Hae
Colour Outside the Lines

Ruokahaaste

Tämä ruokahaaste tuli vastaan Katjan blogissa ja olen jopa saattanut vastata tähän aiemminkin, mutta eihän se mitään haittaa, koska ruoka on ja pysyy yhtenä mun rakkautena.

Kinkku alle vai päälle?

Aina kinkku alle.

Leivän ala- vai yläpuoli?

Yleensä yläpuoli, mut sämpylästä alapuoli.

Kevyt- vai normijuusto?

Kevyt. Paitsi en tykkää ihan hirveesti juustosta.

Pizza ananaksella vai ilman?

Kinkkupizza ananaksella, muut ilman.

 

Maito vai korvaava ”maito”?

Teehen käytän mantelimaitoa, muuten rasvatonta ja laktoositonta lehmänmaitoa. Kauramaito ei käy mulle, mut mulle on sinänsä sama mitä maitoa käytetään.

hedelmäkarkit vai salmiakki?

Hedelmäkarkit. Tykkään kyllä salmiakista, mutta valitsen sitä pussiini harvoin. Paitsi jos sitä on kovissa imeskeltävissä karkeissa.

jäätelö vai leivonnaiset?

Yleensä leivonnaiset, mutta jäätelökin on hyvää.

hernekeitto vai maksalaatikko?

Maksalaatikko. Tykkään hernekeitosta, mutta en oo syönyt sitä iäisyyksiin, koska Janilla on armeijatraumat vielä eli siis meillä ei oo koskaan hernekeittoa kotona tarjolla.

Kun mä olin pieni lapsi, mun iskä kokkas meille aina hernekeittoa, koska ei osannut muutakaan tehdä. Nykyään osaa.

ravintola- vai kotiruoka?

Parasta on kotiruoka ravintolassa. Mut arkena kotiruoka ja joskus ravintolaruoka on mun mielestä hyvä ruokasuhde.

kokkaaminen vai leipominen?

Kauheen vaikeeta, mut mä oon kyllä parempi siinä ruoanlaitossa. Leivonnassa mulla ei yleensä riitä kärsivällisyys eikä ne mun leipomukset ikinä näytä siltä kuin pitäis.

aina (jää)kaapissa?

Pirkan pestokastiketta. Tää on Vivian lempparia ja mulla on yleensä aina yksi purkki varalla, jos tarvii helppoa ruokaa eli pestopastaa.

lempikasvis?

Ennen koronaa olisin vastannut paprika, mutta koronan jälkeen paprika on alkanut maistua pahalta. Kurkkukaan ei enää maistu samalta.

Joten ehkä tällä hetkellä miniluumutomaatti.

inhokkikasvis?

En oikeastaan kyllä inhoa mitään kasvista, mutta en tykkää sipulista tuoreena ja kypsentämättömänä. Maku on sinänsä ihan ok, mutta vihaan sitä jälkimakua mikä siitä jää.

lempihedelmä?

Vesimeloni.

inhokkihedelmä?

Ei ole, mutta en voi syödä allergian takia appelsiinia, kiiviä, omenaa tai päärynää kypsentämättömänä.

lempiruoka?

Makaronilaatikko ja tortillat.

lempijuoma, jos vettä ei lasketa?

Pepsi Max (ja Coca-Cola Zero ei oo sama juttu)

lempimauste?

Kuivattu basilika

paras ateria?

Mä en ikinä oo ollu niin ruokahifistelijä, että kävisin tosi usein ravintolassa tai että haluaisin aina johonkin tiettyyn paikkaan syömään. Mulle ei myöskään usein jää sellasia makumuistoja. Enemmänkin se hyvä ruoka liittyy usein kivoihin muistoihin, esimerkiksi jos ollaan oltu Janin kanssa kaksin syömässä.

Siksi ehkä parhaat muistot syömisestä on kaikki ne kerrat, kun ollaan päästy kaksin ulos syömään.

karmein ruokakokemus?

Esikoisen syntymän jälkeen lähdin juhlimaan ystävän 19-vuotissynttäreitä ja koska se oli eka kerta raskauden ja synnytyksen synnytyksen jälkeen, kun join alkoholia, unohdin ottaa iisisti. Tästä on nyt siis 17 vuotta aikaa.

Oltiin äitin kanssa suunniteltu varmaan puoli vuotta, että tehdään täytettyjä paprikoita ja tehtiinkin niitä ennen kuin lähdin juhlimaan synttäreitä. Ja oksensin ne aika pian ulos. En voinut vuosikymmeneen syödä täytettyjä paprikoita enkä vieläkään oikein tykkää  lämpimästä paprikasta. Niissä meidän täytetyissä paprikoissa oli sinihomejuustoa ja se maistuu minusta edelleen oksennukselta. Eli tää ”ruoka”kokemus pilasi minulta sinihomejuuston.

(Okei, oon nyt muutamia kertoja syönyt sinihomejuustoa ravintolassa eikä se ole ollutkaan yhtä kamalaa, joten ehkä voin syödä sitä sit kun kokemuksesta on 20 vuotta aikaa).

ruoka, jota et ole koskaan ostanut ruokakaupasta?

Kalakukko. Tosin oon allerginen kalalle, joten siinä syy (mut kuopiolaisena olisin voinut hyvin ostaa sitä jollekin muulle).

peruslounas?

Edellispäivän päivällinen.

woltin top3?

Gluteeniton pizza, kebab riisillä ja makkaraperunat

bravuuri keittiössä?

Se mitä kaapista löytyy. Kaapit näyttää usein Janin tai lapsien mielestä yllättävän tyhjiltä, mutta minä näen vain mahdollisuuksia uusiin ruokiin.

keittiömoka?

Kerran tein juustokakkua Frendit-reseptikirjan ohjeella ja reseptissä oli mainittu sokeri ainesosien kohdalle, mutta ei sinne tekovaiheeseen. En tajunnut tarkistaa, että kaikki ainesosat on muistettu käyttää ja juustokakusta tuli kamalan makuista. Se jäi siis syömättä.

random-ajatus ruoasta?

Kaikki maistuu paremmalta Pariisissa.

oman asuinkaupunkisi (eli kuopion) suosikkiravintolat…

kun kyseessä on pizza?

En oo syönyt pizzaa paikan päällä ravintolassa sen jälkeen, kun vaihdoin gluteenittomaan ruokavalioon. Olen kuitenkin tilannut sitä sekä Noutopizzeriasta että Kotipizzasta ja molemmat on olleet hyviä.

paras brunssi?

Oon tainnut käydä brunssilla vain Isä Camillossa kerran. Se oli ainakin monipuolinen. Olispa muuten kiva mennä brunssille ravintolaan joskus.

paras seisova pöytä?

Frans&Sophien seisova pöytä oli ainakin herkullisen näköinen viimeksi, kun satuttiin paikalle lounasaikaan.

paras kahvila?

Tykkään Houkutuksesta. Olen kuullut myös paljon hyvää Kahvila Kantista.

paras makea?

Aiemmin se olisi ollut Kakkutaiteen macaronsit, mutta harmillisesti niitä ei enää saa. Enpä nyt äkkiseltään kyllä keksi.

 

Millaiselta sinun ruokahaaste näyttäisi?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

LUE MYÖS: 

Kananugetit kotona! Helppo ( gluteeniton ja keto ) resepti

Pyynikin munkkikahvila

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *