Hae
Colour Outside the Lines

25 valintaa jouluun liittyen

Bongasin tämän kivan this or that-listan kysymykset Iinan viime vuoden joulukalenterista, joten mikä olisikaan sen parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin tehdä 25 valintaa jouluun liittyen heti näin joulukuun ekana päivänä.

1.Joulu kotona vai joulu muualla

Me vietetään aina joulu mun vanhempien kanssa ja usein meidän seuraan liittyy myös jompi kumpi mun veljistä avovaimoineen sekä toisen mukana myös heidän lapset. Me ollaan perinteisesti vietetty joulu mun vanhempien luona, koska siellä on hyvin tilaa meille kaikille. Mä kuitenkin haaveilen meille tarpeeksi isosta kodista, johon voisin kutsua koko suvun jouluviettoon. Tämä vähentäisi mun äidin joulustressiä, kun ei tarvitsisi siivota. Ja myös sitä ruokien roudaamista paikasta toiseen, kun me yleensä kuitenkin valmistetaan suurin osa joulupöydän antimista.

Välillä mietin myös ihan joulun viettoa jossain kaukana ja haaveilen salaa joulusta Disneylandissa.

2. Aito kuusi vai tekokuusi

Tekokuusi ehdottomasti, koska mä oon tosi allerginen aidolle kuuselle. En oikein kestä sellaista pientä huonekuustakaan.

Haaveissani omistan ihanan ison ja tuuhean tekokuusen, muttta just nyt sille ei ole tilaa, joten oon vielä jättänyt sen haavekuvaksi.

3. All I want for Christmas is you vai Last Christmas? 

Ai että, molemmat on kyllä niin ihania! Last Christmas-leffa on muuten must joulun ajan katsottava, jos et oo nähnyt sitä vielä.

Kuuntelen molempia, mut kyl mä tällä hetkellä valitsisin tuon Last Christmasin.

4. Joululahjat vai jouluruoka? 

Kallistun kyllä jouluruokaan! Mun mielestä on ihanaa valmistaa kaikkia ihania ruokia jouluksi ja siksi mä olenkin yleensä se, joka niitä tekee. Saatan tehdä laatikot pakastimeen jo hyvissä ajoin joulukuun alussa (tai marraskuun lopussa) ja Jani paistaa kinkun jouluaattoa edeltävänä yönä.

Rakastan myös ostaa ja antaa lahjoja, mutta ei ne oo ikinä olleet mulle niin tärkeitä joulussa kuin jouluruoka ja se yleinen tunnelma.

5. Lahjojen paketointi vai kuusen koristelu? 

Paketointi! Mä R-A-K-A-S-T-A-N lahjojen paketointia ja paketoinkin niitä aina innolla. Kuusen koristelukin on kivaa, mutta lahjoja voi paketoida muutaman kerrallaan ja silloin paketoinnista pääsee nauttimaan pidemmän aikaa.

 

6. Jouluateria vai jouluruoan jämien syönti?

Tää on paha! Jouluateria itsessään on niin ihana hetki, mut kyl mun on pakko nyt sanoa, että jämien syönti. Silleen yömyöhään, kun lapset on jo menneet nukkumaan ja me nautitaan jouluruokien jämistä rauhassa. Tääkin onnistuisi kivemmin, jos ei tarviis aina liikahtaa sieltä mun porukoilta takaisin kotiin jouluaattoiltana.

7. Jouluneule tai joulupyjama? 

Mulla ei oo ollut muutamaan jouluun kumpaakaan, joten tosi vaikea valinta. Jouluneule olis tietysti huomattavasti monikäyttöisempi vaatekappale, mutta joulupyjamaan olisi kyllä kiva pukeutua koko joulupäiväksi. Sanon joulupyjama.

8. Lautapelit vai leffat aattona? 

Lautapelit. Me ostetaan, tai toivotaan, lapsille yleensä joku lautapeli joululahjaksi ja niitä on kiva pelata aina yhdessä jouluaattoiltana tai joulupäivänä. Leffojakin tykätään katsoa, mut ei me yleensä kyllä jouluaattona niitä keretä katselemaan. Joulupäivä onkin sit kiva viettää viltin alla katsellen jouluelokuvia.

9. Joulu muiden luona vai joulun emännöiminen? 

Tää tulikin selväksi jo tuolla ylempänä. Me vietetään joulu aina mun vanhemmilla ja rakastan kyllä sitä perinnettä, mutta haaveilen myös joulun emännöimisestä.

10. Lahjojen avaaminen kaikki kerralla ja muutama kerrallaan? 

Hmmm. Mä yleensä saan vaan muutaman lahjan, joten avaan ne kyllä aina kaikki kerralla. MUTTA! Pakko sanoa tähän, että jos saan jonkun joululahjan jo etukäteen, niin mä aina odotan sinne jouluaaton lahjojen jakoon, että avaan ne.

11.Lahjat ennen ruokaa vai ruoan jälkeen?

Me jaetaan aina lahjat vasta ruoan jälkeen noin kuuden aikaan illalla. Jouluruoka meillä on usein viideltä. Oon kyllä miettinyt, että voitaisiin toisaalta alkaa jakaa lahjat jo iltapäivällä, koska lapset on aika isoja ja silloin heillä jäisi enemmän aikaa touhuta niiden lahjojen kanssa ennen nukkumaan menemistä. Ja ehkä se ruokakin maistuisi paremmin, jos ei niitä lahjoja koko ajan jännittäisi.

12. Rauhallinen ilta perheen kanssa vai istutaan iltaa kaikki yhdessä? 

No, tää on vähän molemmat. Mä lasken kyllä mun vanhemmat ja sisarukset perheineen mun perheeksi, joten me vietetään rauhallista iltaa ja istutaan sitä iltaa kaikki yhdessä perheen kanssa.

13. Love Actually vai The Holiday?

The Holiday. Molemmat on hyviä, mutta The Holidayn voin katsoa monta kertaa vuoden ympäri kyllästymättä siihen ikinä. Se on vaan niin ihana.

14. The Grinch vai Rare Exports?

Pakko myöntää, että en oo ikinä nähnyt tuota Rare Exports-leffaa ja The Grichinkin oon nähnyt vaan animoituna versiona, johon meidän nuorimmainen oli yhden joulun alla ihan obsessoitunut. Eli täytyy siis valita The Grinch.

15. Elf vai Yksin kotona? 

Oon katsonut Elfin vain kerran ja silloinkaan en tainnut katsoa sitä ihan alusta asti. Se on kyllä hauska. Yksin kotona, varsinkin siis ne ekat kaksi, on vaan niin klassikkoja ja niin iso osa mun lapsuutta, että mun on pakko valita Yksin kotona. Saatoin olla ihastunut lapsena Macaulay Culkiniin.

16. Joulupukki, joulupukki vai Kulkuset, kulkuset?

Haha, tää on hauska valinta. Kulkuset, kulkuset kyllä voittaa -varsinkin englanniksi.

17. Mariah Carey vai Michael Bublé? 

Ihania molemmat, mutta Michael Bublélla on vaan niin karismaattinen ääni, että hänen joulualbuminsa saa heti joulufiiliksen aikaiseksi -vaikka keskellä kesää.

18. Kate Winsletin mökki vai Cameron Diazin kartano? 

Kate Winsletin mökki kyllä ehdottomasti. Olisi ihanaa asua Englannin maaseudulla, käydä aamukävelyllä sumussa ja kääriytyä peiton alle takkatulen ääressä.

19. It’s The Most Wonderful Time Of The Year vai It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas?

Tääkin on vaikea, mutta valitsen kyllä tuon jälkimmäisen. Siis kellä muka ei tuu yhtään joulufiilis, kun Michael Bublé alkaa laulamaan tätä?

20. McCallisterien talo  vai The Plaza Hotel New Yorkissa?

No McCallisterien talo! Miten niillä oli edes varaa siihen taloon? Jos joku miettii mistä meidän -86 syntyneiden isot talounelmat kumpuaa, niin vastaus on McCallisterien talosta.

21. Yksi iso lahja vai monta pientä lahjaa?

Riippuu varmaan lahjasta. Kyllä mä nykyään sen verran tykkään mennä laatu edellä, että mieluummin saisin yhden laadukkaan lahjan kuin monta pientä ja turhaa. Ei sillä koolla sinänsä niin väliä ole.

22. Lahjat paperissa vai pusseissa?

Pussit on helppo käyttää uudelleen, mutta onhan se nyt ihan eri fiilis avata se lahjapaperi ja varsinkin pakata ne lahjat. Eli paperi. Mun mummo pakkasi joskus meidän ollessa pieniä kaikki joululahjat sanomalehtipaperiin. Nerokasta!

23. Lahjat vain lapsille vai lahjat kaikille?

Lahjat kaikille. Vaikka aikuisille ei ostettaisikaan mitään isoa tai kallista, niin mun mielestä on kiva, että jokainen saa edes yhden paketin, jonka sisältö on mietitty heille sopivaksi.

24. Haluaisitko nähdä Rockefeller Centerin joulukuusen NYCissä vai jouluvaloin koristellun palmun rannalla?

Kyllä mä kallistun tuonne New Yorkin suuntaan. En kestä kuumuutta, joten rantalomat ei houkuttele. Enkä oo ikinä käynyt NYCissä tai ylipäänsä Yhdysvalloissa, joten aika ihanaa olisi käydä siellä joulun aikaan.

Mitä laittaa teinin joulukalenteriin?

25. Olisitko mieluummin Grinch vai Huu Huuvillessä?

Koska mä rakastan joulua yli kaiken, niin olisin paljon mieluummin Huu. Mä oon myös aika lyhyt, joten enkö sopisi joukkoon oikein mainiosti muutenkin?

 

Siinä mun 25 valintaa jouluun liittyen. Aika moni juttu oli sellaisia, joita oon aikaisempinakin vuosina ehkä kertonut, mutta jotkut saattoi olla ihan uutta.

Millaiset sun 25 valintaa jouluun liittyen olisi?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA JOULUVALMISTELUJA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Mitä laittaa teinin joulukalenteriin? Näitä te ehdotitte

Mitä lahjaksi lapselle? Lahjavinkit 5-vuotiaalle

Joulun this or that

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *