Hae
Colour Outside the Lines

Vuoden ikäinen vauva

Tänään meidän pienin rakas täytti vuoden.
Vastahan meillä oli ihan minivauva ja nyt vietimme jo synttäreitä.
Kävimme toissapäivänä neuvolassa. Hyvin oli tullut pituutta ja painoa lisää vuodessa, pituuskasvu oli jopa kääntynyt ylemmälle käyrälle. Nipsuhan aloitti -3,5 käyrältä ja nyt oli hienosti noussut -2 käyrälle. 1-vuotismitat olivat 71cm (syntyessä 44cm) ja 8890g (syntyessä 2712g). Seuraava neuvola olisi puolentoista vuoden ikäisenä, mutta meille suositeltiin kasvukontrollia kolmen kuukauden kuluttua.
Nipsu sai neuvolassa kolme rokotetta ja nyt viikko neuvolan jälkeen nousi kuume, kuten neuvolassa varoiteltiinkin. Meidän normaalisti vähään tyytyväinen ja aurinkoinen tyttö on muuttunut väsyneeksi ja sylissä roikkuvaksi vauvaksi. Onneksi nuo oireet taitavat mennä parissa päivässä ohi.
Neuvolatäti kehui kovasti Nipsun ihoa, joka on ollut koko vauvavuoden erinomaisessa kunnossa. Itselläni on atooppinen iho, josta myös Lissu kärsii, joten hieman odotin Nipsunkin iho-oireista kärsivän. Allergioitakaan ei olla vielä huomattu, tosin kala on vielä testaamatta.Itse olen todella allerginen kalalle ja äyriäisille, joten kalaa suositeltiin testattavan ensin iholle ja vasta sitten syötynä. Ongelma vain on, ettei meillä kotona koskaan ole kalaa, koska pelkkä hajukin tekee minulle pahaa.
Nipsu kävelee tuen kanssa hienosti ja saattaa seilata sohvanreunasta kiinni pidellen edestakaisin monta kertaa peräkkäin. Hän myös ottaa jo muutamia askeleita ilman tukea ja osaa hienosti nousta lattialta itsenäisesti seisomaan. Käveleminen ei tunnu kuitenkaan vielä olevan hänelle kovin tärkeä juttu, koska hän mieluummin konttaa kauheaa kyytiä joka paikkaan. Varsinkin isosiskojen huoneisiin tekemään pahojaan, jos makuuhuoneiden ovet ovat auki.
Pinsettiote on löytynyt jo monta kuukautta ja nyt Nipsu innoissaan opettelee napsuttelemaan sormillaan. Myös taputtaminen on kivaa. Uutena juttuna on viime viikolla opittu maiskuttamaan ruoalle ja tällä viikolla narskuttelemaan hampaita. Niin, niitä hampaita löytyy suusta seitsemän, neljä ylhäältä ja kolme alhaalta.
Sanavarastoon kuuluu äiti, vauva, hauva, tyttö ja isi. Kerran on myös kuultu mummo ja ukki. Ruoasta kiitetään nyökkäämällä ja sanomalla aa.
Omassa sängyssään Nipsu nukkuu päiväunia ja joskus alkuyön. Paras paikka on nukkua äidin ja isin välissä. Siinä hän nukkuisi vaikka pitkälle iltapäivään. Päiväunille nukahdetaan tutti suussa ja naplaamalla oman pupupehmon pesulappua. Yöunille tarvitaan yleensä syliä tai vaihtoehtoisesti nukahdetaan sängyssä kainaloon.
Vaipoissa on käytössä Liberon koon 5 housuvaipat. Ollaan huomattu Liberot meidän käytössä parhaaksi. Omaan nenääni Pampersit haisevat pahalle ja Liberot ovat halvempia kuin Muumit, joten ollaan pysytelty Liberoissa. Pottaa meillä ei vielä ole, joten sen käytön harjoitteleminen on vielä jäänyt vähemmälle.

Minkä kokoisia 1-vuotiaita teiltä löytyy? Ja joko teillä kävellään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.