Hae
Colour Outside the Lines

Vauvan kanssa valmistujaisissa – 3+1 vinkkiä

J:n sisko eli Nipsun kummitäti valmistui tarjoilijaksi viime viikolla ja lauantaina juhlimmekin hänen valmistujaisiaan Joensuussa. Ihana oli pitkästä aikaa päästä juhliin koko perheen voimin. Olemme aina ottaneet lapset mukaan juhliin, jos kutsu on osoitettu koko perheelle. 
Alle päätin listata muutaman vinkin miten vauvan (tai vähän isomman lapsen) kanssa kevään ja kesän juhlista selviää kunnialla.

1. OTA VAUVALLE MUKAAN OMAT EVÄÄT

Korvikkeet tai pumpatut maidot jokainen varmasti muistaa pakata mukaan, mutta juhlissa isompi vauva voi nauttia muutakin. Sormiruokailu onnistuu myös juhlissa, kun pakkaa hoitolaukkuun mukaan ruokalapun sekä naksuja tai muuta sormiruokailuun sopivaa. Myös kosteuspyyhkeet kannattaa muistaa, jolloin vauvan saa ruokailun jälkeen putsattua.
+vinkki: Pakkaa hoitolaukkuun muutama kertakäyttöinen hoitoalusta. Helpottaa huomattavasti vaipanvaihtoa uusissa ja jännittävissä paikoissa, joissa ei yllättäen olekaan lastenhoitohuonetta. 

2. PAKKAA MUKAAN MUUTAMA OMA LELU

Meillä on vauvan hoitolaukussa yleensä aina mukana muutama lelu, jolla vauvan saa hetken pysymään tyytyväisenä. Juhliin tai muihin tilaisuuksiin, joissa lasten täytyy käyttäytyä parhaalla mahdollisella tavalla, pakkaan yleensä 5-vuotiaallekin mukaan muutaman lelun, joilla vältetään tylsät hetket tai saadaan lapsi hetkeksi rauhoittumaan paikalleen. Parhaiten meillä toimii yleensä ihan uudet lelut, mutta en nyt joka juhliin ala uusia leluja lapsille ostamaan. Seurakuntatalolla, jossa valmistujaiset olivat, oli onneksi lasten leikkipaikka, jossa oli 5-vuotiaalle ihan uusia ja erilaisia leluja kuin kotona. Joka paikassa ei kuitenkaan leikkipaikkaa ole.
+vinkki: Esiteini pakkasi mukaan kirjan ja vältti tylsistymisen uppoutumalla siihen.

3. MUISTA KÄYTÖSTAVAT

Jos vauva itkee kesken puheiden tai hääseremonian, kävele vauvan kanssa tilasta ulos. Sama koskee kiukuttelevia lapsia. Mikään ei ole muiden vieraiden mielestä ärsyttävämpää kuin kaiken muun puheen yli kuuluva vauvan itku. Rauhoittele lapsi ja palaa juhlatilaan tämän jälkeen rauhallisen lapsen kanssa.
+vinkki: Jos olet menossa kesähäihin, jätä lapset mummille tai kummille hoitoon vihkimisen ajaksi ja pyydä hoitajaa tuomaan lapset vasta hääjuhlaan.  

+1. NAUTI!

Jos et rentoudu, et myöskään nauti juhlista. Nauti juhlista, tarjoiluista ja seurasta. Myöhemmin et enää muista kiukuttelevia lapsia tai vauvan puklua mekollasi, mutta ihanat juhlamuistot seuraavat sinua loppuelämäsi.
+vinkki: Ota paljon kuvia. Lasten kanssa on kiva muistella kesän juhlia jälkikäteen katselemalla juhlissa otettuja kuvia. 

Osallistutko sinä tänä kesänä kesäjuhliin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.