Hae
Colour Outside the Lines

Kuopion eläinpuisto yllätti meidät positiivisesti

Kuopion eläinpuisto oli minulle tuttu jo lapsuudestani. Muistan aina tietäneeni sen olemassaolosta, mutta en itse ole siellä tietääkseni lapsena käynyt. Melissan kanssa kävimme eläinpuistossa, kun hän oli pieni ja olin mukana valvojana päiväkodin retkellä. 

Kuopion eläinpuiston kotisivuilta kävikin ilmi, että puisto on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1984! Itsehän olen syntynyt kaksi vuotta tuota myöhemmin, joten ei ihmekään, että puisto on aina ollut tiedossa. 

Tuosta minun ja Melissan vierailusta eläinpuistoon on kuitenkin jo yli kymmenen vuotta aikaa. Puistoissa vaihtui yrittäjät 2018, jonka jälkeen olen kuullut kaikilta siellä käyneiltä vain hyvää. Päätinkin, että tänä kesänä me ehdottomasti menemme käymään Kuopion eläinpuistossa. 

Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuistossa

Ja niinhän me tehtiin heti kesäloman ekana päivänä. En ollut katsonut hintoja etukäteen netistä ollenkaan, joten yllätyin todella positiivisesti, kun sain tietää kesäpassin maksavan vain 15 euroa per nenä. Kesäpassillahan puistossa voi käydä vaikka joka päivä. Normaali pääsymaksu oli lapsilta 8 euroa ja aikuisilta 10 euroa. 

Ostin itselleni ja Vivialle kesäpassit ja maksoin Beasta normaalin sisäänpääsyn. Bea on melkein koko kesäloman äidillään, joten en nähnyt järkeväksi kesäpassin ostoa hänelle. 

Kuopion eläinpuiston miljöö on aivan ihana. Puisto sijaitsee Vehmasmäessä, noin 20 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Puistossa on iso maksuton parkkipaikka ja sinne on matkalla todella hyvät opastekyltit eli perille pääsee helposti ilman navigaattoriakin. 

Kuopion eläinpuisto

Traktorit Kuopion eläinpuistossa

Jäätelöä Kuopion eläinpuistossa

Eläinpuistossa on myös kahvila, joka tarjoilee sekä kylmiä että makeita herkkuja. Puiston pihamaalla on myös monta eri paikkaa, jossa voi itse grillata makkaraa kaasugrillillä tai vaikka laavulla. Omien eväiden tuominen onkin sallittua, joten puistossa on helppo kuluttaa vaikka koko päivä.

Tyttöjen mielestä parasta puistossa olivat tietysti ne puiston päätähdet eli eläimet. Ensimmäisenä juoksimme rapsuttamaan Pancho-koiraa, joka oli kiinni lähellä kahvilaa. Se oli ihanan lapsirakas ja antoi lapsien rapsuttaa itseään mielin määrin. 

Vivian mielestä paras eläin oli valkoinen riikinkukko (jonka nimi muuten äidin iloiseksi yllätykseksi oli Anatude), joka näyttikin kauniita sulkiaan aina, kun joku tuli lähelle. Kävimme riikinkukon aitauksen luona vierailumme aikana monta kertaa. 

Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto

Muita ihania eläimiä olivat kanit, hevoset ja alpakat. Kissanpennut sulattivat lasten (ja vähän äidinkin) sydämet vaikka niitä ei vallitsevan koronatilanteen vuoksi päässytkään silittämään. Ilmeisesti viime vuosina kissojen aitaukseen on saanut mennä muutama ihminen kerrallaan kissanpentuja paijaamaan.

Kuopion eläinpuisto muuten järjestää perjantaisin klo: 8-10 riskiryhmille pääsyn puistoon, joten puistoon pääsevät sellaisetkin henkilöt, joiden on nyt korona-aikana ollut vaikeampi uskaltautua minnekään. 

Kuopion eläinpuisto

possu

Kuopion eläinpuisto

Varmaan molempien tyttöjen lemppariksi muodostui alpakat. Bea kävi juttelemassa niille monta kertaa ja Vivia juoksi kilpaa valkoisen alpakan kanssa. Alpakka lähti mukaan leikkiin innoissaan. Nämä alpakat, ja muut eläinpuiston eläimet, olivat tosi sosiaalisia ja tykkäsivät varsinkin lapsista. 

Tytöt olivat innoissaan eläinten vuorovaikutuksesta ja ihanaa, kun yksikään eläin ei ollut yhtään pelottava. Eläinpuisto vahvisti tyttöjen eläinrakkautta vain entisestään ja antoi luottoa siihen, että eläinten lähelle uskaltaa mennä. Vivia on hieman aiemmin arkaillut varsinkin isompien koirien kanssa, mutta tuolla puistossa hän kävi rapsuttelemassa leppoisaa koiraa oikein mielissään. 

Kuopion eläinpuisto

kuopion eläinpuistossa

Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto on kyllä siitä ihana, että siellä saa helposti ajan kulumaan minkä ikäisen lapsen kanssa tahansa. Isommille eläimet ovat niin kiinnostavia, että aika kuluu kuin siivillä ja pienemmille on keinut ja hiekkalaatikko, joilla voi välillä käydä leikkimässä. 

Bea kokeili myös puujaloilla kävelemistä, keppihevosilla esteiden ylittämistä ja kävivät tytöt leikkimässä yhdessäkin tuolla hiekkalaatikolla. 

Ilmeisesti puistossa on joskus myös ohjattuja toimintoja, mutta me emme sattuneet paikalle niiden aikaan.  

Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto hiekkalaatikko

Meillä kului puistossa helposti muutama tunti ja kävimmekin tällä viikolla Vivian kanssa puistossa jo uudemmankin kerran. Käymme puistossa varmasti viikottain kuluttamassa aikaa ja ihastelemassa eläimiä, sen verran paljon on Vivia eläinpuistosta puhunut. 

OLETKO SINÄ KÄYNYT KUOPION ELÄINPUISTOSSA? 

 

LUE MYÖS: 

KOTI ON SIELLÄ MISSÄ PUIJON TORNI NÄKKYY

SISÄVESIRISTEILYLLÄ KALLAVEDELLÄ LASTEN KANSSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.