Hae
Colour Outside the Lines

Disney Store Tukholma

Suomea lähinnä oleva Disney Store sijaitsee Tukholmassa Mall of Scandinavia-ostoskeskuksessa. Tästä on tullut meidän vakiokohde aina Tukholmassa käydessä. Kaikki perheenjäsenet paitsi Jani ovat käyneet jo kaupassa ja me Melissan kanssa useimmin. Janikin pääsee vihdoinkin tutustumaan kauppaan, kun lähdemme kaksin Tukholmaan viikonloppulomalle maaliskuussa. 
Mall of Scandinaviaan on helppo mennä, jos yhtään uskaltaa käyttää Tukholman julkista liikennettä. Keskustasta kulkee lähijuna melkeinpä suoraan ostoskeskuksen ovelle. Junaan pääsee keskusasemalta eli Centralenista etsimällä junalaiturin, josta lähtee pendeltåg eli lähijuna suuntaan Märsta. Juna kulkee muutaman pysäkin, jonka jälkeen pois jäädään Solnassa. Matka-aika on noin 7 minuuttia. Asemalta nousee ylös rullaportaat, joiden jälkeen kävellään siltaa pitkin suoraan ostoskeskuksen pääoville. 
Tallinkin satamasta tullessa täytyy ensin kulkea tunnelbanalla eli metrolla väli Gärdet – T-Centralen. Takaisin tullessa tunnelbanan suunta on Ropsten ja Gärdet on toiseksi viimeinen pysäkki. Laivalle on ohjekyltit metrotunnelissa. Tämä metromatka kestää 5 minuuttia. Keskusasemalla metrotunnelista lähijunalle kävelymatkaa on noin 5 minuuttia eli kokonaismatka ostoskeskukselle satamasta on vain reilut 15 minuuttia.
Disney Store sijaitsee samassa kerroksessa, josta tullaan ostoskeskukseen sisään. Kauppa on aivan toisessa päässä ostoskeskusta kuin pääsisäänkäynti eli perille pääsee, kun vain kävelee pääovista sisään tultuaan suoraan toiseen päähään ostoskeskusta. Matkalla on myös info-tiski, jos tuntee olonsa epävarmaksi. 
Kauppa on Disney-fanin taivas. Koska Disney omistaa nykyään oikeudet myös Marveliin ja Star Warsiin, löytyy myös niiden oheistavaraa todella paljon. Kaupan valikoima vaihtuu sesongin mukaan, joten joka kerralla sieltä löytää jotain uutta. Viimeksi olin iloisesti yllättynyt, koska kaupan valikoimaan oli lisätty myös aikuisten vaatteita. Ne ovat olleet aiemmin puute, jota olen joka reissulla harmitellut. Ensi reissulla täytyy ehkä ostaa itselle joku kiva t-paita. 
Vein ystäväni Heidin ja Jaden Disney Storeen huhtikuussa 2016. 

Myös kaupan sisustus vaihtuu sesongin mukaan. Joskus oli tuollainen prinsessalinna, toisinaan on ollut isoja hahmopatsaita. Joulun aikaan kauppakin oli koristeltu jouluisesti.

Nuo alla olevat mekot kuuluvat muuten kaupan valikoimaan. Lasten rooliasuja löytyy vaikka millä mitalla. Hinnat ovat aika hurjat, mutta kyllä mekkojen laatukin on ihan eri luokkaa kuin halvoissa kopioissa. Ja mikä parasta, mekkojen etumukseen ei ole lätkäisty sitä prinsessan naamaa vaan mekko on aivan kuin prinsessoilla itsellään.

Meille on kaupasta kotiutunut useita erilaisia pehmoleluja, mukeja, sukkia, muistivihkoja ja leluja. Rakastamme lasten kanssa Disneyn elokuvia ja lapset tykkäävätkin leikkiä kaikilla elokuviin liittyvillä leluilla.

Melissa rakastaa edelleen pehmoleluja. Viimeksi mukaan tarttui kiva Stitch-torkkupeitto, jonka saa taiteltua tyynyksi. Kaupasta löytyisi vaikka mitä ostettavaa, mutta vielä olemme saaneet hillittyä itsemme. Katsotaan miten meille käy tuliaisten kanssa, kun menemme kauppaan Janin kanssa kaksin.

Ennen joulua kaupassa oli kaikkia ihania joulukoristeita, mutta niiden huimat hinnat saivat minut jättämään ne vielä kauppaan. Ehkä joku päivä raaskin laittaa niihin rahaa, koska olisivat ne kuitenkin käytössä varmaan loppuelämän. Tuskin tämä Disney-hulluus tästä mihinkään laantuu. 
Kuten kaikki minut tuntevat tietävät, on Ariel lempiprinsessani ja keräilen kaikkea Pieni Merenneito-elokuvaan liittyvää. Siltikään en usein itselleni osta mitään vaan tuhlaan mieluummin ne rahat kaupassa lasten ostoksiin. Muutaman Ariel-jutun olen kuitenkin Disney Storesta hankkinut. Viime kesänä ostin itselleni muun muassa alehintaisen nuken, joka nyt koristaa vitriiniäni. 

Tukholman Disney Store on todellakin käymisen arvoinen paikka. Siellä ovat varmasti ihmeissään niin lapset kuin aikuisetkin.

Oletko sinä vieraillut Disney Storessa Tukholmassa tai jossain muualla? 

Postauksen kuvat on otettu useammalla Tukholman reissulla vuosien varrella. 

6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Ihan huvikseni piipahdin Münchenissä vastaavassa liikkeessä, kun se oli kulkumatkan varrella. Ei ollut ihan minun juttu, mutta olihan se kiva nähdä 🙂

  Olen pari kertaa miettinyt, että olisiko jossain vaiheessa mahdollista saada postausta tuosta Pieni Merenneito-keräilystäsi?

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Olen vieraillut Köpiksen Disney storessa. Mahtava kauppa sekin. Koskahan saadaan kyseinen kauppa Suomeen? Niin ja kiitos matkaohjeista Tukholman Disney storeen.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Olen vieraillut Köpiksen Disney Storessa. Mahtava kauppa sekin!!Koskahan saataisiin Suomeen tuo Disney Store? terveisin disney-fani:)

 4. Susanna / Colour Outside the Lines kirjoitti:

  Tottakai kirjoitan postauksen keräilystä nyt kun joku sitä ihan pyysi!
  Olen sitä itse asiassa miettinyt montakin kertaa ja aina hylännyt ajatuksen, kun olen ajatellut, ettei ketään kiinnosta.

 5. Susanna / Colour Outside the Lines kirjoitti:

  Itsekin sinne ekalla kerralla seikkailtiin ehkä mutkankin kautta, joten ohjeet on aina hyvä olla 😀
  Me odotetaan kauppaa Suomeen myös, mutta en tiedä tuleeko se ikinä. Tuo Ruotsinkin sijaitsee kuitenkin Pohjoismaiden suurimmassa ostoskeskuksessa eli siellä vierailee varmaan aika paljon turisteja joka päivä.

 6. Susanna / Colour Outside the Lines kirjoitti:

  Mä en ole tainnut Köpiksen kyseisessä kaupassa käydä, mutta muistan kuinka lumoutunut olin, kun pääsin kielikurssilla Brightonissa Disney Storeen. Siellä tulikin käytyä aika monta kertaa 😀
  Ja Pariisin Disneylandin kaupat oli tietysti myös aika ihania.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.