Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka usein?

Huomasin tämän hauskan haasteen Iinan blogissa ja päätin osallistua.


Kuinka usein….


Vaihdat lakanat?

Pyrin vaihtamaan lakanat kahden viikon välein niin omasta kuin lasten sängyistä. Joskus väli saattaa olla pidempi, jos ollaan esim reissussa välillä tai jos ei vaan yksinkertaisesti jaksa. 

Vaihdat pyyhkeet?
Yleensä vaihdetaan pyyhkeetkin noin 1,5 viikon välein tai joskus useammin. Meillä on kotona sekä pyykkikone että kuivuri, joten niiden peseminen on nopeaa ja helppoa. 

Soitat isälle/äidille?
Soitan videopuheluita äidilleni ja isälleni melkein päivittäin Vivian kanssa. Hoidan yleensä muutkin asiat heidän kanssaan samalla, kun lapsi kyllästyy jutteluun. 

Näet vanhempiasi?
Vähintään kerran viikossa.Vanhempani asuvat noin viiden kilometrin päässä, joten heidän luonaan on helppo käydä. Meiltä pääsee heille myös helposti suoralla bussiyhteydellä. 
Nyt, kun vanhemmillani on remontti menossa, olemme vaihtaneet tapaamiset meille ja yleensä kutsumme heidät iltakahville sunnuntaisin. Aiemmin kävimme vamhempieni luona parikin kertaa viikossa iltaisin, mutta nyt siellä on vähän mahdotonta olla remontin keskellä. 

Käyt leffassa?
En kovinkaan usein. Tykkään kyllä elokuvissa käymisestä todella paljon ja yritän saada siihen tänä vuonna muutoksen. Vierastan ajatusta elokuviin menemisestä yksin, joten elokuvissa tulee siksikin käytyä aika harvoin. 
Ystäväni Katja muutti vastikään keskustaan ja voisimmekin ottaa haasteeksi käydä useammin elokuvissa! Tänä keväänä tuli ainakin uudelleenfilmatisoinnit elokuvista Pikku naisia ja Emma, joita Jani ei varmasti lähtisi kanssani katsomaan.  

Föönaat hiukset?

Aiemmin föönasin hiukseni päivittäin, nykyään ehkä kerran vuodessa. Hiukseni ovat sen verran ohuet, että kuivuvat nopeasti ja jos ne eivät ehdi kuivua ennen lähtöä, lähden yleensä vaan kosteilla hiuksilla.


Putsaat lattiakaivot?
En ikinä. Tämä on meillä Janin homma ja hän aina kiroilee sitä tehdessään. Meillä asuu neljä tyttöä/naista, joilla on paljon tukkaa. 

Käyt metsässä?
Liian harvoin. Vivia tekee päiväkotiryhmänsä kanssa kerran viikossa metsäretkiä ja rakastaa niitä. Meidän pitää ottaa ne tavaksi, kun olemme kesän kotona. 

Käyt suihkussa?

Yleensä päivittäin, mutta näin talvisin ihoni kuivuu niin kovasti, että olen yrittänyt pidentää suihkuväliä hieman. Koulupäivisin käyn aamuisin suihkussa ja jos seuraavana päivänä ei ole menoa minnekään, menen suihkuun aamun sijasta joko illalla tai vasta seuraavana päivänä. 

Sanot läheisille, että rakastat heitä?
Lapsille ja Janille sanon päivittäin, usein useamman kerran päivässä.

Tarkistat kuivakaapin sisällön?

Melkeinpä viikottain. Yleensä tyhjennän kaapit kokonaan parin kuukauden välein, mutta kyllä usein jotain kuivatavaraa etsiessä tulee pyöräytettyä kaappi kokonaan ympäri. 

Luuttuat lattiat?

Liian harvoin. Janin äiti pesee meillä lattiat aina lapsia hoitaessaan ja minä yleensä ennen juhlia. Tosin pesin keittiön lattian viime viikonloppuna. 

Peset vessan?

Yritän kerran viikossa pitää siivouspäivän ja pesen vessaa tarpeen mukaan useamminkin. 

Puhdistat liesituulettimen?

Aivan liian harvoin. Tämä olikin hyvä muistutus, että se pitää puhdistaa!


Valehtelet?

Jokainen kertoo varmasti pieniä valkoisia valheita joskus, mutta yritän olla mahdollisimman rehellinen kaikessa mitä teen. Haluan olla luottamuksen arvoinen.

Riitelet suhteessa?

Harvoin. Saatamme Janin kanssa kinastella jostain, mutta emme oikeastaan koskaan riitele, koska Jani ei riitele takaisin vaikka jostain yrittäisin riidellä. Se on vielä raivostuttavampaa kuin riitely. 

Sheivaat?

Kainalot sheivaan joka kerta suihkussa, mutta talvisin reidet kyllä rehottaa, jos ei olla menossa kylpylään. Kesäisin pyrin pitämään karvat kurissa. 

Vaihdat hammasharjan?

Vähintään kolmen kuukauden välein.


Käyt kirjastossa?

Melkein jokainen arkipäivä käyn koulun kirjastossa tekemässä kouluhommia. Lasten kanssa on nyt yritetty myös ottaa tavaksi kirjastossa käyminen ja yritän viedä heidät sinne parin viikon välein. Siinä ajassa olemme lukeneet lainaamamme kirjat niin monesti läpi, että kaipaamme kaikki jo uusia kirjoja. 

Peset peitot ja tyynyt?

Ihan liian harvoin. Meidän peitot ja tyynyt kaipaa kipeästi uusimista, kuten kyllä sänkykin. Pitäisi vaan keksiä millaisen sängyn ja petivaatteet sitä haluaisi ostaa.

Syöt herkkuja?

Liian usein! Meillä on lapsilla vain lauantaisin karkkipäivä ja harvoin siitä lipsutaan, mutta me aikuiset ja teini syödään kyllä useammin herkkuja ja siitä olisi hyvä oppia pois. 

Soitat anopille?

En kovin usein, mutta kyllä me varmaan kerran parissa viikossa soitetaan lasten kanssa videopuhelu mummille.

Peset rintsikat?
Varmaan suositusten mukaan liian harvoin. 
Leivot?

En kovin usein. Ennen leivoin useammin, mutta nyt Vivian vilja-allergian myötä leipominen on jäänyt melkeinpä kokonaan vain juhliin.

Siivoat jääkaapin?

Yritän pitää jääkaapin siistinä, että näen kaikki ainekset mitä sieltä löytyy. Yleensä kuitenkin sunnuntaisin käyn sen läpi ja heitän pois, jos on jotain pilaantunutta. Maksimissaan puolen vuoden välein tyhjennän koko jääkaapin ja pesen sen. 

Käyt puntarilla?

Todella harvoin. 

Komennat miestäsi? 

En komenna, kehotan.

Syöt irtokarkkeja? 

Yleensä vain elokuvissa ja ehkä joskus, kun ne on cittarissa 4,95€/kilo.

Vierailet isovanhempiesi luona?

Harvoin ja saan tästä noottia. Emme asu kovin kaukana isäni vanhemmista eli matkan puolesta voisimme käydä siellä useamminkin, mutta yleensä olen niin poikki kaikesta muusta arjen tekemisestä, että en osaa priorisoida tätä tarpeeksi.

Peset pyykkiä?

Joka päivä. Jos en pese koneellista päivässä, pesen sitten viikonloppuna 7 koneellista. 

Imuroit kotisi?
Meillä on Dysonin varsi-imuri, jolla on tosi helppo ottaa esimerkiksi hiekat eteisen lattialta nopeasti. Sitä teemmekin usein. Muuten perusteellinen imurointi pyritään tekemään kerran viikossa, mutta välillä se unohtuu. Dyson on ihan täydellinen muuten, mutta meidän mallissa ei kestä akku kuin 20 minuuttia ja se ei riitä koko asunnon imurointiin. Silloin kun olisi se täydellinen imurointiflow, akku hyytyy kesken ja arvaa kai sen jo valmiiksi onko sitä flowta enää kun akku on taas täynnä. 
Perheessä kinataan vaatetuksesta?

Meillä ei kyllä oikeastaan tarvitse ikinä kinata lasten kanssa vaatetuksesta. Tottakai nyt pientä sanomista on, jos hanskat on kuivumassa eteisen lattialla haalarin alla tai liimat on pyyhitty housuihin askarrellessa, mutta muuten ei kovinkaan tarvitse. Lapset on tähän asti tyytyneet siihen mitä kaapista löytyy, varsinkin jos saavat itse päättää mitä laittavat päälle. Otan myös yleensä lapset mukaan ostamaan vaatteita, jolloin he saavat vaikuttaa jo ostotilanteessa vaatteiden valintaan. Silloin kaapista löytyy pelkästään niitä mieleisiä vaatteita. 

Käyt hammaslääkärissä?

Minulla oli teininä hammasraudat ja ravasin hammaslääkärissä noin kolmen viikon välein. Sen jälkeen olen käynyt hygienistillä tai hammaslääkärillä ehkä kymmenisen kertaa. Käyn liian harvoin, mutta jos minulla on jotain ongelmaa hampaiden kanssa, en myöskään pitkitä hoitoon hakeutumista.

Käyt kaupassa?

Käyn yleensä isommilla ruokaostoksilla kerran viikossa tai jopa kerran kahdessa viikossa ja haen sinä aikana ehkä muutaman kerran maitoa tai muuta mitä tarvitaan. Meillä on pikkukauppa todella lähellä, joten sieltä tulee sitten ostettua heräteostoksia vähän liiankin usein. Niistä pitäisi opetella irti eikä aina hakea iltaisin jotain hyvää viisi vaille yhdeksän. 

Peset ikkunat?

En ikinä, jos ei ole pakko! Voisin hyvin ulkoistaa tämän homman jollekin muulle. Meillä on kotona tosi likaiset ikkunat ja tänä kesänä on kyllä ihan pakko ne pestä.

Vaihdat sukat?
Päivittäin, joskus useamman kerran päivässä. 

Olet eri mieltä miehen kanssa?

Isommissa asiossa aika harvoin. Olemme yleensä aika yksimielisiä kaikesta ja jos emme ole, osaamme keksiä molemmille sopivan kompromissin.

Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö niistä pienemmistä asioista voisi kinastella useinkin. 
Ostat uusia vaatteita?
Ihan uusia aika harvoin. Yleensä ostan enemmän kirpputorilta. 
Siivoat?

Päivittäin jotain pientä, mutta pyrin tekemään myös viikkosiivouksen viikonlopun aikana.

Tarkistat toimiiko palovaroitin?

Jani tekee meillä tämän, mutta muistutteln häntä siitä välillä. Olen ehkä tästäkin hieman vainoharhainen välillä katsottuani This Is Us-sarjaa.

Peset autosi?

Harvoin. Jani hoitaa meillä yleensä kaikki autoon liittyvät jutut, minä vain ajan sillä.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? 
Olen nyt kerran vuodessa tehnyt konmaritus-kierroksen, jolla olen käynyt läpi kaikki meidän kaapit hylly kerrallaan ja hävittänyt tavaraa ihan urakalla. Edellisestä kerrasta alkaa olla jo vuosi, joten tässä kevään aikana tulen kyllä perusteellisesti siivoamaan taas kaikki kaappimme. 

Siivoat lääkekaapin?

Kerran vuoteen.

Puhdistat hiukset harjasta?

Silloin kun niitä on siihen kertynyt häiritsevän paljon.

Kuinka usein sinä vaihdat lakanat tai peset pyykkiä? 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Ystäväsi Katja ottaa haasteen ”käydä useammin leffassa” vastaan ja tulee myös äidin tekemää ruokaa vastaan pesemään ikkunat ?

  2. Susanna / Colour Outside the Lines kirjoitti:

    Mahtavaa! Tämä toteutetaan heti, kun poikkeustila loppuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.