Hae
Colour Outside the Lines

Mun uudet silmälasit x2

Esittelyssä mun uudet silmälasit kaksin kappalein, joista molemmista tykkään oikein kovasti.

Kävin tän kuun alussa näöntarkastuksessa, koska olin jo vähintään puolen vuoden ajan saanut muistutteluviestiä, että edellisestä näöntarkastuksesta on kulunut se suositeltu kaksi vuotta. Olin jo uumoillut hetken, että mun näkö on jotenkin muuttunut, koska vanhat silmälasit aiheutti pientä päänsärkyä. Huomasin ,myös, etten koulussa enää nähnyt takarivistä taululle kunnolla silmälaseillani ja tunnilla varasinkin heti ajan optikolle, etten enää pitkittäisi tätä. 

Näkö oli mun yllätykseksi parantunut eikä heikentynyt kuten olin arvellut. Mulla on siis hyvä lähinäkö, mutta huono kaukonäkö. Toisessa silmässä on huonompi näkö kuin toisessa ja joskus optikko sanoi mun päänsärkyjen ilman silmälaseja johtuvan siitä, että silmät joutuu niin sanotusti zoomaamaan kohteeseen, koska molemmat näkee vähän eri kohtaan hyvin. Oikeassa silmässä mulla oli -0.75 ja vasemmassa -1.00. Jotenkin muistelin, että silmien ero olisi ollut hurjempi nuorempana. 

Kävin Specsaversilla optikolla, koska olin käynyt siellä myös edellisellä kerralla. Sieltä löytyi helposti mun tiedot valmiina ja lasit saa sieltä aika edulliseen hintaan. Olin valmis upottamaan laseihin useamman satasen, mutta koska en käytä niitä koko ajan tai edes päivittäin, en kuitenkaan esimerkiksi tonnia olisi ollut valmis maksamaan laseista. 

Specsaversilla oli ihan kiva valikoima. Itse ehkä olisin kaivannut vielä enemmän sellaisia räväkän värisiä ja leikittelevämpiä kehyksiä, joita ei nyt oikein ollut tarjolla ja jonka takia saatan ensi kerralla mennä oikeasti kiertelemään useammankin optikkoliikkeen. Nyt halusin vain selvitä mahdollisimman helpolla ja nopeasti tästä hommasta. 

Ostin kahdet lasit, koska Specsaversilla oli ota 2, maksa 1-tarjous ja päätin hyödyntää sen nyt silmälaseihin. Toisiksi laseiksi olisi voinut valita myös aurinkolasit, mutta mä ajattelin laittaa toiset lasit suoraan koululaukkuun ja pitää ne koko ajan mukana, koska muuten en ikinä muistaisi ottaa laseja lähtiessä mukaani. 

Instagramissa mua seuranneet tietää, että tunsin saavani vähän huonoa asiakaspalvelua laseja ostaessani, mutta niitä hakiessani sain kyllä aivan erinomaisen hyvää palvelua kuten oon aina ennen tätä yhtä poikkeusta lukuuottamatta Specsaversilla saanutkin. 

Ekat oli vähän villi kortti ja niihin oikeastaan ihastuin heti. Olisin ehkä kaivannut kirkkaampaa väriä, koska jo malli on aika uskalias tai ei ainakaan se perinteisin. Sovittaessa mietin onko nämä liian Sami Syköt, mutta sanoessani sen ääneen päätin, että haluan oikeastaan olla pukeutumisessa yhtä rohkea kuin Sami Sykkö, joten nämä on mulle oikein passeli valinta. Enhän mä usein pukeudukaan tylsästi, joten miksi silmälasienkaan pitäisi olla tylsät. Näiden mallin nimi oli Nairobi ja hinta 109€.

Toiset uudet silmälasit on kevyillä kehyksillä olevat. Niissä on isot linssit, mutta mun mielestä nämä kehyvstää mun kasvoja oikein kivasti. Lasit tuntuu päässä hyvältä. Pelkäsin näiden olevan liian kapeat mun kasvoille, koska sovituskehyksiä oli varmaan taivutettu enemmän sisäänpäin ja ne vaikutti kapeammilta, mutta nämä oli oikeastaan paremmat kuin toivoin hakiessani ne. Näiden mallin nimi oli Catriona ja hinta oli 89€. 

Mulla nämä uudet silmälasit on sen verran harvoin päässä, ettei sinänsä olisi haitannut vaikka en olisikaan löytänyt mitään superihanaa mallia. Kuitenkin tiedostan, että mitä enemmän tykkään silmälasien mallista, sitä useammin laitan ne päähäni. 

Sellaiset kahdet uudet silmälasit mä hankin itselleni viime kuussa. Silmälasit tuli alle kahdessa viikossa eli niitä ei tarvinnut odotella ihan hirveän kauan. Mä otin laseihin vettä ja likaa hylkivän kova- ja heijastuksenestopinnoitteen. Yhteensä mun laseille tuli hintaa 229€. Mulla ei ollut enää tätä postausta kirjoittaessa kuittia tallessa eli en voinut enää tarkistaa pinnoitteen hintoja tms erikseen, mutta kokonaissumman näin pankkitililtä. 

Oon ollut kyllä muutaman viikon käytön jälkeen tosi tyytyväinen laseihin. Ne on tosi hyvät päässä ja mulle painotettiin laseja hakiessa, että aina saa tulla korjauttamaan mallia, jos tuntee lasien painavan. 

Onko sulla silmälasit? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:  

Nappaa 5€ Timma koodi omaa hetkeä varten

Viiden vaatteen vuosi -haaste

Vaatekriisi iski! Tarvitsen vaatteita kohdunpoiston jälkeiseen elämään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *