Hae
Colour Outside the Lines

Puijo on maaginen paikka talvella

Ollaan onnekkaita, kun asutaan Kuopiossa eli meillä on lähellä paljon erilaisia luontopolkuja ja muita liikuntapaikkoja. Yksi niistä on Puijo eli se mäki missä Puijon torni sijaitsee. 

Puijo ja sen mahdollistamat aktiviteetit ovat olleet muutaman vuoden nosteessa. Me ollaan lasten kanssa nautittu erityisesti erilaisista poluista. Puijolla on ollut eri teemoilla luontopolku jo monta kertaa. Käytiin joskus aiemmin katsomassa jotain polkua, jossa juhlittiin palomiesten virstanpylvästä (tai ehkä palo-opiston?). Halloweenina olisi ollut oma teemapolkunsa ja nyt joulun alla oli loppiaiseen asti joulupolku. Sitä me kävimme katsomassa uuden vuoden aattona. 

Polkua koristivat erilaiset patsaat, joissa oli osassa valoja. Olipa siellä musiikkiakin jossain kohtaa.

Pääosassa polulla oli tähän aikaan vuodesta kuitenkin selvästi luonto. Puijolla luonto pääsee oikeuksiinsa ihan joka päivä, mutta nyt siellä oli oikea talven ihmemaa lumisine puineen. Tuntui kuin olisi kävellyt elokuvassa. 

Käytiin lasten kanssa myös tuolihississä, joka oli auki ja maksuton. Sillä pääsi näkemään upeita maisemia korkealta. Vielä korkeammalta olisi tietysti näkynyt kauemmas, mutta ei haluttu maksaa itseämme Puijon torniin sinä päivänä, koska porukkaa oli todella paljon liikenteessä. 

Pakkasta oli varmaan lähemmäs -20, joten hississä paikallaan istuessa meinasi tulla jo vähän kylmä. Jollain näin peiton takapuolen alla eli he olivat selvästi varautuneet. 

Puijolla olisi mahdollisuus myös snow tube-laskuun, mutta se jäi meiltä pakkasen vuoksi välistä. Hintakin olisi hieman kirpaissut, kun se maksoi 12€ per nenä ja meitä oli neljä, joten katsotaan käydäänkö siinä jossain vaiheessa vai mennäänkö vaan tavan pulkkamäkeen. 

Satuttiin paikalle sopivasti auringonlaskun aikaan ja taivas oli kauniin vaaleanpunainen meidän lipuessa tuolihisseillä alas. Puissa oli ihana lumipeite. 

Käytiin vielä kaakaolla Puijon majalla. Oli ihanaa taas muistaa miten ihania paikkoja meillä on täällä ihan lähellä. Taidankin tänä vuonna kertoa teille paljon enemmän Kuopion nähtävyyksistä, koska lähimatkailu on siitä ihanaa, että joka ilta pääsee omaan sänkyyn nukkumaan. 

Puijo on sellainen kohde, johon vien aina (tai jota aina ehdotan) ulkomaalaiset vieraat! Joskus vietiin Alankomaista tulleet opiskelijat Puijon torniin ja jos lumi oli heille ihmeellistä, niin oli kyllä se korkea mäki, jonka päällä oli korkea torni. Alankomaat  kun on tunnetusti aika litteää aluetta. 

Ootko sä koskaan käynyt puijolla? 

Tulethan seuraamaan minua myös Instagramissa @susannariitakangas

LUE MYÖS: 

Kauppa- ja viihdekeskus Minnan Lumottu metsä Kuopion keskustassa täyttää vuoden

Kuopion eläinpuisto yllätti meidät positiivisesti

Kevät ja Kuopion tori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *