Hae
Colour Outside the Lines

Kansainväliset suurmarkkinat 2019

Kuopiossa kävi viime viikonloppuna meidän lempimarkkinat eli Kansainväliset suurmarkkinat. Nämä on vuoden odotetuimmat markkinat meidän perheessä, koska sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Tai no, ainakin melkein. 
Jani odottaa joka vuosi kaikista eniten saksalaisen kojun jättihodareita. Hodareissa on järkyttävän pitkä bratwursti ja hodareissa on valinnanvaraa täytteistä. Tänä vuonna myös Bea halusi oman hodarin ja vähän odotin, että hodarista olisi jäänyt minullekin vähän syötävää, mutta meidän 7-vuotias vetäisi tuon koko hodarin yksinään! Hodarit maksoivat muistaakseni 8 euroa. 
Markkinoilla on hauskinta, että siellä pääsee maistelemaan uusia makuja, joita ei ehkä muuten tulisi maistettua. Maistelimme Vivian kanssa eri juustoja, koska vaikka markkinoilla on todella paljon erilaisia ruokia tarjolla, on todella monessa vehnää eikä ne meidän vilja-allergiselle sovi. Odotimme, että olisimme päässeet ostamaan ranskalaisesta kojusta Vivialle macaronseja, mutta tänä vuonna olikin vain vohveleita tarjolla. Onneksi torilla oli myös jäätelökioski, joten Viviakin sai jotain herkkua muiden syödessä vohveleita. 
Oli muuten kiva päästä maistelemaan erilaisia juustoja, koska vaikka meillä on usein jouluna ja muina juhlapyhinä juustolautanen, on siinä usein vain niitä tuttuja juustoja. Pitäisi uskaltaa ostaa rohkeammin uusia juustoja, koska ne saattaisivat yllättää maukkaudellaan. 

Yksi koju, jossa käymme joka ikinen vuosi, on italialainen koju. Sieltä olen aina aiemmin ostanut herkullista pizzaa, jonka päällä on parman kinkkua, mutta tällä kertaa otimme Janin kanssa puoliksi pizzapalan, jonka päällä oli pekonia ja sipulia. Melissa valitsi juustopizzan, koska se on ollut aina hänen lempipizzaansa. 
Pizzapalat maksoivat noin seitsemisen euroa ja olivat oikein hyvän kokoisia syötäväksi myös samalla, kun kiertää markkinoita. Kojun myyjät kysyivätkin palaa ostaessa, että syökö pizzan pöydässä vai lähteekö sen kanssa kävelemään. Pizzakoju oli muuten yksi ainoita, joihin kävi kortti eli markkinoille mennessä kannattaa ottaa mukaan käteistä. Pankkiautomaateille oli koko ajan parinkymmenen ihmisen jonot.  
Brittikojulta olisi saanut ostettua hilloja ja marmeladeja, teeastiastoja, fudgea ja teetä sekä paljon muutakin. Kojussa oli kovaääninen myyjä, joka kailotti koko ajan, että ”MAISTA MAISTA MAISTA world’s best cheese”. Hauska, kun myyjät opettelevat muutaman fraasin aina suomea, että saavat ihmisten huomion. 
Kojulta olisi voinut ostaa myös söpöjä teepurkkeja Williamin ja Katen tai Harryn ja Meghanin kuvilla. Meillä on mökillä Dianan ja Charlesin kuvalla oleva purkki, joten nämä kiinnittivät huomioni samantien. Purkit kuitenkin jäivät kojuun. 

Itse kävin tänä vuonna markkinoilla kahdesti. Ensin kävimme heti torstaina koko perheellä ja uudelleen menin lauantaina ystäväni Katjan kanssa. Katjan kanssa kiersimme markkinat perusteellisesti maistellen varmaan kaikki maistiaiset läpi. 
Kävimme myös espanjalaisessa kojussa syömässä churroja. Ostimme puoliksi 12 churroa, jotka maksoivat kymmenen euroa. Churrot olivat niin isoja, ettemme edes jaksaneet syödä kaikkia. Vein siis loput kotiin syötäväksi. 

Nämä pysyy kyllä vuodesta toiseen lempimarkkinoinani. Ihan huikeaa, että tällaisia järjestetään. Torilla tuntuu markkinoiden aikaan aivan kuin olisi ulkomailla. 
Käy kurkkaamassa myös aikaisempien vuosien markkinatunnelmia. 2015 kävimme markkinoilla ensimmäistä kertaa perheenä ja 2016 minä lyllersin markkinoille raskaana. 2015 tekstissä on muuten kuva siitä minun rakastamasta pizzasta! 

Oletko sinä käynyt kansainvälisillä suurmarkkinoilla? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.