Hae
Colour Outside the Lines

Syyskuun ruokakuvat

Oon nyt yrittänyt useammin ottaa kuvan ruoasta ennen kuin syän sen, koska ainakin Instagramissa ruokakuvat saa aina positiivista palautetta.

Jokaisen on kuitenkin pakko syödä jotain, joten toisten ruokakuvista saa helposti kivoja ideoita omiin ruokiin. Meillä syödään arkena ja myös viikonloppuisin ihan tavallista kotiruokaa, joten tässä teillekin näkyville muutamia juttuja mitä tässä kuussa ollaan syöty.

(Lämpimät) voileivät

Heti, kun ilmat kylmenee, meidän leivät lämpenee. Aletaan käyttää selvästi enemmän leivänpaahdinta ja tehdään lämpimiä voileipiä uunissa tai vohveliraudalla.

Kävin syyskuussa ekaa kertaa ikinä Kuopiossa olevassa Atrian myymälässä ja ostin sieltä tosi paljon lihaa syötäväksi. Yksi ilta täytinkin leipäni sieltä ostetulla vaahterasiirapilla marinoidulla kalkkunapaistilla.

paneroidut kanafileet

Meillä on kaksi viljatonta, joten ei voida ostaa kaupan paneroituja pihvejä ikinä vaan ne pitää tehdä itse. Testasinkin itse kuorruttaa kanafileet ja nämä onnistui ihmeen hyvin. Syötiin näiden kanssa kasviksia ja kermaviilikastiketta.

Kuorrutin kanafileet ihan vaan murskatuilla viljattomilla corn flakeseilla, mausteilla ja öljyllä ja paistoin air fryerissa. Nämä oli hitti ja teen näitä varmasti pian uudelleenkin.

Kanasalaatti

Syksyisin iskee aina joku haikeus tuoreisiin kasviksiin.  Ehkä siksi, että kesällä niitä on niin helposti saatavilla ja syödäänkin niitä paljon, joten syksyllä niistä ei halua luopua.

Ollaankin syöty nyt aika paljon salaatteja. Yksi iltapäivä tein mulle ja Janille päivälliseksi kanasalaattia, johon laitoin lehtisalaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia, punasipulia, pakastemaissia, granaattiomenan siemeniä,  avokadoa ja kanaa. Päälle laitoin itse vielä Thousand Island-salaatinkastiketta.

Nuorempana olin ihan koukussa Thousand Island-salaatinkastikkeeseen ja sitä oli meidän jääkaapissa aina.

Letut

Yhtenä sunnuntaiaamuna tein lettuja Fazerin gluteenittomasta lettujauhosta ja mantelimaidosta. Hyvin maistui kaikille.

tumma suklaa

Jani sai töistä kasan Laatusuklaan tummaa suklaata ja ollaankin mutustettu niitä pitkin syyskuuta. Oon ihan yllättynyt miten tykkään nykyään myös 75% suklaasta enkä enää himoitse pelkästään sokerista maitosuklaata.

Osaksihan se voi tietysti johtua myös kohdunpoistosta, koska hormonimäärä kehossani on ehkä hieman matalampi (tai ainakin niin luulen).

kanatortillat

Ostin testiin El Taco Truckin maissitortilloja, koska ne oli kokonaan viljattomia. Ja rakastuin! Tortilloja pitää lämmittää pannulla molemmilta puolilta noin 20 sekuntia ja sen jälkeen ne on ihan täydellisiä!

Teinkin yksi ilta itselleni kanatortilloja, joihin laitoin kanan lisäksi avokadoa, tomaattia, paprikaa, salaattia ja granaattiomenan siemeniä.

Rahkapullat

Meillä oli jääkaapissa pari purkkia maitorahkaa, joissa oli menossa päiväys, joten leivoin rahkapullaa. Päälle laitoin vielä ennen uuniin laittoa sokerissa ja kanelissa keitettyä omenaa.

Nämä meni kuin kuumille kiville ja osan pakastin. Nämä ei ollut viljattomia, joten minä ja kuopus ei voitu syödä näitä.

Spagetti ja jauhelihakastike

Meidän lasten selvästi lemppariruoka on spagetti ja jauhelihakastike. Ollaankin syöty sitä varmaan kerran viikossa tässä kuussa.

Otin käyttöön somesta bongatun säästövinkin ja oon paistanut aina vain puolikkaan paketillisen jauhelihaa ja pakastanut puolet. Paistetun jauhelihan sekaan oon lisännyt tummaa soijarouhetta ja vettä. Lisään kastikkeeseen aina vielä kermapurkin ja purkillisen paseerattua tomaattia.

Kukaan perheestä ei ole valittanut, että ruoka ei olisi hyvää vaan pikemminkin santsanneet enemmän kuin ennen. Ja kukaan ei siis tiedä, että seassa on soijarouhetta, koska siinä vaiheessa lapset saattaisi alkaa nirsoilla.

Riisihiutalepuuro

Mä oon tutustunut riisihiutaleisiin vasta äskettäin ja nyt tein ekaa kertaa riisihiutalepuuroa. Keitin noin vartin hämmennellen litrassa mantelimaitoa 3dl riisihiutaleita. Lisäsin vähän suolaa ja puuro oli valmista.

Niin paljon helpompaa ja nopeampaa kuin tavallisen riisipuuron keittäminen ja nuorimmainen sanoi haluavansa tätä tästä lähtien aina iltapalalla!

Haudutettu possukastike

Yksi päivä laitoin possupihvit marinoitumaan jääkaappiin öljyn ja mausteiden kanssa yön yli. Seuraavana aamuna nostin ne uuniin hautumaan folion alle viideksi tunniksi.

Pihveistä tuli pulled porkia, johon lisäsin ruokakerman ja tarjoilin kastikkeen uunikasvisten kanssa. Ja kerrankin koko perhe oli yksimielinen, että ruoka oli todella hyvää!

Sellaisia ruokia meillä syötiin syyskuussa. Tietysti syötiin paljon muutakin, mutta ainakin näitä.

Miltä sun syyskuun ruoat maistui?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIIN @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Gluteenittomasti paneroidut kanapihvit

Paahdettu myskikurpitsakeitto

keto / vhh tortillasipsit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *