Hae
Colour Outside the Lines

Työhaastattelusta jäi hyvä fiilis

Tänään olleesta työhaastattelusta jäi todella hyvä fiilis.

Hain paikkaa, johon oikeasti haluaisin ja se hyödyttäisi minua myös urallani jatkossa. Työ kestäisi vain alkusyksyyn, mutta se ei minua haittaa.

Tänään oli sitten haastattelun aika ja jännitin sitä superpaljon, en edes nukkunut yöllä kunnolla. Yleensä jännitän asioita vasta siinä hetkessä, mutta nyt minusta tuntui kutkuttavalta ajatus työhaastattelusta.Olin viimeksi käynyt haastateltavana pari vuotta sitten, kun hain yhteen liikkeeseen töihin ja siellä oli haastattelijana kaksi minua vanhempaa naista, jotka eivät voineet käsittää kuinka voisin tehdä töitä, koska minulla on kolme lasta. Emme oikeastaan puhuneet haastattelussa minun työkokemuksestani tai siitä, että olisin ollut työhön täysin pätevä vaan haastattelu meni heidän kauhistellessa sitä, että olisinko oikeasti valmis olemaan töissä enkä lasten kanssa kotona. He olivat myös sitä mieltä, etten voi millään olla töissä ja Jani lasten kanssa kotona, jos he sairastavat.

Sitä ennen olin ollut työhaastattelussa kymmenen vuotta aiemmin, kun hain Citymarketiin töihin ja pääsinkin sinne. Pop upiin nimittäin en ihan oikeita reittejä edes hakenut, kun heiltä lähti hieman viime tipassa pois yksi työntekijä ja minulle laitettiin viestiä, että olenko vielä kiinnostunut tulemaan. Eli työhaastattelu oli vain pieni puhelu enkä kerennyt sitä sen kummemmin jännittää.Tänään haastattelija oli todella mukava ja sai jännitykseni laantumaan heti, kun menin sisään. Haastattelutilanne tuntui luontevalta ja minulla oli koko ajan olo, että minun kykyihini luotetaan. Se sai myös itsevarmuuteni nousemaan omasta osaamisestani. Koska sehän työhaastattelussa on hankalalinta. Uskoa siihen omaan osaamiseen ja oikeasti kehua itseään.Miksi on niin vaikeaa kehua itseään vaikka tietää olevansa jossain asiassa hyvä?Minä esimerkiksi tiedän, että vahvuuksini kuuluu asiakaspalvelu ja sosiaalisuus, mutta usein en osaa kehua itseäni tarpeeksi. Tänään kuitenkin menin haastatteluun omana itsenäni ja päätin sen olevan tarpeeksi.

Nyt siis vaan sormet ja varpaat ristiin, että haastattelu meni oikeasti niin hyvin, että saan paikan! Työhaastattelusta jäi niin hyvä fiilis, että se kantaa koko loppupäivän. 

Osaatko sinä kehua itseäsi?

 

LUE MYÖS: 

TÄLTÄ MINÄ NÄYTÄN JA SE ON OKEI

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.