Hae
Colour Outside the Lines

Hammaslääkäri

Käytiin maanantaina B:n kanssa B:n elämän ensimmäisellä hammaslääkärikäynnillä. Täällä päin eka käynti on muistaakseni 10 kuukauden iässä, mutta B oli muuttojen keskellä jotenkin jäänyt postituslistalta eikä ollut koskaan saanut kutsua. Tämäkin aika tuli ensin meille 3 päivän varoitusajalla, jolla oli aika mahdotonta järjestää työvuoroja sopivaksi. Saatiin sitten vaihdettua aika ja B odottikin hammaslääkäriin pääsyä monta viikkoa innoissaan. 

Hammaslääkäritäti oli ihan ihmeissään, että onko meidän B tosiaan vasta kolme. Näytti koonsa puolestaan kuulemma viiden vanhalta. Onhan B aika iso ikäisekseen. Puheen kehitykseen kiinnitettiin huomiota hammaslääkärissäkin ja tarkisteltiin, että kaikki on suussa kunnossa. Olihan siellä, käskettiin vaan lukea paljon kirjoja, koska se on puheen kehityksen kannalta tärkeää.


                                        

Vähän meinasi tuo tuolissa oleminen jänskättää, mutta isi oli koko ajan vieressä niin hienosti se meni. Hammaslääkäri kehui hampaita ja niiden puhtautta tosi paljon. Ei ollut purentavirheitä eikä mitään muitakaan ongelmia. Mehuja meillä juodaankin vaan harvoin ja lapsilla on kerran viikossa karkkipäivä. Hampaita harjataan tiimalasin kanssa, jotta lapset itsekin tajuavat kauanko harjausaika on. Ja aina tarkistetaan sekä harjataan vielä yhdessä. Seuraava tarkistus onkin vasta 5-vuotiaana.

                                          

Kiva hammaslääkärireissu oli siis eikä jäänyt mitään traumoja. Parasta kuitenkin taisi olla uusi hammasharja ja hammastahna, jotka saatiin mukaan palkinnoksi reippaasta käytöksestä. 
                                         
Miten teillä on sujunut lasten kanssa hammaslääkärissä? 

6 kommenttia

 1. Inspiration, Viltsumari kirjoitti:

  Mulla on ensi viikolla hammaslääkäri enkä varmasti ole yhtä reipas! 😀

 2. Susanna kirjoitti:

  En varmaan olis minäkään.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Onpas kummallista, että lapsenne on käynyt 3-vuotiaana hammastarkastuksessa hammaslääkärillä. Kuopiossa, kuten muissakin kaupungeissa, lasten tarkastuskäynneistä vastaa hammashoitaja ja kouluikäisten suuhygienisti, ei hammaslääkäri. Virheellisen tiedon levittäminen on siinä mielessä ikävää, että usein monille vanhemmille on harhaanjohtavan informaation vuoksi hankalaa selittää, että minkä ammattinimikkeen omaava tarkastuksen tekee ja mikä on käynnin tarkoitus. Onneksi nimikkeen voi tarkistaa viime kädessä vaikkapa hammaslääkärin/hammashoitajan/suuhygienistin vastaanottohuoneen ovesta 😉

 4. Susanna kirjoitti:

  Saatiin peruutusaika, koska meille oli tarkoitus tulla kutsu, kun peruin tuon kolmen päivän varoitusajalla tulleen tarkastusajan eikä kutsua koskaan kuulunut. Tämän takia siis ilmeisesti pääsimme hammaslääkärille. Ihan hammaslääkäri siinä vastaanottohuoneen ovessa luki;)

 5. Satu Mäkinen kirjoitti:

  Suunnittelemme ensimmäistä hammaslääkärikäyntiä lapseni kanssa, ja siksi tämä artikkeli on erityisen mielenkiintoinen minulle. Kiitos, että jaoit kokemuksesi kanssamme. Hyvä tietää, että vanhemmat saavat jäädä lapsen viereen tekemään hänen olonsa mukavaksi ja rauhoittamaan lasta tarvittaessa. Törmäsin tähän sivustoon etsiessäni lisätietoja: https://halham.fi/#palvelut

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Moi!

   Ja kiva, kun sait tästä apuja ongelmaasi!

   Tämähän on vanha teksti, mutta me ollaan nuorimmankin kanssa (täytti juuri 5 vuotta) käyty jo hammastarkastuksessa muutaman kerran ja aina ollaan saatu, jopa poikkeusaikana, mennä mukaan huoneeseen ja vaikka tarvittaessa pitää kädestä kiinni. Aina on meille ainakin myös sattunut hoitohenkilökunnnasta sellainen henkilö, joka on ottanut lapsen tarpeet tosi ihanasti huomioon.

   Toivottavast teillä on mukava hammaslääkärireissu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.