Hae
Colour Outside the Lines

Ristiäiset vauvan silmin

Äiti anto mulle luvan, että mä saan kertoo, kun mulla oli juhlat pari päivää sitten. Tai oikeastaan isillä oli juhlat myös, mutta minä vähän vein isin päivän. Ja kuulemma ukeillakin olisi pitänyt olla juhlat, mutta ne tuli sitten juhlimaan minua. Annettiin me isille aamulla kortti ja lahjoja ja äiti teki sille aamupalaakin ja vietiin ne yhdessä mun isosiskojen kanssa isille, kun se vielä nukku. Taisi se vähän yllättyäkin, kun sai minultakin kortin. Äitin ja Lissun kanssa tehtiin se sillon aamulla. Se oli hassua. Olin siskon sylissä ja äiti laitto jotain ihme huulikiiltoo (mitähän se on?) mun jalkapohjaan ja paino sen sit kartonkiin. Se kutitti vähän. Sit äiti käski meidän mennä pois ja se suihkutti jotain hiuslakkaa siihen korttiin. Isin mielestä se kortti tuoksu hyvälle. Mä en kyllä haistanu sitä, mut uskon isiä, koska isi on paras. 
Sitten meille alkoi tulla kauheesti ihmisiä. Mummit ja ukit tuli ja näin yhden mun ukin ihan ekan kerran. Kyllä mä sen sylissä kauan ihmettelin kuka se on. Siinä oli kiva olla, kun se katteli mua ja jutteli. Sitten mulle tuli kova nälkä ja äiti vei mut syömään. Samalla se höpötti mun tätien kanssa jostain ihme kastemekoista, joita oli kaks eikä ne isin kanssa osannu päättää kumman ne laittaa mulle päälle. Ne oli kuulemma jo monta kuukautta sitä miettiny eikä ne höpöt vieläkään tienny. Toinen mekko oli kuulemma tehty mun mummille ja siinä oli kastettu jo yhdeksän vauvaa. En mä kyllä ymmärtäny mitä se kastaminen on, mutta mä olin syömässä, niin ei mua kauheesti kiinnostanukaan tietää. Kyl ne sit isin kanssa päätti, että mulle laitetaan se B:n mekko, koska se oli pienempi. Ne vaan puhu, et otetaan sit kuvia myös sillä toisella mekolla. Mua kauheesti alkoi väsyttää, kun olin syöny ja sit mua kiukutti, kun olisin halunnu nukkua siinä äitin tissillä, mut äiti ei antanu. Isi sit otti mut syliin ja nukahdin heti. Pääsinki sit Heidi-tätin syliin nukkumaan ja siinä mä sit nukuin, kun se joku pappitäti höpötti ja jostain syystä kaikki tuijotti. Ja sillä pappitädillä oli kieli ihan solmussa, kun se sitä mun nimeä toisteli. En kyl tiiä miks se sitä koko ajan hoki. Ja sit mä muuten tajusin senkin miks se oli kastemekko, kun se pappitäti kasteli mun päätä monta kertaa, mut sit onneks mun isosisko kuivas mun pään niin ei tullu kylmä. 
Jotain ne laulokin jostain kämmenestä, jolla ei tarvii pelätä. Se oli varmaan mun isin tai äitin käsi, koska niiden sylissä mua ei koskaan pelota. Kaikki oli ihan ihmeissään mun nimestä. En mä vaan kyllä ymmärrä miks, kun äiti ja isihän on sanonu mulle sen jo monta kertaa. Ihan ku ne muut ei olis koskaan ennen ollu kuullu sitä. Kaikki myös sano, et kuulemma se oli ihan äitin ja isin tyylinen nimi. Eikö sen pitäis olla mun tyylinen nimi, kun mun nimihän se on? Mut ukki sano, et se kutsuu mua aina Nipsuks, kun Lissuakin se aina sanoo Nasuks. Se on aika höpö.
Kaikki aikuiset ja no, mua isommat lapset sai jotain herkkuja. Tai no mun pikkuserkku, joka on 22 tuntia mua nuorempi, on mua kyl isompi, mut ei sekään saanu ku tissimaitoo sen äitiltä. Kuulemma noi violetit macaronsit oli parempia ku Ranskassa. Mikähän se Ranska on? Mun kummieno oli ainakin käyny siellä ja syöny niitä ihmeen macaronseja. Ehkä mäkin isona pääsen sinne syömään niitä.
Tuo isosiskolle tehty mekko oli kyl kiva, mut mulle tuli siinä hirveen kuuma. Onneks me ei menty kotoa minnekään, koska mä en yhtään tykkää pukea ulkovaatteita. Siinä tulee kamalan kuuma. Yhtä juttua mä en muuten ymmärrä. Miks ne kaikki ihmiset koko ajan siirteli mua sylistä syliin, kun mä nukuin? Musta olis ollu kiva nukkua aina jonkun sylissä ja sit mut aina siirrettiin. Kyl mä onneks sain isomummon sylissä aika kauan kerrallaan nukkua ennen kun ne lähti kotiin.
Äiti onneks otti multa sen kuuman mekon pois aika nopeesti ja sit se vaihto mulle sellasen lyhyen juhlamekon. Se oli tosi nätti ja kimalsi ihanasti. Kaikki aikuiset kyl sano, että sitä kimalletta tarttu joka paikkaan ja et mulla oli naamassakin sitä. Mä vaan halusin näyttää nätiltä, kun laittaahan aikuisetkin naamaan jotain kimalletta ennen juhlia. Mun isosiskoillakin oli hienot mekot. Niillä oli sellaset valkoset juhlamekot. Äiti olis halunnu mulleki valkosen mekon, mut mistää ei löytyny tarpeeks pientä. Aatteleekohan ne vaatteiden tekijät, et kaikki vauvat on tosi isoja? 
Sain muuten tosi paljon lahjoja. Ne laitettiin meidän pupun häkin päälle. Sekin oli musta aika hassua. Sain ihanan värikkäät lautaset ja mukin, mut isi kuulemma ottaa ne ite kun ne oli jotkut Villeroyn ja Bochin. Mut en mä ymmärrä. Munhan ne on eikä Villeroyn ja Bochin eikä varsinkaan isin. Sit sain samanlaiset muumiaterimet millä isosisko aina syö. Mä oonkin ollu vähn kade niistä. Sain niihin myös kaiverruslahjakortin niin isosiskot tietää, et ne on mun omat eikä niiden. 
Sain myös monta muuta juttua, mut paras juttu oli, kun Heidi-täti toi mulle samanlaisen sormuksen, kun äitillä. Siinä on samalla lailla kolme timanttia ja se näyttääkin ihan samalta. Se on vaan mulle liian iso ja äitin sormus on sille kuulemma nyt liian pieni. Kyl se sillä silti on aina sormessa. 
Kun kaikki lähti niin isi alko siirrellä tavaroita. Tai oli meillä kyl vielä Katja ja Pena kylässä, mut mä vaan nukuin niin en mä huomannu. Ennen niitä juhlia ne äitin kanssa siirteli niitä tavaroita ja sit isi alotti sen uudestaan. Eikö ne olis voinu vaan olla yhessä paikassa? Meidän olkkari näytti ihan hassulta. Mun isotäti muuten toi mulle ton kehdon mukanaan, kun äiti ja Lissukin on nukkunu siinä ja mäkin nyt tykkään siinä köllötellä ja keinua. Varsinkin, kun Lissu keinuttaa mua. 
Jenni-täti toi mulle myös mukanaan uuden ihmeellisen pussin, jossa mua kauheesti alkaa nukuttaa. Ja aiemmin mä huusin aina monta tuntia illalla, kun mun mahaan koski ja sit mä suutuin ja heiluin ja alko vaan enemmän suututtaa, mut tossa pussissa mun kädet ei heilukaan silleen ja sit mua alkaakin nukuttaa eikä suututtaa. Ja äiti on tykänny, kun mä oon nukkunu kahtena iltana jo ennen puoltayötä. Viime yönä mä meinasin kyllä suuttua, kun nukuin vähän liian kauan kerralla ja sit mulle tuli ihan hirveen kova nälkä. Onneks sain sit kuitenkin syötyä niin heti tuli parempi olo. 

Sellaset juhlat mulla oli. Millasia juhlia teillä muilla vauvoilla on ollut? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.