Hae
Colour Outside the Lines

Hyvän arjen aakkoset

A
Arki.
Niin arkiselta kuin se kuulostaakin, ihan normaali arki on sitä parasta viihdettä lasten kanssa. Ja siis just se normaali arki, että käydään päiväkodissa ja koulussa, syödään päivälliseksi makaronilaatikkoa ja luetaan illalla iltasatu. Parasta!
B
Battery.
Mä en juo kahvia, joten välillä täytyy turvautua Batteryyn. Tosin kelpuutan vain Jungled-maun ja vitsi mikä vääryys se oli, kun kesällä tuli Carnival-maku, joka näytti ihan Jungledilta ja ostin sitä vahingossa kerran. 
C
Citroën
Meidän entinen auto oli Citroën ja oon niin onnellinen, ettei ole enää. Se nimittäin temppuili vähän väliä ja esimerkiksi talvella autoa ei voinut laittaa pyörimään, kun raappaa ikkunoita, koska se sammui samantien, jos sille ei antanut samalla kaasua. Vaihdettiin autoa viime talvena ja hyvä, että vaihdettiin, koska lapsia pitää kuskailla millon mihinkin.
D
Disney+.
Disney+ odotettiin meidän perheessä vaikka kuinka kauan. Disney+ on meidän suoratoistolemppari, koska rakastetaan Disneyn leffoja (ja Marvelia ja Star Warsia ja…). Käytetään suoratoistoa päivittäin.
E
Elokuvat.
Me katsotaan lasten kanssa paljon elokuvia ja on ihan parasta, kun saa itsekin ihan luvan kanssa uppoutua lasten leffoihin. Tykätään myös käydä elokuvateatterissa, mutta harmillisesti nyt on ollut tarjolla aika vähän pienimmälle sopivia leffoja.
F
Fazerin Sininen
Tai oikeastaan ei ihan se perussininen vaan just nyt mun lemppari on se uutuus Avec-suklaa, joka tuli vasta kauppoihin. Se on ihan tajuttoman hyvää, mutta yritän olla syömättä herkkuja viikolla. Usein se jää yritykseksi.
G
Google.
Jos on hukassa jonkin ruoan resepti, käytän Googlea. Jos mietin välimatkaa johonkin, käytän Googlea. Ja varsinkin, kun lapset kysyy kiperiä kysymyksiä, käytän Googlea.
H
Halaukset.
Meillä halitaan paljon ja aina nukkumaan mennessä ja jonnekin lähtiessä annetaan pusut ja halit. Varsinkin pienimmän mielestä nämä on maailman tärkeimpiä. Ja niinhän ne on.
I
Iloisuus.
Mun mielestä elämä on paljon hauskempaa, kun ajattelee kaiken positiivisuuden kautta. Olen esimerkiksi viimeisen puoli vuotta yrittänyt löytää töitä, mutta ei ole oikein onnistanut. En silti vaivu masennukseen vaan uskon, että se oikea työpaikka tulee vielä vastaan.
J
Juhlat.
Me rakastetaan järjestää juhlia ja meillä juhlitaankin aina lasten synttäreitä kunnolla. Kohta on taas juhlien aika, kun nuorimmainen täyttää 5 vuotta tämän kuun lopussa.
K
Karkkipäivä.
Meillä on lasten kanssa aina lauantaisin karkkipäivä ja yleensä he saakin itse päättää mitä karkkeja sieltä kaupasta kannetaan kotiin, tietenkin kohtuuden nimissä.
L
Legot. Lukeminen. Leikkiminen.
Legot on meidän koko perheen pahe ja me saatais rakennettua pieni maailma jo meidän legoilla, jos olisi vain tilaa. Haaveillaankin Janin kanssa isosta kellarihuoneesta, johon saisi ison pöydän keskelle ja johon ne legot voisi rakentaa.
Meidän koko perhe myös tykkää lukea kirjoja ja luetaankin tosi paljon sekä yksin että yhdessä.
Leikki on lasten työtä, kuten sanotaan, mutta kyllä me aikuiset aika paljon myös leikitään lasten kanssa. Varsinkin just legoilla tai sit leikitään usein kampaajaa samalla, kun katsotaan jotain hassuja videoita.
M
Metsäretket.
Vivia rakastaa käydä metsäretkillä ja makkaraa paistamassa metsän keskellä. Me käydäänkin jonkin verran metsässä. Parasta vaan nollautua luonnon keskellä.
N
Nauru
Meillä nauretaan paljon ja se auttaa jaksamaan välillä raskaankin arjen keskellä. Yksi meidän perheen selvistä vahvuuksista onkin se, että meillä on hauskaa yhdessä.
O
Oma aika.
Vaikka arki on parasta mitä on olemassa, on omakin aika silti tosi tärkeää. Välillä vietän sitä käymällä yksin ruokakaupassa ja joskus harvoin pääsen myös reissuun yhdessä ystävien kanssa. Vallitseva tilanne on vähän vähentänyt reissuja, mutta toivottavasti pian taas pääsee vapaammin jonnekin.
P
Puoliso.
Mä olin todella pitkään yksinhuoltaja ja vaikka en ehkä sitä myöntänytkään aina, kaipasin vierelläni toista ihmistä. Hyvä ja yhteensopiva puoliso auttaa jaksamaan arjessa ja on se tukipilari, kun välillä on huonompia hetkiä. Hän myös tekee arjesta parempaa.
Q
Queen.
Queenin musiikki kelpaa koko perheelle, joten se soikin Spotifysta usein. Meillä on Spotifyn kuukausitilaus, koska kuunnellaan musiikkia jatkuvalla syötöllä.
Rakkaus. Ruoka.
Koska ruoka on rakkaus. Minusta on ihanaa tehdä ruokaa rakkailleni. Ja rakkaus on ainakin meillä se arjen liima, joka pitää kaiken kasassa.
S
Saunailta.
Meillä on lauantaisin lasten kanssa saunailta, jonka jälkeen katsotaan joko Avaraa Luontoa tai jotain muuta ohjelmaa. Tällä hetkellä se on Masked Singer.
Meillä ei edellisessä asunnossa ollut saunaa, mutta oli saunavuoro ja kun sitten haettiin uutta asuntoa, Janin ainut kriteeri oli, että siellä pitää olla oma sauna.
Tabletti.
Siis arjen pelastaja on aika usein tabletti. Vaikka meidän lapsilla on useimmiten aika tarkat ruutuajat, on aikoja, kun tabletti toimii hetken lastenvahtina, jos vaikka haluan tehdä rauhassa ruokaa. Käytän usein itse myös tablettia ruokaa laittaessa, kun haluan katsoa itse jotain.
U
Uni.
Oon huomannut tälleen vanhetessa miten tärkeää se uni onkaan ja miten paljon vaikuttaa arkeen, jos nukkuu huonosti. Onneksi nyt oon taas nukkunut hieman paremmin.
Ihan parasta muuten myös, että nykyään lapsetkin nukkuu täysiä öitä omassa sängyssä.
V
Viihtyisä koti.

Usein se on myös sekainen ja kaaoksen vallassa, mutta se on silti meidän koti ja viihdytään siellä. Kesällä on parasta, kun saadaan parvekkeesta yksi lisähuone. Harmi, kun meidän kodissa ei ole lasitettua parveketta, joka lisäisi sen käyttöaikaa hurjasti.

W
Wilma

Mä käytän Wilmaa, että pysyn kärryillä lasten koulujutuissa. Yritän pitää kaikki langat aina käsissä ja siksi meillä on myös jääkaapin ovessa perheen yhteinen kalenteri.

X
Xylitol-pastillit.
Lapset syö kaksi pastillia joka aterian jälkeen niin kotona, päiväkodissa kuin koulussakin. Pitäisi varmaan ostaa pastilleja isona könttänä jostain, mutta ostan aina vaan niitä pikkurasioita kaupasta.
Y
Youtube.
Jani seuraa useampaa tubettajaa ja esimerkiksi nukkumaan mennessä katsoo aina Sudoku-videoita. Mä nukahdan niihin enkä enää edes osa nukkua, jos on liian hiljaista.
Z
Zalando.
Kun ei ehdi itselleen etsimään vaatteita kaupoista tai teinin on pakko saada just ne tietyt kengät, on Zalando aina pelastanut. Tilataan harvoin mitään, mutta jos tilataan niin yleensä Zalandolta.
Å
Åland.
Me käytiin aiemmin ahkerasti laivalla ja aina se risteilyalus pysähtyi Ahvenanmaalla. Kertaakaan ei olla vielä sinne menty, mutta haavelein matkasta Ahvenanmaalle ja matkailusta haaveilu saa usein jaksamaan arjessa.
Ä
Äänekkyys.
Meidän perhe on aika äänekästä sakkia ja meitä ei voi olla huomaamatta missään. Toisaalta se on meidän tavaramerkki, joten en halua lapsia siinä rajoittakaan, mutta joskus äänekkyys on ehkä huonokin asia.
Ö
Ö-mappi.
Oon hävittänyt tavaraa ihan hirvittävästi muutaman viime vuoden aikana, koska ainainen sotkuinen koti ja tavaran paljous alkoi ahdistaa. Nykyään suurin osa lasten askarteluista ja piirustuksistakin menee jonkin ajan kuluttua mappiin ö, kun ennen säästin IHAN KAIKEN. Kyllä se vähempi määrä tavaraa vaan helpottaa kummasti arjen pyörittämistä.

Millaiset olisi sun Hyvän arjen aakkoset?

 

LUE MYÖS: 

MEIDÄN KESÄ 2O21

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.