Hae
Colour Outside the Lines

Tammikuu on aina mulle kirppiskuukausi

En tiiä ootteko huomanneet, mutta tammikuu on aika usein kirppiksillä tosi hiljainen ja tammikuu ei ole monenkaan mielestä kirppiskuukausi.

Toisaalta ihan ymmärrettävää, jos joulun jälkeen on sellainen tavaraähky, ettei halua kotiin mitään uutta. Mutta mulle se ainakin on sellainen ihan päinvastainen kirppiskuukausi eli mulle tulee joulun jälkeen aina sellainen tavaraähky, että haluan siivota kaikki kaapit ja tehdä niihin tilaa.

Ei osteta nykyisin kauhean paljon lapsille lahjoja ja vielä vähemmän toisillemme, mutta silti jotenkin tammikuussa aina mua alkaa ahdistaa se tavarapaljous. Ehkä se johtuu siitä, että usein mun työt pakkautuu joulua edeltäville kuukausille eikä mulla oo samalla lailla aikaa pitää kaappeja siistinä kuin normaalisti.

Joten joka tammikuu mä karsin meidän tavaroita ja siistin kaappeja, kunnes iskee se lamaannus, kun olohuone on täynnä tavaraa, jotka on lähdössä pois enkä enää jaksa tehdä niille mitään.



Tänäkin vuonna kävi niin. Ensin innoissani siivosin kaappeja monta päivää, täytin kuusi isoa ikeakassillista ja siinä ne sitten olohuoneessa seisoivat pari viikkoa, kun en jaksanut alkaa purkaa sitä kasaa. Tai ehkä suurempi ongelma oli se, että osa tavaroista oli sellaisia, jotka voisi myydä jossain myyntikanavassa, mutta kuvaaminen, myyminen ja lähettäminen tuntui hetken jotenkin ihan ylivoimaiselta hommalta

Sain kuin sainkin lopulta otettua itseäni niskasta kiinni ja hinnoiteltua osan kirppikselle ja osan kuvattua Toriin. Osa on vielä odottamassa kuvaamista ja aika paljon tavaraa lähti ihan vaan SPR:n Konttiin lahjoituksena. Pari jätesäkillistä vietiin ihan vaan roskiinkin. 

Mä oon aika hyvä karsimaan tavaraa ilman huonoa omatuntoa. Oon hävittänyt jonkin verran myös lahjaksi saamaani tavaraa, jos ne on oikeasti olleet kaapissa vuosia käyttämättä, koska vaikka lahjan takana on varmasti ihana ajatus, en mä tee mitään tavaralla, jolle ei ole käyttöä ja jota joku muu voisi mielellään käyttää. Siksi rakastan nykyään aineettomia lahjoja

Vielä olisi jotain tavaraa tästä kaappien siivouksesta laittamatta eteenpäin, mutta olohuoneessa näkyy jo lattia ja siitä oon iloinen. Monta kaappiakin on vielä siivoamatta, mutta onhan tässä koko vuosi aikaa. 

Jotenkin mun on vaan niin paljon helpompi hengittää, kun joka paikka ei ole täynnä tavaraa tai kun ainakin jokaisella tavaralla on oma paikka. Siksi aion tällä viikolla saada tuon olohuoneen siivottua loppuun ja vietyä ne tavarat joko kierrätykseen tai kirppikselle. Torissa myynnissä oleville tavaroille pitää keksiä joku oma hylly. 

Iskeekö sinuunkin kaappien siivous into joka tammikuu? 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA KIRPPISTELYJÄ MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS 

LUE MYÖS: 

Viime aikojen kirpparilöytöjä 6-vuotiaalle

Mikä arkiruoka maistui lapsille parhaiten viime viikolla?

5 positiivista asiaa tältä viikolta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *