Hae
Colour Outside the Lines

Taaperon oma tahto saa äidin harkitsemaan korvatulppien ostamista

Vivialla on aina ollut temperamentti. Se on ollut havaittavissa ihan vauvasta saakka. Mistähän lie olisi sen perinyt? Kiellot menevät välillä kuuroille korville. Omatahtoinen taapero haluaa tehdä jotain, joten hän myös tekee. Kun kiellät kovaäänisesti, lapsen suu vääntyy mutrulle ja suusta kuuluu itkua muistuttava ääni, joka ei kuitenkaan ole oikeaa itkua. Voin jo kuvitella kuinka lapsi saa isovanhemmiltaan kaiken haluamansa isompana mutruhuulillaan. Sama asiasta pitää kieltää lähemmäs sata kertaa ennen kuin kiellot oikeasti menevät perille. 
Nyt viimeisen viikon aikana on kuitenkin tullut mukaan kirkuminen. Jos taapero ei saa jotain haluaamansa, hän alkaa kirkua. Siis oikeasti sellaista korviin sattuvaa, suuttunutta korkeaäänistä kirkumista. Odotan innolla milloin mukaan tulee jalan polkeminen. Oma tahto on ihana asia, mutta äidin korvat tykkäisivät enemmän hieman hiljaisemmasta tavasta ilmaista se. 
Näin kulmat kurtussa meillä usein kuljetaan, kun mieli on pahoitettu.
Näin kulmat kurtussa meillä usein kuljetaan, kun mieli on pahoitettu.
Meillä asuu nykyään myös pieni naaman vääntelijä. Pieni hassuttelija, pikku pelle, joka rakastaa toisten naurattamista. Kaikkea täytyy matkia. Varsinkin sitä, jos isosisko pyörittää päätään tai äiti räpsyttelee ripsiään. Hän yrittää myös iskeä silmää, mutta vielä se tapahtuu kahdella silmällä yhtä aikaa. 
Hauskaa on myös irvistellä syödessä jotain kirpeää. Ensimmäisellä suupalalla se tapahtuu vahingossa ja jos joku nauraa, Vivia toistaa sen jokaisella haukkauksella saadakseen toiset nauramaan uudelleen. Ehkä kasvatammekin tulevaa stand up-koomikkoa. 
Joulukinkku oli aika suolaista ja sekös sai naaman mutruun.
Joulukinkku oli aika suolaista ja sekös sai naaman mutruun.
Nykyään taapero myös tajuaa milloin tekee jotain hassua. Usein hän tekeekin jotain ja nauraa päälle. Tai oikeastaan käkättää. 
Hassua kuinka sitä unohtaa kaikki taaperon pienet kehitysvaiheet. En muistanut ollenkaan milloin Melissa oppi hassuttelemaan ilmeillä, mutta kuvia selatessani huomasin hänen olleen suunnilleen saman ikäinen kuin Vivia nyt. 

Minkä ikäisenä teillä opittiin kirkumaan? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.