Hae
Colour Outside the Lines

Miksi äidit kadottavat itsensä vauva-arjessa?

Tiedättekö ne äidit, jotka näyttävät siltä kuin olisivat aamulla ottaneet kaapista ensimmäiset vaatteet, jotka käteen sattuivat? Joilla on puklua rinnuksilla, tukka sekaisin ja mustat silmänaluset? Meikkiä on viimeksi ollut ehkä viime jouluna ja kampaajakäynnistäkin on pitkä aika?
Minä tiedän. Olen yksi niistä äideistä. Joka kerta meikatessani mietin, miksen meikkaa useammin. Vastauksen saan illalla, kun väsyneenä pitää muistaa vielä pestä ne meikit pois tai viimeistään aamulla, kun herään ripsivärit poskilla, koska nukkumaan mennessäni unohdin meikanneeni.
En minä tahallani näytä homssuiselta. Raskauden ja vauvavuoden jäljiltä olen vaan niin yltiömäisen väsynyt, etten jaksa joka aamu harjata hiuksiani saatikka sitten alkaa meikkaamaan. Ihailen niitä äitejä, jotka näyttävät aina freeseiltä, joiden koti on aina siisti ja joiden lapsetkin ovat vielä hyvin käyttäytyviä.
Lehdet, netti ja blogit ovat näitä äitejä pullollaan. Kukapa sitä nyt haluaisi julkaista itsestään kuvia ei-niin-hemaisevana? Jotenkin minusta kuitenkin tuntuu, että on muitakin äitejä kuin minä, jotka tarjoavat lapsilleen kaupan soseita itsetehdyn luomuruoan sijaan tai joita väsyttää aamuisin niin, että tekisi mieli nukkua vielä vuorokausi.
Hyvin usein laitan kuvia blogiin, Instagramiin, Facebookiin ja Snapchattiin vain lapsista, koska en ole itse edes harjannut hiuksiani valtavan väsymyksen takia. Yritän kuitenkin postata myös niitä meikittömiä ja tukka sekaisin kuvia itsestäni ihan vertaistukena muille väsyneille äideille.
Tsemppiä äidit! Onneksi tämä asia nimeltä lapsuus kestää vain 18 vuotta ja sitten voimme olla taas omia itsejämme. Jos enää muistamme ketä joskus olimme….

Väsyttääkö sinuakin joskus

vai onko sinulla joka päivä kaikki narut hallussa?

Muistathan seurata myös Facebookissa ja Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.