Hae
Colour Outside the Lines

Kaikki syöpätekstit yhden otsikon alla

Moni on ilmeisesti eksynyt tänne googlen kautta kohdunkaulan syöpä hakusanoja googlettaessa. Mulla tosiaan diagnosoitiin kohdunkaulan syöpä viime maaliskuussa. Oon kirjoittanut tästä matkasta monesti tänne blogin puolelle, joten nyt ajattelin kaikki tähän mennessä tulleet syöpätekstit linkittää tämän saman otsikon alle niin on helpompi niitä lukea aikajärjestyksessä.

Yritän myös aina päivittää tätä listaa sitä mukaa, kun kirjoitan uusia tekstejä.

Kaikki lähti liikkeelle papa-kokeesta, jossa kävin 35-vuotiaana ja vain koska sain siihen kutsun ikäni vuoksi.

Sain papa-kokeen tulokset

Seuraavaksi menin puolen vuoden kuluttua edellisestä papa-kokeesta tarkastukseen ja kuten pelkäsin, tulokset ei olleet kovin hyvät.

Papa-kokeen tulokset yllättivät huonolla tavalla

 

Pääsin aika suurella viiveellä papa-kokeen jälkeen kolposkopiaan, jonka tulokset ei olleet hyvät. Välissä kulunut aika ei varmasti ollut ainakaan parantunut tuloksia.

Papa-kokeen jälkeinen kolposkopia

Kävin LOOP-hoidossa reilun kuukauden päästä tästä ja sain diagnoosin: kohdunkaulan syöpä se oli kuten olin koko ajan aavistellut. Mun kaikissa lääkärinlausunnoissa lukee, että ”potilas ottaa uutisen vastaan rauhallisesti ja ymmärtäväisesti”. Olin shokissa, mutta toisaalta osasin odottaa tätä ja pessimisti ei pety. Kävin ennen tätä diagnoosia kaikenlaisissa kokeissa ja tuntui, että olin joka päivä sairaalassa jossain testissä.

Mulla on kohdunkaulan syöpä

 

Sain tietää jo tuolla ekassa LOOPissa, että mun kohtu aiotaan poistaa nopealla aikataululla, mutta ennen sitä tehtiin vielä toinen LOOP-hoito ihan vaan, että varmistettiin kaikkien syöpäsoluje olevan poissa.

Mulla oli eilen LOOP-hoito

Millaiset tulokset LOOP-hoidosta tuli?

Kohdunpoisto tehtiin parin viikon varoitusajalla ja olinkin mun 36-vuotissynttärinä suunnilleen petipotilaana.

Nyt olen kohduton – kuinka kohdunpoisto onnistui?

Kysymyksiä ja vastauksia kohdunpoistosta

Kaikki tapahtui todella nopealla tahdilla eikä pää ehkä ihan pysynyt mukana. Avasin tuntojani ja tätä matkaa tosi paljon myös mun Instagramissa ja sieltä löytyykin kohokohta SYÖPÄ, jonne oon tallentanut kaikki stoorit tähän liittyen.

Parannuin syövästä fyysisesti, mutta henkiset arvet ovat syvällä

Saako syövästä parantunutta surettaa tai harmittaa?

Syöpä on poissa, mutta sitä seurataan tiiviimmin viiden vuoden ajan ja sen jälkeen käyn vaan niissä tarkastuksissa viiden vuoden välein, jos mitään muutoksia ei tapahdu. Saattaa kuitenkin olla, että oman mielenterveyteni takia käyn useammin tarkastuttamassa, että kaikki on kunnossa.

Lokakuussa mulla oli syövän puolivuotistarkastus

Näiden mun omien tekstien lisäksi minusta tehtiin viime vuonna juttu MeNaisten verkkolehteen. KLIKKAA TÄSTÄ JUTTUUN.

Toivottavasti tämä helpottaa, kun kaikki syöpätekstit on saman otsikon alla.

Mitä kautta sä olet tullut lukemaan?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA ELÄMÄÄ MYÖS INSTAGRAMIIN @SUSANNARIITAKANGAS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *