Hae
Colour Outside the Lines

Mitä tapahtuu hiihtolomalla Kuopiossa -ota vinkit talteen!

Kuopiossa tapahtuu hiihtolomalla eli viikolla 10 vaikka mitä kivaa. Tässä postauksessa vinkkejä mitä hiihtolomalla Kuopiossa on tarjolla lapsiperheille. Tässä postauksessa ei varmasti ole kaikki tapahtumat, mutta ainakin osa.

Kuopio muuten valittiin just vuoden talvikaupungiksi! 

 

Matkus Shopping Center

Matkuksessa vietetään hiihtoloman alkajaisiksi Matkuksen markkinoita, joista löytyy tarjouksia laidasta laitaan. Ajankohtaiset tarjoukset näet tästä

Sekä 4.3 että 11.3 vietetään tiedelauantaita Mielitilassa, jossa lapset pääsevät tutustumaan tieteeseen hauskalla tavalla. Me käytiin paikalla edellisenä lauantaina, kun tutkittiin miten karkeista liukenee väriä veteen ja mitä tapahtuu, jos värejä sekoittaa. Tapahtuma järjestetään klo 12-16 ja on ilmainen. 

Mielitilassa järjestetään myös Snellman EDUn Avaruustiederata 6.3 ja 7.3 klo 12-18. Tämä myös maksuton. 

Mielitilassa vietetään lemmikkipäivää 8.3. klo 12-16, jolloin on koiratreffit eläintenkouluttaja Jaana Sagulinin johdolla klo 13-16. Paikalle voi mennä koiran kanssa tai vaikka kyselemään koirista jotain, jos sellaisen hankintaa harkitsee. Samana päivänä on Hööksissä kepparinäyttely klo:12-16, jonne voi viedä oman kepparinsa näytille tai käydä vaan ihastelemassa muiden keppareita. 

Matkuksessa on myös kolme kivaa pop up-liikettä hiihtoloman aikaan. Hakolan pop up-kiertue on paikalla 2.-7.3. Tämä löytyy DNAn vierestä ekasta kerroksesta. Iittala avaa pop upin Suomalaisen kirjakaupan eteen ekan kerroksen käytävälle 9.3 ja viipyy 12.3 asti. Metsolan pop up taas avautuu ekaan kerrokseen Espresso Housen viereen ja on auki 9-11.3. Pop upit on auki kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaan. 

Kuopion Ikeassa alle 12-vuotiaat lapset syö veloituksetta maksavan aikuisen seurassa hiihtolomalla 6.-10.3. Leikkipaikka Smålandissa on päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa lapsille arkipäivinä tarjolla. 

 

Kauppakeskus Minna

Kauppakeskus Minnan alakerroksessa sijaitsee Lumottu metsä-leikkipaikka, Lelukauppa Partanen sekä ihana vaateliike Kaiku Kids. Lumotussa metsässä on koko hiihtolomaviikon (4.-11.3) pomppulinna. Siellä on myös rastisuunnistusta sekä 50€ lahjakortin arvonta. 

Molempina lauantaina on paljon ohjelmaa tarjolla. Esiintymässä on Kuopion Sirkus ja taikuri Puijon Paroni. Kurkkaa ohjelma tästä. Molempina lauantaina on tarjolla myös popcornia. 

Kuopion pääkirjasto

7.3 Ikuisen valtakunnan rakentajat-legotyöpaja klo 13-15 lastenosaston työpajatilassa.

Samana päivänä Just Dance-talvilomatanssit klo 13.30-16. 

Kauppakeskus Apaja

La 11.3 lasten lauantai klo 11-14. Ohjelmassa lasten kirppis, ilmaista hattaraa ja pomppulinna, Hilima Haepakka ja Haltiattaren musiikkiretki-esitys klo 11.30, klo 12.30 ja klo 13.30. Myös kaverikoirat 12-14, Lego-näyttely, ilmapalloja ja Apajan liikkeissä tarjolla erilaisia tarjouksia. 

 

NUORISOTILAT 

Kuopiossa on monta eri nuorisotilaa ja niissä kaikissa on jonkinlaista ohjattua toimintaa hiihtolomalla. Kurkista niiden ja monen muun paikan hyperhiihtolomatekemiset tästä

Museot

Kuopion museoissa järjestetään kivaa tekemistä lapsille hiihtolomalla. Kuopion museossa on lukuhaaste, johon voi noutaa kirjalistan 4.3 alkaen tai napata sen tän linkin takaa. 7.3 klo 10.00–12.00 ja 13.00–15.00 on tarjolla myös maksuton ja kaikille avoin magneettikalastuspaja, jossa pääsee onkimaan sekä askartelemaan magneettikaloja. Alle 18-vuotiaat pääsee museoon veloituksetta. 

Kuopion korttelimuseossa on Jalkapalloa ja kunnian kenttiä-näyttely, joka tarjoaa myös omatoimitehtäviä. Samalla pääsee testaamaan myös pöytäjalkapallopeliä. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi. 

Kuopion taidemuseossa on hiihtoloman molempina sunnuntaina klo 14 tarjolla nykytaideseikkailu lapsille. Lauantaina 11.3. (ja la 15.4.2023) klo 11–13 näyttelytilassa on kaikille avoin musiikkimaalaustyöpaja, joka on lapsille maksuton (aikuisilla kuuluu pääsylipun hintaan). Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon veloituksetta. 

Kuntolaakson sekä Lippumäen uimahallit

Maanantaista perjantaihin hiihtolomalla alle 18-vuotiaat pääsevät uimaan veloituksetta (2,5h uintiaika). Viikonloppuisin on normaalit hinnat. Kuntolaaksossa on koko viikon (ma-pe) tarjolla Wibit-rata ja hyppytorni auki. Alla aikataulu näihin (napattu Kuntolaakson sivuilta). 

Wibitin ja hyppytornin aikataulut:

Hypyt klo 8.30-9.00, 11.00-11.30, 13.00-13.30, 15.00-15.30, 17.00-17.30 ja 19.00-19.30.

Wibit klo 9.00-11.00, 12.00-13.00, 14.00-15.00, 16.00-17.00, 18.00-19.00 ja 20.00-20.30.

KUNNONPAIKKA, VUORELA

Koko perheen talvitouhut- tapahtuma ma 6.3 klo 10-12. Maksuton tapahtuma-alue on Kunnonpaikan rannassa. 

Kunnonpaikan kylpylässä Wibit-rata päiviyyäin klo 10-17 4.-12.3. Savusauna ja avanto ma klo 18-21 ja la klo 15-18. 

 

Kuopio-halli

Ma 6.3. – To 9.3 kouluikäisille alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy klo 8-16, . Lasten kanssa tulevat aikuiset maksavat normaalin hallimaksun. Voimistelualue on maksullinen, erikseen varattava tila.

King’s Crown

Jos nälkä yllättää, kannattaa poiketa King’s Crowniin. Lapsille talonjäätelö ja kinuskikastike veloituksetta. Viikon aikana myös keikkoja, kurkista aikataulu ravintolan sivuilta

 

Eli hiihtolomalla Kuopiossa tapahtuu vaikka mitä hauskaa! Kannattaa suunnistaa siis ainakin keskustaan, josta monta kivaa aktiviteettia löytyy ihan pieneltä säteeltä. Meillä harmillisesti jää monta kivaa juttua välistä, kun ollaan reissussa, mutta halusin muille jakaa näitä vinkkejä. 

Joko teillä on vietetty hiihtolomaa? 

TULETHAN SEURAAMAAN MUA, MUN ARKEA JA MEIDÄN HIIHTOLOMAREISSUA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

King’s Crown myöhäiseen lounasaikaan

Kuopioon avautui uusi HopLop!

Scandic Atlas oli täydellinen paikka viettää laatuaikaa kahdestaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *