Hae
Colour Outside the Lines

Pilaako COVID tämänkin vuoden lomat?

Viime vuonna COVID iski Suomeen juuri hiihtolomien jälkeen. Me ehdittiin käydä sukuloimassa serkkuni luona ennen kuin Suomi meni kiinni ja jäätiin kotiin kuudeksi viikoksi.

Tänä vuonna hiihtoloma vietetään kotona. Bea menee äidilleen, mutta me Vivian ja Melissan kanssa tehdään vaan kotijuttuja. Ei mennä HopLopiin, ei leffaan, ei ravintolaan eikä minnekään mitä Vivia suunnitteli aiemmin lomalla tehtävän. Tehdään esterata olohuoneeseen, popcorneja mikrossa ja ravintolaruokaa keittiössä.

 

 

 

 

 

Ihan varmasti hiihtolomasta tulee silti hauska ja Vivia muistaa vielä pitkään mitä kaikkea kivaa tehtiin. Koska ei pienet lapset edes kaipaa niitä kaikkia huvituksia mitä me heille keksitään.

Vivia odottaa, että me pestään lattiat ja se me meinataankin tehdä. Me meinataan siivota koko asunto hyvin perusteellisesti huone huoneelta, koska hiihtolomalla siihen on hyvin aikaa. Ajattelin samalla karsia lasten pieniä vaatteita (ja omia isoja) kirppikselle, kun kunnolla kerran siivotaan.

Suunniteltiin käyvämme mummilassa Joensuussa päiväreissulla, mutta koska tämä tilanne ja COVID tuntuu vaan pahenevan päivä päivältä, ei taideta uskaltaa Joensuuhun lähteä, vaikka käytäisiinkin vain mummilassa. Sen sijaan me soitellaan sitten mummille vain videopuheluita.

Meillä on myös Vivian kanssa katsomatta vielä hurjan monta Disney-elokuvaa, että hän olisi nähnyt kaikki klassikot ja katsotaankin ihan varmasti joka päivä yksi leffa yhdessä. Viimeisimpänä rakkautena on olleet Coco ja Soul, molemmat suosituksen arvoisia!

Kesälomalle ei edes uskalleta tehdä vielä minkäänlaisia suunnitelmia, koska COVID ei varmasti hellitä yhtään ennen sitä. Itse en ainakaan usko, että rokotetilanne olisi niin hyvä, että jo kesällä päästäisiin takaisin normaaliin elämään.

Meillä on Melissan ja Janin siskon kanssa golden circle-liput Antti Tuiskun Bailantaihin, joka siirtyi viime elokuulta kesäkuulle, mutta eipä tuo konsertti taida vielä silloinkaan toteutua. Eiköhän se siirry vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Särkänniemeä, Muumimuseota ja muutenkin Tamperetta ollaan Janin kanssa mietitty, koska olisi kiva viedä lapset edes jonnekin, mutta ei olla varattu edes hotellia, kun ei olla ihan niin optimistisia vielä eikä Jani ole tainnut edes vielä päättää kesälomien ajankohtaa.

Vivia haaveilee Disneylandista, mutta se ei ole edes auki ainakaan tällä hetkellä ja taitaa olla, että sinne uskaltaa matkustaa vasta muutaman vuoden kuluttua.

Vielä pitää jaksaa kolme yötä, että hiihtoloma alkaa. Onneksi ei sen enempää, koska itse alan ainakin olla jo ihan poikki ja niin on Viviakin.

Muuttiko COVID teidän lomasuunnitelmia? 

 

LUE MYÖS: 

EN OSAA SÄÄSTÄÄ JA MUUTA PUHETTA RAHASTA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.