Hae
Colour Outside the Lines

Meidän kesä 2021

Huomenna on elokuun viimeinen päivä eli kesä loppuu ja syksy alkaa ihan virallisesti.
Meidän kesän bucket list piti sisällään monia asioita.

Miten ne sitten toteutuivat?Kuopion korttelimuseo ja Kuopion museo

Molemmat Kuopion museot, jotka olivat listalla, jäivät käymättä. En halunnut mennä uudistettuun ja vasta avautuneeseen Kuopion museoon heti alkuryysiksen aikana, joten jätimme sen ihan suosiolla syksyyn. Bea oli äidillään melkein koko kesän ja ajattelin hänen haluavan mukaan Kuopion Korttelimuseoon, joten sekin jäi vielä odottamaan käyntiä. 

Haminalahden kulttuuripolku

Kulttuuripolku jäi käymättä ihan siitä syystä, että oli aivan liian kuuma ja luontopoluilla käyskentely olisi tuntunut siinä helteessä liian tuskaiselta. Onneksi luonto on ihana myös syksyllä ja otammekin tämän varmasti koko perheen kohteeksi tänä syksynä. 


Tahkon näköalatorni ja Tahkon maisemahissi

Näköalatornilla emme käyneet, mutta maisemahissiin menimme Vivian kanssa, kun Jani juoksi Tahkon portaita 1056 askelmaa ylös. Ne on muuten Suomen pisimmät kuntoportaat!

Maisemahissin päivälippu maksoi aikuiselta 10€ ja lapselta 5€. Päivän aikana hissillä olisi voinut ajella edestakaisin niin monesti kuin olisi halunnut. Lipun sai ostettua sekä verkkokaupasta että maisemahissin ala-asemalta, jossa oli lippuautomaatti. Yläasemalla sijaitsee ravintola, jossa mekin syötiin jäätelöt. 

Risteily Kallavedellä

Ei käyty Kallaveden risteilyllä, koska Vivian mielestä ne laivat ei olleet oikeita laivoja, kun siellä ei ole Harri Hyljettä. Ei käyty myöskään Tukholman risteilyllä, mutta ehkä jo ensi kesänä päästään joko Kallaveden tai Tukholman risteilylle. 


Citygolf Bellanpuistossa

Pelattiin minigolfia, mutta ei Bellanpuistossa. Kodin lähelle avautui uusi minigolfrata, joka me käytiinkin Vivian ja Janin kanssa testaamassa yhtenä kuumana päivänä. Minigolfin jälkeen maistui jäätelöt. 


Kuopion eläinpuisto

Ostin tänäkin kesänä lapsille kesäpassit Kuopion eläinpuistoon. Kesäpassi maksoi 19€ ja oli voimassa koko kesäkauden. Pelkkä yksi sisäänpääsy olisi maksanut jo 10€, joten jos puistossa kävi enemmän kuin kerran, oli kesäpassin osto järkevää. Bea taisi käydä puistossa kahdesti, me kävimme Vivian kanssa ehkä viidesti. 

Loppukesästä pääsimme silittelemään kissanpentujakin. 


Puijon torni

Ei käyty Puijon tornissa, mutta onneksi Puijon torni ei ole menossa minnekään ja näkyy joka kerta moottoritietä ajaessa auton ikkunasta. 


Jäätelöt Kuopion torilla

Syötiin useamman kerran jäätelöä jäätelökioskista, mutta ei taidettu käydä kertaakaan torijätskeillä. Onneksi ihan meidän lähelläkin oli jäätelökioski. 


Katujuna-ajelu Joensuussa

Käytiin kyllä Joensuussa tänä kesänä, mutta ei päästy katujunaan. Yritin tutkia sen aikatauluja ennen meidän reissua, mutta en löytänyt. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta luulen, ettei koko katujuna edes kulkenut Joensuussa tänä kesänä. 


Päivä Särkänniemessä ja Koiramäessä

Käytiin heti kesäloman ekana päivänä Särkänniemessä ja Koiramäessä lasten kanssa, teini tosin jäi kotiin. Oli tosi lämmin ja poltinkin olkapääni, mutta onneksi en superpahasti. 

Särkänniemestä taitaa tulla taas hetkeksi meidän joka kesäinen perinne, kun pieninkin alkaa olla hyvässä huvipuistoiässä ja -pituudessa. 


Kesäreissu Tampereelle

Kesäloman lopettajaisiksi kävimme vielä Tampereella lasten kanssa, ilman teiniä tälläkin kertaa. Kävimme Vapriikissa, uudessa lelukaupassa, Pikku Kakkosen leikkipuistossa ja monessa muussa paikassa. Meillä oli ihana viikonloppu Tampereella ja lapset olisivat jo halunneet muuttaa sinne! 


Aika moni juttu jäi odottamaan syksyä tai jopa ensi kesää, mutta onneksi meidän bucket list oli vaan listaus asioista, joita olisi kiva tehdä, jos ei keksitä muuta tekemistä.

Koska tänä kesänä hellettä piisasi paljon ja pitkään, aika moni meidän juttu jäi tekemättä ihan vaan siksi, että oli aivan liian kuuma tehdä yhtään mitään. Uimarannallekaan ei jaksettu mennä kovin montaa kertaa koska oli niin pirun kuuma. Onneksi meillä oli parvekkeella puhallettava uima-allas, jossa välillä lilluttiin koko perhe. 

Mitä kaikkea me sitten oikeasti tehtiin näiden lisäksi tänä kesänä? 

 

Ostettiin kesäpassi Hoplopiin

Ostin Vivialle kesäpassin Hoplopiin, kun se oli alkukesästä myynnissä. Se taisi maksaa 39€ ja tuli halvemmaksi kuin normaali sisäänpääsy, jos Hoplopissa kävi kesän aikana enemmän kuin kaksi kertaa. Me kävimmekin alkukesästä Hoplopissa useamman kerran ja kerran kävimme myös Joensuun Hoplopissa, kun kesäpassi kävi melkein jokaiseen Suomen Hoplopiin. 

kävimme Joensuussa kesäreissulla

Käytiin kerrankin Joensuussa niin, ettei ollut kiire minnekään ja ehdittiin vähän nauttiakin kaupungista. Käytiin kahdessa eri leikkipuistossa, uimarannalla, kyläiltiin ystävien luona ja kierrettiin rauhassa kirpparia. 

Ihana Joensuu valloitti sydämeni ja menemme kyllä ensi kesänäkin sinne ihan ajan kanssa. 

Vietimme juhannusta mökillä

Vietimme mökillä sekä juhannuksen että muutamia muita viikonloppuja. Ihanaa, kun vanhemmillani on mökki, jonne saamme mennä silloin kun siltä tuntuu ja meille on oma aittakin, jossa nukkua. 

Juhannuksena saimme seuraksi myös pikkuveljeni perheineen ja lapsilla oli lystiä keskenään. 

nautimme mummilan pihan antimista

Vanhempieni pihalla kasvaa omena- ja luumupuita, erilaisia marjapensaita ja ihania kasveja. Nautimmekin pihasta kesällä Vivian kanssa täysin siemauksin. 

Katsoimme kaksi kautta tv-ohjelmia

Katsoimme kesän aikana Janin kanssa sekä Masterchef Australian että Remontilla rahoiksi kaudet kokonaan. Ja tietysti Lokin, joka tuli Disney+. 

Nyt meillä on kesken Masterchef Australian uusin kausi. Ihan emme ole päässeet samaan kohtaan kaudella kuin mikä tulee telkkarista, mutta hyvää vauhtia olemme menossa sitä kohti. 

tapasin ystäviä 

En tavannut ystäviäni ehkä kovinkaan montaa kertaa kesän aikana, mutta kun tapasin, olin täysillä läsnä. Ja se kai se on tärkeintä. 

Saimme ekat rokotteet

Minä, Jani ja teini saimme kaikki ensimmäiset rokotteet kesän aikana. Mulla on toiseen rokotteeseen aika itse asiassa jo ensi viikolla. 

Kävimme kansainvälisillä markkinoilla torilla

Kansainväliset markkinat on olleet meidän loppukesän perinne jo todella monta vuotta. Tänä vuonna ne olivat hieman pienemmät kuin normaalisti, joten montakaan juttua ei tarttunut mukaan. Pienin ei myöskään voinut sietää juustojen hajuja Ranska-kojulla, joten ensi vuonna taidetaan kiertää se kaukaa. 

retkeiltiin

Me käytiin Vivian kanssa muutaman kerran retkellä ja Jani kävi Vivian kanssa kahdestaan eväsretkellä lähimetsässä. Vivian mielestä oli ihanaa käydä retkellä, joten jatkamme sitä myös syksyllä. 

Nautittiin kesästä

Vivia harjoitteli valokuvaamista koko kesän ja luulenpa hänestä tulevan vielä hyvä kuvaaja, kun aikaa kuluu enemmän. 

Kävimme janin kanssa kahdestaan kesäreissulla

Me käytiin Janin kanssa kesäreissulla Helsingissä, jossa vierailtiin esimerkiksi Heurekassa. Helsingistä jatkettiin matkaa Lohjan asuntomessuille ja Ikaalisten kylpylään. 

Millainen kesä sinulla oli? 

LUE MYÖS: 

HELLE SAAPUI JA MINÄ SULAN

LOHJAN ASUNTOMESSUT

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

2 kommenttia

  1. Liisa kirjoitti:

    Katujuna kulki kesällä Joensuussa , tunnin välein. Lähtö / päätepysäkki oli torin reunalla , puiston puolella Torikatua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.