Hae
Colour Outside the Lines

Mikä minua vaivaa?

Blogiin tuli pieni tahaton hiljaisuus. Siihen syy löytyy uudesta lääkityksestä, jonka sain lääkäriltäni muutama viikko sitten.

Olen jo pitkään ollut aivan järkyttävän väsynyt. Väsymys on kehittynyt niin pitkälle, että se vie kaiken energian tehdä mitään ylimääräistä. Välillä tuntuu kirjaimellisesti siltä, että kaikki voimat on loppu ja jopa vessaan käveleminen on ihan ylivoimaisen vaikeaa.

Nukun todella levottomasti ja näen mitä ihmeellisimpiä unia. Usein aamuisin tuntuu siltä, etten ole koko yön aikana nukkunut ollenkaan. Sain Janilta jouluna aktiivisuusrannekkeen, jonka avulla olen seuraillut omaa untani ja se todisti, että uneni laatu on aivan surkeaa enkä vain kuvitellut sitä.

Olen myös kärsinyt jo monta vuotta selittämättömistä lihaskivuista ja käsien puutumisesta. Minulla kipeytyvät myös ranteet ja nilkat. Välillä jopa puhelimen nostaminen tekee kipeää. Olen käynyt aiemmin tutkituttamassa näitä kipuja työterveyden puolella ja siellä minua on yleensä katsottu kieroon, koska lääkärit ovat tainneet ajatella ongelman olevan korvieni välissä.

Kävinkin siis nyt terveyskeskuksen puolella näitä kipuja taas valittamassa ja kerrankin minua hoiti lääkäri, joka kuunteli kaikki vaivani keskittyneesti ja otti kaiken kertomani tosissaan. Hän lähetti minut veri- ja virtsakokeisiin, joiden avulla saisimme rajattua pois esimerkiksi nivelreuman. Tätä hän alkoi epäillä, koska minulla kipeytyvät sormet välillä niin, etten saa niitä ollenkaan koukkuun. Sormet ovat myös todella usein turvonneet.

Lääkäri määräsi minulle jo heti alkuun lääkkeen, jonka pitäisi väsyttää. Olen nyt syönyt sitä pari viikkoa ja kyllä minua väsyttää, mutta ei vaan yöllä. Nukun edelleen hyvin levottomasti, näen ihan sekopäisiä unia ja aamulla tuntuu, että silmiä ei saa millään auki. Päivisin voisin nukkua kolmet päiväunet ja juoda monta pannullista kahvia. Jos siis joisin kahvia.

Tämän takia en blogiakaan ole kovinkaan paljon viime viikkoina jaksanut päivittää. Nyt olen kuitenkin päättänyt, että väsymyksestä huolimatta pyhitän joka päivä blogille aikaa, koska se on ihana pakokeino tästä väsymyksestä. Kirjoitan sitä sitten vaikka yöllä, kun uni ei meinaa tulla.

Ihanaa perjantaita kaikille! Huomenna on hyvä syy repiä itsensä ylös aikaisin aamusta, kun lähdemme ystäväni Katjan kanssa tyttöjen retkellä Jyväskylään.

Oletko sinä syönyt koskaan yöuneen auttavia lääkkeitä? 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Oireet kuulostavat tutuilta minullakin. Saitko jonkun diagnoosin? Itsellä tutkimukset vasta kesken.

  2. Susanna / Colour Outside the Lines kirjoitti:

    No kilpirauhanenhan se taitaa olla se suurin syy. Itsekin olen nyt tutkimuksissa ja avaan asiaa tänne tässä kuussa vähän paremmin. Minulta kun on poistettu koko kilpirauhanen niin sen lääkityksen tasapainoon saanti on aika hankalaa.

    Toivottavasti sinä voit jo paremmin ja tutkimuksissa selviää oireiden syy! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.