, joten siellä on tilaa temmeltää. Mökillä tulee myös syötyä yleensä hyvin. Meillä ei kotona ole mahdollisuutta pitää grilliä, joten mökillä aina grillataan paljon.


UIMINEN JÄRVESSÄ


Vanhemmillani on mökki, jossa on oma ranta ja siellä olisi kiva käydä myös uimassa, jos vesi olisi mukavan lämmintä. Itse olen todella huono uimari (pitäisi varmaan mennä uimakouluun) ja harvemmin uin järvessä, koska vesi on niin kylmää. Muistan kyllä miten ihanaa lapsena vedessä oli pulikoida, kun ulkona oli kuuma ja vesi viilensi mukavasti. Ehkä jo tänä kesänä uskaltaudun heittämään sen monta vuotta vanhan talviturkinkin. 


Lissu ”muutama” vuosi sitten uimassa
KUKKASEPPELEEN TEKEMINEN


Olen monta vuotta haaveillut kukkaseppeleen tekemisestä ja joka kerta sitä yrittäessäni epäonnistunut. Tänä vuonna olen päättänyt siinä onnistua! Mökillä varsinkin kasvaa niin paljon erilaisia kukki, että kukkaseppeleestä saa todella värikkään. Tänä vuonna kun ei tarvitse niitä kukkia juhannustaikoihinkaan kerätä. 


PIKNIK JOSSAIN KIVASSA PAIKASSA


Meillä on kellarissa pölyttymässä piknik-kori. Sellainen kunnollinen iso piknik-kori, jossa on oikeat posliiniset lautaset ja kaikki. Siellä se on ollut monta vuotta odottelemassa piknikille pääsyä. Tänä kesänä olen kotona lasten kanssa ja teen vain kesäopintoja, joten meillä on hyvin aikaa lähteä piknikille. Mukaan voisi pakata vaikka kerrosvoileipiä, mehua ja tuoreita kotimaisia marjoja. 


KOTIMAISTEN MANSIKOIDEN JA MUSTIKOIDEN PAKASTAMINEN


Viime vuonna en saanut yhtään mansikkaa enkä mustikkaa pakastimeen ja sekös sitten harmitti koko talven. Olen koko kevään himoinnut mansikoita. Siis niitä oikeita suomalaisia mansikoita, koska eihän ne espanjalaiset nyt läheskään samalta maistu. Tänä kesänä siis meinaan pakastaa ainakin kolme isoa laatikollista mansikkaa. Ihana äiti jo lupautui poimimaan minulle mökiltä mustikkaa, koska eihän minusta ole enää loppukesästä/alkusyksystä kyykkimään sinne mustikkametsään. Luultavasti vain saisin mustikkatahraiset housut kaatuillessani mustikoiden päälle. 


MASUKUVIEN OTTAMINEN ULKONA


Eniten odotan vatsan pyöristymistä ja sitä, että päästään ottamaan kivoja kuvia muistoksi. Kroatiassa vaihtuu raskausviikko 20 eli raskaus on jo puolivälissä. Kai se maha jo silloin on edes vähän pyöreä? Siellä olisi ainakin kivat maisemat kuvien ottamista varten. Haluaisin myös jonkinlaisia kuvia esimerkiksi jollain pellolla Suomessa.


KESÄOPINTOJEN SUORITTAMINEN


Koko kevät meni aika plörinäksi opintojen suhteen ja montaa suoritusta ei tullut tehtyä, joten kesällä meinaan saada aikaiseksi useammankin kurssin. Ilmoittauduin muutamalle mielenkiintoiselle kurssille ja yhden kevään kurssin kokeen teen sitten alkusyksystä. Ehkä minä vielä joku päivä valmistunkin…


LASTEN KANSSA OLEMINEN


Lissulla on koulusta kesälomaa se kymmenen viikkoa (plus yksi ylimääräinen viikko Kroatian matkan ansiosta) ja kesällä pitääkin keksiä jotain puuhaa, ettei tyttö ihan tylsisty. Huvipuistoihin ei tänä kesänä ajateltu lähteä, enemmänkin puistoillaan ihan ilmaispuistoissa. B lopettaa päiväkodissa kesäkuun lopussa ja sen jälkeen ollaankin vaan kotona. Syksymmällä alkaa sitten päiväkerho.

Toivon kovasti, että nämä allergiaoireet alkaa pian helpottaa niin pääsee uloskin puuhastelemaan jotain kivaa. Meillä olisi tuolla isot pöntöt sekä saippuakuplia että katuliituja odottamassa ulkoiluja. 


MUUTTO ISOMPAAN ASUNTOON? 


Pikkuhiljaa alkaa olla ajankohtaista miettiä sitä isompaa asuntoakin, kun meitä on kohta jo viisi. Kyllähän me ehkä tänne vauvankin kanssa mahduttaisi, mutta Lissu alkaa jo kaipailla omaa huonetta ja minä lisää säilytystilaa. Meillähän ei esimerkiksi tässä asunnossa ole ollenkaan vaatekaappeja, joka tekee vaatteiden ja liinavaatteiden säilytyksestä haastavaa. En sitten tiedä miten pitkät jonot sinne isompiin asuntoihin on, kun vuokralle meinataan muuttaa, joten tämä saattaa olla ajankohtaista vasta syksymmällä. 


Mitäs muiden kesäsuunnitelmiin kuuluu? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.