Hae
Colour Outside the Lines

Flunssa kaatoi minut sängyn pohjalle

Meillä oli lapset kipeänä viime viikolla ja nyt flunssa kaatoi minut sängyn pohjalle.

Oon vähän huono nykyään hiljentämään vauhtia, joten ehkä tämä pakottaa seisahtumaan. Aivan ensimmäisenä oireena mun silmiä alkoi kutittaa, jonka jälkeen silmiä alkoi väsyttää. Siis tiedättekö, kun ei väsytä oikeasti, mutta silmät on niin väsyneet, ettei millään jaksaisi pitää niitä auki.

Tämän jälkeen mulla alkoi nousta aivan selvästi kuume. Palelsi ja heikotti niin, että oli vaikea kampeutua sohvalta ylös ja kävellä makuuhuoneeseen. Sängyssä joka ikistä kohtaa kolotti, joka on mulle kyllä fibromyalgian osalta tuttua, mutta tämä oli jotenkin tosi paljon pahempaa kolotusta.

Yön jälkeen olo oli ihan hyvä, mutta aika pian päivän valjetessa tuli tuskanhiki, joka ei millään meinannut helpottaa ja väsymys sekä sellainen kokonaisvaltainen uupumus taas iskivät päin kasvoja. Päätä särki ja silmät oli taas tosi nopeasti tosi väsyneet.

Tänään kuume on jo pysynyt kurissa, mutta olo ei vieläkään ole mitenkään kehuttava.

Tämä päivä kuluu pitkälti sängyssä, joten nyt on hyvin aikaa lukea kirjoja. Onneksi hain kirjastosta kasan kirjoja ennen tämän taudin alkamista. Toivon kuitenkin kuumeen pysyvän poissa ja huomenna palaavani töihin, koska huomenna meillä olisi ystäväni kanssa meno Divet Show’n upealle kiertueelle enkä haluaisi jättää sitä väliin. Tietenkään en sinne kipeänä mene, mutta jos oireita ei enää illalla ole, palaan töihin huomenna aamulla ja menen myös katsomaan show’ta.

Vatsa-oireetkin on olleet sen verran rankkoja reilun kuukauden, että odottelinkin jo milloin tulen kunnolla kipeäksi. Luulen, ettei mun vastustuskyky ole mitenkään parhaassa kunnossa just nyt. Kärsin siis IBS-tyyppisistä oireista, mutta en oikein tiedä onko se IBS vai jokin tulehdus, joka vatsaani ärsyttää, koska kaikenlainen ravinto tuntuu saavan vatsan nykyään sekaisin.

Varasin perjantaille ajan yksityiselle lääkärille, koska haluaisin saada tähän asiaan nyt selvyyden. Aion myös samalla mittauttaa ferritiiniarvoni, koska tuntuu, että rautavarastot ovat tyhjät, mutta julkiselta puolelta en päässyt mittaamaan edes hemoglobiinia kun kyselin ferritiinistä.

 

Toivottavasti sä pysyt terveenä!

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Divet Show: Sex, drag & rock’n’roll tulee Kuopioon!

Vastaukset 10 kysymykseen

Viime viikolla….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *