Hae
Colour Outside the Lines

Milloin viimeksi-haaste

Milloin viimeksi-haaste sisältää 50 kysymystä ja bongasin tämän Sydän vähän kallellaan-blogista. Sain tähän myös pari päivää sitten haasteen Diiskuneiti-blogilta Instagramissa.

1.Karjuit?

Torstaiaamuna saatoin vähän korottaa ääntäni lapselle, kun meni hermot. Meillä siis usein on aamut vähän hankalia, kun pitäisi olla jo menossa päiväkotiin ja lapsi vaan touhuaa kaikkea muuta. Jotenkin hänellä on se lähtemisen vaikeus joka paikasta. Ensin kotoa ei haluta päiväkotiin ja sitten päiväkodista ei haluta kotiin.

2.Ajoit autoa?

Ajan autoa melkeinpä päivittäin. Meillä on siis oma auto, jolla kuskaan lapsia, käyn kaupassa ja hoidan asioita. Oikeastaan minä melkeinpä ajan aina ja Jani ajaa sillä harvemmin, koska hän kulkee bussilla töihin.

3.Halasit ei-perheenjäsentä ajattelematta, onko se turvallista?

Milloinhan olisin viimeksi halannut ketään? Tämä poikkeuksellinen aika on kyllä saanut jo unohtamaan tällaisenkin asian tapahtuneen.

4.Urheilit?

Pakko myöntää, että enpä muista. Siitepölyaika on mulle joka vuosi tosi vaikea ja tänä vuonna, kun joka paikka on keltaisena tuosta siitepölystä, olen tosi tukossa. Eli en oikein ole voinut tehdä mitään. Nyt sain kuitenkin uudet allergialääkkeet ja toivon niiden alkavan purra pian, että pääsisin vaikka edes lenkkeilemään.

Hei muuten, kyllähän minä urheilin eilen, kun käytiin uimahallissa ja kävin jumppaamassa vesijumppa-altaassa hetken.

5.Olit pelokas?

Viime keväänä, kun alkoi ensimmäisiä uutisia tulla koronatilanteesta, niin olin tosi peloissani. Pelkäsin tilannetta tosi paljon monta kuukautta ja oikeasti menetin yöunenikin monesti sen takia.

Nyt tilanteeseen on kai jo tottunut, kun enää ei pelota. Tottakai takaraivossa on koko ajan sellainen pieni pelko. Mun keuhkot on niin huonot, etten usko niiden kestävän koronatartuntaa, mutta uskallan jo hieman liikkua ihmisten seassa.

6.Itkit?

Itkin viime viikolla, kun katsoimme Janin kanssa uutta Remontilla rahoiksi-kautta ja siellä tuli ensimmäiset uutiset koronaviruksen leviämisestä. Kilpalijat olivat niin tunteellisia, että se herkisti minutkin.

7.Söit vaan herkkuja lounaaksi?

Kun lapset oli viimeksi poissa viikonlopun niin söin lounaaksi nachoja. Kai nekin lasketaan herkuiksi?

8.Sheivasit?

Kainalot sheivaan joka kerta suihkussa käydessäni, jalat ehkä viimeksi pari viikkoa sitten. Haaveilen sokeroinnista, mutta en ole sitä vielä varannut.

9.Olit kateellinen jollekin toiselle?

En ole kovinkaan kateellinen ihminen vaan yritän iloita toisten onnistumisista ja olla heidän puolestaan onnellinen. Kerron sen myös mielelläni heille niin livenä kuin somessakin.

10.Olet sijoittanut rahaa osakkeisiin tai rahastoon?

Laitoin meidän s-bonukset menemään rahastoon, mutta sen enempää en ole sijoittanut. Rahastotilillä on ehkä huimat 24€ eli aika alussa on vielä tämä taival.

11.Olit yksin kotona yön?

Tätä en kyllä edes muista. Me ollaan tosi harvoin erossa ylipäätään Janin kanssa. Ennen tätä poikkeusaikaa kävin tyttöjen reissuilla jonkin verran, mutta Jani ei niinkään lähde ikinä minnekään. Muutama vuosi sitten hän oli ystäviensä kanssa katsomassa formuloita ja oli sillä reissulla muistaakseni viisi yötä. En kuitenkaan ollut silloin yksin kotona vaan lasten kanssa.

Ennen sitä joskus Vivian raskausaikana mä jäin kotiin, kun Jani kävi Joensuussa Bean kanssa, mutta silloinkin mulla oli esikoinen täällä. Eli oon ollut varmaan yksin kotona yön viimeksi joskus yli seitsemän vuotta sitten, kun ei vielä oltu Janin kanssa yhdessä.

12.Sait olla yksin?

Mä saan olla aikalailla yksin arkisin, kun Jani on toimistolla ja lapset koulussa tai päiväkodissa. Nautin täysillä siitä hiljaisuudesta, koska viime vuonna oltiin kaikki 24/7 kotona viisi kuukautta putkeen.

13.Nauroit niin, että meinasi pissat tulla housuun?

Enpä kyllä muista. Aika usein kyllä nauran tällä tavalla.

14.Valvoit aamulla kello neljään?

Menen yleensä aika aikaisin nukkumaan. Viimeksi, kun mulle iski migreeni, menin nukkumaan kahdeksalta illalla. Heräsin pirteänä kuin peipponen kahdelta yöllä ja valvoin kuuteen, koska sen saanut enää unta.

15.Olet bailannut aamuun asti?

Joskus kauan sitten eli yli seitsemän vuotta sitten. Kun ei oltu Janin kanssa vielä yhdessä, kävin toisinaan juhlimassa työporukan kanssa. Nyt en enää ole siellä töissä enkä pidä oikeastaan yhteyttä tuohon porukkaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Parasta oli, kun mentiin aina mäkkärille baarin jälkeen ja siitä menin aina taksilla kotiin.

16.Teit jotain mitä et ikinä uskonut tekeväsi?

Tällä viikolla tein mediakortin hintapyyntöineen sekä blogin että Instagramin osalta ja lähetin tarkastettavaksi. En ikinä aiemmin olisi uskonut, että voisin pyytää tästä rakkaasta harrastuksestani palkkaakin jossain vaiheessa. Nyt blogi ja Instagram ovat kuitenkin kasvaneet sen verran isoiksi, että voin oikeasti ehkä tehdä tätä jossain vaiheessa työkseni ainakin osittain.

17.Rukoilit?

No enpä kyllä muista. Varmaan joskus rippikoulun isosena. Vaikka olin tosi paljon seurakunnan toiminnassa mukana nuorempana, en koskaan oikeastaan rukoillut yksin.

18.Kävit Alkossa?

Kävin joskus pari kuukautta sitten ostamassa itselleni viiniä. Tuolla ne viinit vielä odottelee juomista.

19.Kävit ulkomailla?

Reilu vuosi sitten keväällä käytiin Tukholmassa. Kerettiin käydä siellä just ennen koronarajoitusten tulemista.

20.Kävit järvessä uimassa?

Muutama kesä sitten varmaan. Mä en ui kovinkaan mielelläni järvessä, koska tiedostan olevani aika huono uimari. Kävin Janin kanssa kyllä järvessä muutama vuosi sitten, kun oli järkyttävän kovat ja pitkät helteet. Silloin oli pakko, että viilentyi edes vähäsen.

21.Söit ulkona ravintolassa?

Viimeksi lapsivapaalla söimme Janin kanssa Kuopion Saanassa. Siellä oli yllättävän hyvää ja edullista ravintolaruokaa, joten menemme sinne aivan varmasti uudelleenkin.

22.Maistoit itsellesi uutta ruokaa?

Varmaan edellinen kerta, kun olen maistanut itselleni jotain uutta, oli viime syksynä aloittassani ketoilun. Silloin maistoin tosi monia uusia ruoka-aineita.

23.Kiroilit?

Kiroilen aika harvoin, koska se ei vaan ole mulle luonnollista. En myöskään tykkää, jos muut kiroilevat.

24.Olit humalassa/kännissä?

Tästä on kyllä niin pitkä aika, että en yhtään muista. Varmaan joskus muutama vuosi sitten.

25.Leikkasit kynnet?

Tällä viikolla. En ole aikoihin jaksanut lakata kynsiä, joten olen myös pitänyt kynteni aika lyhyenä, etteivät ne katkeile.

26.Turhauduit?

Silloin torstaiaamuna, kun yritimme ehtiä päiväkotiin aamupalalle ja lapsi ei vaan tehnyt yhtään mitään.

27.Juoksit Cooperin testin?

Joskus yläasteella ja olin tosi surkea. En ole varma juoksinko sitä ikinä edes loppuun asti. Mulla oli huono kunto ja astma. En myöskään ehkä uskonut, että olisin hyvä, jos vaan yrittäisin vähän kovemmin.

28.Luit Raamattua?

Joskus nuorena, kun olin rippikoulun isosena.

29.Nukuit yön yli?

Tarkoittaakohan tämä nyt sitä, että nukkui koko yön läpi vai sitä, että harkitsi jotain yön yli? En ole nukkunut vuosiin koko yötä kerralla. Mun on pakko käydä yön aikana vähintään kerran vessassa.

Viimeksi taisin harkita hääpuvun ostamista torista yön yli. Onneksi ostin, se on ihana.

30.Mietit omia arvojasi?

Näitä mietin viimeksi viime lauantaina, kun osallistuin Vaikuttajamedian kurssille, jossa tutkittiin omia somekanavia ja hinnoiteltiin omaa työtä. Mietin niitä myös tehdessäni mediakorttiani tällä viikolla.

31.Teit hutiostoksen?

Tilasin vasta H&Mn verkkokaupasta kesävaatteita ja parit bikinit itselleni, mutta jouduin palauttamaan melkein kaikki, koska ne eivät istuneet niin kuin olin ajatellut.

32.Puhuit englantia?

Varmaan pari viikkoa sitten koulujuttuihin liittyen. Opiskelen englanniksi, joten englannin käyttö on mulle ihan sujuvaa ja normaalia.

33.Olit rohkea?

Mun mielestä olin aika rohkea, kun päätin, että alan tehdä blogia ja Instagramia niin, että mulle maksetaan siitä palkkaakin jossain vaiheessa. Otin myös yhden itselleni ison askeleen, kun lähestyin muutamaa yritystä mediakorttini kanssa.

34.Sanoit ”minä rakastan sinua”?

Meillä sanotaan nuo kolme sanaa päivittäin monta kertaa. Viimeisenä silloin, kun mennään nukkumaan.

35.Maksoit laskun?

Tällä viikolla maksoin laskuja, kun esimerkiksi Vivialle tulevan Prinsessa-lehden lasku tuli sähköpostiin. Meillä Jani maksaa suurimman osan laskuista, mutta joitain maksan myös omalta tililtäni.

36.Lahjoitit hyväntekeväisyyteen?

Tämä onkin hyvä kysymys. Osallistun yleensä esimerkiksi Nälkäpäivä-keräykseen muutamalla kolikolla, mutta tänä vuonna en tainnut osallistua. Olen joskus nuorempana myös kiertänyt ovelta ovelle keräämässä rahaa Nälkäpäivä-keräykseen.

Varmaan sitten joulun alla, kun ostin monta pakettia lahjakeräykseen ja veimme myös kasan joulukalentereita, kun niitä kerättiin vähävaraisille.

37.Koit olevasi hyvä äiti?

Koen päivittäin lasten kanssa pieniä onnistumisia ja iloitsen niistä. Ehkä eniten tunsin tällä viikolla ylpeyttä itsestäni, kun keskimmäinen kehui minua lastenvalvojalle, kun olimme hakemassa oheishuoltajuutta.

38.Ajattelit onnistuneesi?

Tällä viikolla koin monia onnistumisia varsinkin tämän henkilöbrändini tiimoilta. Ensin mun tekemää mediakorttia kehuttiin hyväksi ja kauniiksi, sen jälkeen yksi yritys otti yhteyttä yhteystyön tiimoilta ja sain ihania kommentteja sekä blogin että Instagramin puolelle.

Minusta on parasta keskustella seuraajieni kanssa ja olen päässyt keskustelemaan tällä viikolla tosi monen kanssa.

39.Ostit itsellesi jotain ihanaa?

Ostin kahdet bikinit Zalandolta ja ne oli aika ihania. Olen myös ostanut muutamia muita ihania kesävaatteita, mutta tuo sateinen sää ei oikein kannusta niitä käyttämään.

40.Häpesit jotain sellaista, jota joutuu oikeasti käsittelemään?

Mä en kauheasti häpeile mitään. Elettyä elämää ei voi enää muuttaa, joten mieluummin vaikka nauran itselleni ja vain jatkan eteenpäin.

41.Oli sun menkat?

Hmmm, joskus kolme viikkoa sitten ehkä. Mulla on hormonikierukka ja menkat on aika epäsäännölliset, joten en ole nyt ihan varma.

42.On tullut verta nenästä?

Joskus hyvin kauan sitten. Mulla vuotaa verta nenästä tosi harvoin, on varmaan koko elämän aikana vuotanut alle kymmenen kertaa.

Mun esikoisella taas vuoti verta nenästä lapsena tosi usein ja ihan hirvittäviä määriä kerralla. Kerran yöllä heräsin siihen, että hän huutaa huoneessaan minua ja kun menin katsomaan, näytti kuin joku olisi murhattu hänen sänkyynsä. Kaikki lakanat, peitot ja tyynyt oli ihan veressä ja verta vuoti edelleen. Kaikista ärsyttävintä tässä ominaisuudessa oli, että nenään ei tarvinnut edes osua mitään, kun se jo alkoi yhtäkkiä vuotamaan verta.

Käytiin pari kertaa lääkärissäkin tutkimassa tätä, mutta ei koskaan keksitty mistä se johtuu. Sukurasite siihen ainakin oli, koska serkkuni ja ukkini kärsi samasta vaivasta. Siksi en ollut asiasta kovinkaan huolissani eikä se säikäyttänyt minua ekallakaan kerralla. En onneksi myöskään kavahda verta.

43.Myönsit olleesi väärässä?

Olen aika huono tässä, mutta kyllä mä tätä välillä joudun tekemään kotonakin. Olemme kuitenkin aika harvoin eri mieltä lasten tai Janin kanssa, joten en kyllä nyt muista.

44.Harrastit seksiä?

Tällä viikolla.

45.Annoit positiivista palautetta tuotteesta/palvelusta?

Annan yleensä positiivista palautetta suoraan kaupassa, jos jokin palvelu on erityisen hyvää. Annoimme ainakin Saanassa hyvää palautetta tarjoilijalle pari viikkoa sitten.

46.Pyysit apua ystävältä?

Sovin kaasojeni kanssa tapaamisen vähän ajan päähän, että saadaan vähän suunniteltua häiden ohjelmaa, ruokalistaa ja muitakin juttuja. Tarvitaan lyödä lukkoon alustavasti ohjelman runko, että päästään varaamaan häihin vihkijä.

47.Pyysit anteeksi?

Pyrin pyytämään aina anteeksi, jos huomaan tehneeni jotain väärää. En nyt muista viime kertaa.

48.Suutuit puolisollesi?

Mä suutun Janille usein pikkujutuista varmaan päivittäin, mutta ne unohtuu aika äkkiä. Me ei oikeastaan koskaan riidellä, mutta tuhahdellaan kyllä toisillemme milloin mistäkin.

49.Nolasit itsesi?

Varmaan ihan tässä lähiaikoina, koska oon aika taitava nolaamaan itseni milloin milläkin tavalla. Mutta onneksi elämä ei ole niin vakavaa.

50.Tunsit pakahtuvasi onnesta?

Ihan just nyt.

 

milloin viimeksi sinä suutuit puolisollesi?

 

LUE MYÖS: 

KYMMENEN MATKAILUKYSYMYSTÄ

MUN SUHDE LIIKUNTAAN ENNEN JA NYT

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.