Hae
Colour Outside the Lines

Kasvatanko lapsestani impulsiivishoppaajaa?

En osta lapsille paljon vaatteita kaupasta normaalihinnalla. Meillä ostetaan suurin osa vaatteista kirpputoreilta. Jos menemme kauppaan ostamaan vaatteita, kierrän ensimmäisenä alerekit. Normaalihintaisiakin vaatteita ostan yleensä jonkun alelapun kanssa. Esimerkiksi H&M:lle voi viedä vanhat (jopa rikkinäiset) vaatteet ja kodin tekstiilit kierrätykseen ja jokaista ostoskassin kokoista pussia vastaan saa lapun, joka oikeuttaa alennukseen yhdestä normaalihintaisesta vaatteesta seuraavalla ostokerralla. Nyt konmarittaessani olen vienyt kauppaan aika monta kierrätyspussia. 
Lapset saavat vaikuttaa tietyissä rajoissa vaateostoksiin. Yleensä keskustelemme vaatteiden hinnoista ja mielestäni liian kalliit vaatteet jäävät kauppaan. Teini tietää, ettei merkkivaatteet ole meidän budjettiimme sopivia, joten hän maksaa niistä osan itse. 
Vien lapset yleensä ostoksille aleaikaan, jolloin he saavat valita vaatteita. Teimme näin myös äitini kanssa ollessani nuorempi ja muistan, kun aina menimme ostoksille alen viimeisinä päivinä, jolloin kaupoissa oli -70% ja sain yleensä jonkun budjetin, johon sain valita mieleisiäni vaatteita. 
Meidän neidin takatukka on aina takussa vaikka harjaisit sen monta kertaa päivässä.
Meidän neidin takatukka on aina takussa vaikka harjaisit sen monta kertaa päivässä.
Aiemmin Vivia ei ole kiinnostunut kaupassa vaatteista. Nyt hän on kuitenkin kotonakin alkanut kiinnittää huomiota päällään oleviin vaatteisiin ja keimailla, jos päälle laitetaan mekko. Olimmekin viime viikolla H&M:llä ja Vivia näki kissamekon, jota hän meni halailemaan ja sanoi mekolle monta kertaa ”hau hau”. Eihän sitä kauppaan voinut jättää, kun lapsi rakastui mekkoon täyttä päätä. 
Kaupasta ulos tullessamme Jani kritisoi minua siitä, että kasvatan lapsesta impulsiivishoppailijaa, koska ostan tälle mitä hän haluaa. En kuitenkaan itse tunne ostavani lapselle joka kerta jotain ja osaan olla kaupassa myös sen huutavan lapsen kanssa, jonka joku ehkä hiljentäisi ostamalla lapselle jotain mieleistä. 
Mekko: H&M
Sukat: Newbie

Kengät: Viking

Ostetaanko teillä lastenvaatteet uutena vai käytettynä? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *