Hae
Colour Outside the Lines

10 kysymystä lapsuudesta ja elämästä

Törmäsin Tuulanneli-blogissa hauskaan haasteeseen, johon nyt päätin vastata. Ehkä opitte jotain uutta minusta.

1. Millainen oli lapsuudenkotisi?

Ennen kouluun menoa me asuttiin rivitalon alakerrassa, jossa oli oma pieni takapiha. Muistan sieltä muutamia asioita, kuten miltä sisällä näytti ja tuntui. Ja esimerkiksi sen,että joskus jäin jumiin vessaan, kun laitoin oven lukkoon enkä osannut avata sitä. Sain usein leikkiä pihalla yksin ja meidän perhepäivähoitaja asui samassa pihapiirissä. Siellä oli hyvä asua ekat vuodet.
Mut se mun oikea lapsuudenkoti on sama missä vanhemmat edelleen asuu. Se on omakotitalo, jonka mun isän isovanhemmat on rakentaneet Karjalasta pakolaisina Suomeen tullessaan ja kun me muutettiin siihen isäni vanhempien jälkeen, laajennettiin taloon lisää tilaa. Siellä on neljä makuuhuonetta, kodinhoitohuone, olohuone, keittiö, kaksi vessaa, kellari ja ulkosauna, jossa on myös suihku. Se oli asia, jota lapsena vihasin.
Meidän talossa ei siis ollut ollenkaan suihkua sisällä vaan jopa kovalla pakkasella piti mennä suihkuun ulkokautta. Teininä valitin asiasta niin kauan, että isäni osti vessaan suihkukaapin, jota ei käyttänyt kukaan muu kuin minä. Nyt se suihkukaappi on kerännyt pölyä viimeiset 10 vuotta, koska sitä ei edelleenkään kukaan käytä.
Parasta siinä lapsuudenkodissani on kuitenkin tosi iso piha. Siellä on marjapensaita ja grillikatos (ja nykyään kota), autotallit ja puuverstas. Siellä on myös ihan älyttömästi tilaa temmeltää. Lapsena oltiin joskus teltassa siinä pihalla yötä. Se oli paras paikka asua ja edelleen me käydään siellä monta kertaa viikossa kylässä normaalitilanteessa. Nyt korona-aikana ei olla käyty kertaakaan.

 

2. Mitä harrastit lapsena?

Mä harrastin kuorolaulua seurakunnan lapsikuorossa yli 10 vuotta. Aloitin ensimmäisellä luokalla ja lopetin joskus lukiossa. Käytiin kuoromatkoilla Saksassa ja Unkarissakin. Se oli kyllä paras harrastus. 
 
Kokeilin myös harrastaa tennistä, pianon soittoa ja montaa muuta asiaa, mutta ne jäivät aina vain kokeiluiksi.

3. Kaunein kukka?

Rakastan neilikoita ja liljoja.

4. Mikä elementti (vesi, maa, tuli, ilma) kuvastaa sinua eniten?

Varmastikin tuli, koska kiihdyn nollasta sataan niin nopeasti. 

5. Oletko optimisti vai pessimisti?

Aiemmin olin varmaan pessimisti, mutta nykyään yritän nähdä asioissa myös sen valoisan puolen, joten olen varmaan sitten molempia, mutta en kuitenkaan kokonaan kumpikaan. 

6. Oletko aamu- vai iltavirkku?

Iltavirkku. Voisin iltaisin valvoa vaikka kuinka pitkään, mutta aamuisin minun on tosi vaikea nousta ylös. Rakastan nukkua pitkään, joka on nyt näiden kahden nuorimman lapsen jälkeen ollut tosi harvinaista herkkua. Melissa nukkui aina lapsenakin tosi myöhään ja olisi myös jaksanut valvoa tosi myöhään. 

7. Unelmamatka?


Vähintään kahden viikon matka Walt Disney Worldiin, Floridaan. 

8. Milloin ostit jotain itsellesi ja mitä se oli?

Ostan todella harvoin itselleni oikeasti mitään, koska yleensä käytän rahani lasten vaatteisiin tai ruokaan. Kuitenkin ollessani joulun aikaan töissä Designkavereiden Iloisessa Joulukaupassa, ostin itselleni tosi monet korvikset. 

 

9. Lempikaupunkisi kotimaassa?

Pakko varmaan vastata Kuopio, koska en haluaisi muuttaa täältä minnekään. 

 

10. Kolme elämäsi kauneinta asiaa?

Melissa, Bea ja Vivia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.