Hae
Colour Outside the Lines

Super Nintendo ja muuta superia!

Tässä on viikon mittaan tullut pohdittua kuinka lähteä rakentamaan postaussarjaa. Tarkoitus ei ole mitenkään mekaanisesti listata konsoleita ja pelejä loogisessa järjestyksessä vaan kirjoitella kaikesta vähän kaoottisen sekalaisessa järjestyksessä.  Perinteisen konsolin lisäksi kaivellaan kaapeista erikoisversioita tai erilaisia lisävarusteita, jotka saattavat olla lukijoille ihan uusia tuttavuuksia.
Ensimmäiseksi aiheeksi valikoitui lopulta niin hyvä konsoli että sen kehittäjätkin nimesivät sen vaatimattomasti Superiksi. Nintendo Entertainment Systemin (NES) seuraaja, Super Nintendo Entertainment System (SNES, Super Nintendo) tuli ensimmäistä kertaa Japanin markkinoille 1990 ja levisi siitä parin vuoden sisällä maailmanlaajuiseen myyntiin. Muut laitevalmistajat olivat Nintendon edellä 16-bittisen sukupolven kehitystyössä ja SNES ei koskaan saavuttanut markkinajohtajan asemaa Euroopassa. Kotimaassaan Japanissa SNES kuitenkin menestyi hitaasta lähdöstä huolimatta erittäin hyvin ja Yhdysvaltain isoilla markkinoillakin SNES myi tasaisesti julkaisun jälkeisinä vuosina ja sai lopulta suurimman siivun kuluttajien suosiosta lähinnä erittäin hyvien pelien avustuksella.
Konsolin alkaessa jo ikääntyä, SNESin myyntiä pyrittiin vauhdittamaan uusilla lisälaitteilla. Tänään tutustutaan hieman tarkemmin yhteen näistä Nintedon virallisista lisävarusteista.
Super Nintendo (1992)
Nintendon kannettavasta käsikonsolista, Game Boysta, oli tullut suuri hitti pelimarkkinoilla ja sen suurta suosiota pyrittiin hyödyntämään nyt myös SNESin markkinoinnissa. Nintendo toi vuonna 1994 markkinoille Super Game Boyn eli adapterin jolla pystyi pelaamaan Game Boyn pelejä TV-ruudulta SNES-konsolilla ja sen ohjaimilla.  Adapteri käy suoraan Super Nintendon pelikasettien paikalle ja siihen liitetään Game Boyn oma pelikasetti.
Super Game Boy (1994)
Super Game Boy liitettynä Super Nintendoon.
Adapteri ei pelkästään siirrä alkuperäistä pelikuvaa TV-ruudulle vaan pystyy myös parantamaan sitä. Super Game Boy pystyi muuntamaan alkuperäisen Game Boyn neliväriset vihreän sävyt uusiksi väreiksi. Myöhemmin julkaistuissa Game Boyn peleissä oli sisäänrakennettuja lisäominaisuuksia Super Game Boyn kautta pelaaville. Peleihin sai muun muassa paremman äänimaailman, parannetut värit ja joitain pelejä oli mahdollista pelata myös kaksinpelinä SNESin ohjaimilla.

Game Boy (1990), jonka näytössä neljä eri vihreän sävyä.

Game Boy Color (1998) ja kehittyneempi värinäyttö.

Pelikuva Super Game Boyn kautta tv-ruudulla.
Ensi sunnuntaina tarkastellaan Sega Master Systemiä ja sen Light Phaseria!
LUE MYÖS: 
SEGA MASTER SYSTEM
TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.