Hae
Colour Outside the Lines

5 suosikkia ja 5 inhokkia

Mä tykkään ja inhoan juttuja, jotka saattaa olla joidenkin mielestä vähän omistuisiakin. Sen takia päätin listata 5 suosikkia ja 5 inhokkia, joista osa saattaa yllättää. 

 

5 suosikkia

1. Kahvin tuoksu

Rakastan yli kaiken sitä miltä kahvi tuoksuu. Ei ole mitään sen parempaa kuin juuri keitetyn kahvin tuoksu, mutta en itse tykkää yhtään kahvin mausta. Siksi yleensä juon pelkästään makukahveja ja niitäkin aika harvoin. 

2. Jouluelokuvat

Mä oon just se hullu, joka katsoo jouluelokuvia vaikka keskellä kesää ja nauttii siitä ihan täysillä. Joululeffoissa on aina niin ihana fiilis ja sellainen kepeä juoni, joten saatan katsoa niitä samalla kun teen ruokaa. 

 

3. Ruoanlaitto

Rakastan laittaa ruokaa ja kokeilla erilaisia reseptejä. Toisaalta tykkään myös tehdä just sitä mitä kaapista löytyy ja mulla on tapa löytää melkein tyhjästäkin kaapista ruokaa. 

Tykätään Janin kanssa myös katsoa erilaisia ruoanlaitto-ohjelmia. Meidän ehdoton lemppari on Masterchef Australia. 

4. Tukholma

Rakastan Tukholmaa ja jos pitäisi muuttaa johonkin Kuopiosta, niin Tukholma olisi ihan ykkönen. Vaikka en puhukaan ruotsia. 

Toinen kiva kaupunki on Tampere, josta on tämän postauksen kuvatkin parin vuoden takaa. Siellä voisin myös kuvitella asuvani.

 

5. Rich Earl Grey-tee mantelimaidolla ja hunajalla

Opin juomaan teetä vasta pari vuotta sitten. Oikeastaan juon teetä vain talvisin tai kylmällä ilmalla ja silloinkin vain mustaa Earl Greytä, mieluiten Rich Earl Greytä. Sekaan laitan vähän mantelimaitoa ja teelusikallisen hunajaa. Ja oon oikeasti kranttu tuon mantelimaidon suhteen, muut maidot ei vaan maistu samalta. 

 

5 inhokkia

1.Ötökät

Minusta olisi ihanaa asua maaseudun rauhassa, kuitenkin lähellä kaupunkia, mutta mä vihaan yli kaiken ihan kaikenlaisia ötököitä. En voi sietää niitä. Esimerkiksi rakastan olla mökillä, mutta jos siellä on hyttysiä, en mene ulos. 

2. Sinihomejuusto

Vihaan, siis V-I-H-A-A-N, sinihomejuustoa. En yhtään tykkää siitä miltä se maistuu enkä varsinkaan siitä miltä se tuoksuu. Siedän kyllä sitä muiden ruoassa, jos joku muu sitä syö, mutta en vaan kestä sitä itse. Briestä kyllä tykkään. 

3.  Helle

Siis sellainen hullu helle ei oo yhtään mun makuun. Mä en haaveile matkoista minnekään kuumaan paikkaan, koska jo yli 30 asteen helle Suomessa on mulle liikaa. En saa nukuttua eikä ruokakaan maistu, jos on liian kuuma. Mun iho palaa superhelposti ja nopeasti, joten en voi edes ottaa aurinkoa. 

4. Järven mutapohja

Vihasin pienenä käydä uimarannalla, jos siellä ei ollut hiekkapohjaa. Meidän lähirannalla oli aluksi hiekkapohja ja sitten kun menit syvemmälle, niin siellä tuli se ällöttävä mutapohja. Voin tässä kirjoittaessakin tuntea miten kamalalta se tuntuu jaloissa. 

Joskus ehkä 10-vuotiaana oltiin siellä rannalla uimassa ja heiteltiin mun kaverin kanssa rantapalloa vedessä. Pallo karkasi sinne mutapohjan puolelle ja mä menin sit hakemaan sitä. Ja siellä ollessa mua puraisi hauki varpaasta! Siis oikeesti. Mietin et mikä ihme mua pisti ja menin rannalle tutkimaan niin mun pikkuvarpaassa oli ihan kunnon hampaanjäljet! 

5. Liian vahvat hajusteet

Oon hajusteyliherkkä eli en kestä mitään kovin vahvoja hajusteita. Meillä oli viime vuonna Iloisella Joulukaupalla liiketila meikkimyymälän vieressä ja välillä sieltä tulvahti niin järkyttävä hajuvesipilvi, että piti aina vaihtaa paikkaa myymälässä päästäkseen sitä karkuun. 

Mulla on myös astma ja vahvat hajusteet käy mulla tosi pahasti henkeen. 

 

Siinäpä oli mun 5 suosikkia ja 5 inhokkia tällä erää. Näitä voisi keksiä joskus vaikka lisääkin, sen verran hauskaa niitä oli miettiä! 

 

Olisitko osannut arvata nämä 5 suosikkia ja 5 inhokkia? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

30 tiukkaa kysymystä viime vuodesta

10 asiaa, jotka tekevät minut onnelliseksi juuri nyt

2 kommenttia

  1. Thilda kirjoitti:

    Haa! Olipas hauska lukea tuollainen lista. En ole seurannut blogiasi, joten ennakko-odotuksia ei ollut. Mutta muuten ei niissä minusta mitään yllättävää ole noin yleisesti. Minäkin olen jouluelokuvatyyppi – tosin katson niitä mieluiten talvella. 😊 Ruoka ja ruoanlaitto on todellakin yksi elämän tärkeimpiä juttuja! Yleensä ihmiset sanois kai ”musiikki”, mutta mulla se ei taida olla edes kymmenen parhaan joukossa.

    Hauskaa viikkoa sinulle! 🌞🌻🌷
    https://thildan.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *