Hae
Colour Outside the Lines

Olen uimataidoton 34-vuotias

Kesän rantakelit on nyt korkattu!

Me ollaan siitä onnekkaita, että meidän kotoa on kävelymatkan päässä hyvä uimaranta. Ollaankin edellisinä kesinä käyty rannalla usein sekä päivällä että illalla. Iltaisin rannalla on ihanan rauhallista ja lapset saavat temmeltää vedessä varomatta muita.

Vaikka käyn lasten kanssa paljon rannalla, en itse ui. Olen itse asiassa melkein uimataidoton. Pysyn kyllä räpiköinnilläni pinnalla ja voin uida lyhyitä pätkiä, mutta en koskaan ole esimerkiksi harrastanut matkauintia, koska en osaa oikeata tekniikkaa ja väsyn heti.

Olenkin suunnitellut jo useamman vuoden osallistuvani aikuisten uimakouluun, mutta jotenkin se aina siirtyy. Siellä ei haittaa vaikka olisi kokonaankin uimataidoton vaan sinne voi matalalla kynnyksellä mennä harjoittelemaan uintia.

rannalla

uimarannalla

Toisaalta ehkä pelkään sitä nöyryytystä, etten osaa uida vaikka olen aikuinen ja koulussahan sitä on opeteltu. Vaikka ei asiassa pitäisi olla mitään hävettävää, varsinkaan kun siihen itse hakee apua. Kaikkihan siellä kurssilla ovat samasta syystä, etteivät osaa uida.

Toisaalta taas en vain saa aikaiseksi ilmoittauduttua kurssille ja sitten vielä mentyä sille. Se on varmasti suurin syy sille, etten ole uimakouluun vielä mennyt. Kuten muihinkin liikuntaharrastuksiin, tunnun tarvitsevan kaverin, joka tsemppaisi sinne lähtemään.

Eli hei, jos tunnet minut ja olet lähes tai kokonaan uimataidoton, lähdetäänkö aikuisten uimakouluun?

 

uimarannalla

uimarannalla

Vivia rakastaa tuolla järvessä matalalla pulikointia niin paljon, että olen alkanut miettiä hänellekin jotain uimakoulua. Tämän vuoden koronarajoitusten vuoksi emme kuitenkaan nyt kesällä ole osallistumassa uimakouluun eli syksylle on jonkinmoinen veteen tutustuminen hakusessa.

Vivia on kuitenkin vielä sen verran pieni, ettei uimakoululla sinänsä ole kiire ja voi olla, että se siirtyy ensi kesän rantakeleille.

 

OSAATKO SINÄ UIDA HYVIN 

VAI OLETKO LÄHES UIMATAIDOTON KUTEN MINÄ? 

LUE MYÖS:

EN NAUTI KESÄHELTEISTÄ, MUTTA TYKKÄÄN KESÄSTÄ

ONNEA ON OMA LEIKKIMÖKKI

4 kommenttia

 1. pjk kirjoitti:

  Oon ollut aina vedessä hyvin viihtyvä ja uinti on sujunut ihan hyvin, tekniikka ei aina ole ollut hyvä. 15 vuotta sitten kävin aikuisten tekniikkauimakoulun ja niillä opeilla olen koko ajan parantanut omaa uimista, jopa niin paljon että olen nykyään itsekin uimaopettaja 🙂

 2. Karina Villikainen kirjoitti:

  Olen 35-vuotias, enkä osaa uida ollenkaan. Viimeksi olen ollut uimahallissa vuonna 1999. Vanhemmat ei vieneet uimahalliin kuin joskus kerran tai pari ja äiti ei ole uimataitoinen. Ärsyttää hirveästi, ettei jo meidän lasten ollessa pieniä alettu käydä uimahallissa. Olen miettinyt aikuisten uimakoulua, mutta en tiedä miten se onnistuu, kun olen niin likinäköinen. Toisten ihmisten uimataito on minulle kuin jokin outo yliluonnollinen kyky, joka tuntuu minulle täysin mahdottomalta saavuttaa.

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi!
   Luulen, että äitisi on itse pelännyt vesielementtiä lasten kanssa, jos ei itse osaa uida ja se on estänyt teidän uimahallireissut, joka on kyllä sääli.
   Kannattaa ottaa aikuisten uimakouluista selvää. Varmasti on myös yksityisopetusta saatavilla, jos sinun on vaikea nähdä. Kannattaa myös rohkeasti kertoa likinäköisyydestä, koska tuskin olet ainut samasta vaivasta kärsivä!
   Mä olen yrittänyt nyt viedä lapsia uimaan parhaani mukaan, että vesi olisi elementtinä tutumpi ja edelleen itse haaveilen aikuisten uimakoulusta, mutta se ei ole vielä käynyt aikataulullisesti arkeen. Vielä minä sinne menen joku päivä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.