Hae
Colour Outside the Lines

Hiihtoloma loppui. Mitä me tehtiin?

Eilen loppui meidän viikon pituinen hiihtoloma ja tänään koitti paluu arkeen. Aamu oli tänään hieman tahmea. Vivia ei olisi millään jaksanut lähteä päiväkotiin, mutta onneksi se huoli haihtui päiväkodille saavuttaessa, kun hän alkoi miettiä ketkä kaverit mahtavat tänään olla paikalla. 

Mitä meidän hiihtoloma piti sisällään? 

Meistä lomaili kaikki muut paitsi Jani, joka teki töitä toimistolla koko viikon. Kuopiossa koronatilanne on pysynyt aika maltillisena ja Jani on vielä päässyt toimistolle. Sehän saattaa muuttua päivänä minä hyvänsä, kun tartuntoja tuntuu putkahtelevan joka puolelta. 

Me otettiin Vivian kanssa vähän varaslähtö lomailuun jo edellisenä perjantaina, kun päätettiin pitää vapaata jo silloin. Bea lähti loman viettoon äidilleen perjantaina heti koulusta päästyään ja olikin siellä koko loman. 

Me käytiin Vivian kanssa sitten perjantainailtana loman aloituksen kunniaksi uimassa. Vältettiin muuten juuri ja juuri korona-altistuminen, kun tuntia ennen meidän uimaan menoa olisi voinut altistua. Kuopiossa on hieno uusi uimahalli, Kuntolaakso, joka on kuulemma Suomen toiseksi suurin. Me ollaan keretty käymään siellä lasten kanssa vain pari kertaa, koska ei nyt korona-aikaan olla kauheasti uskallettu liikkua oikein mihinkään ihmisten ilmoille. 

Seuraavana päivänä Kuopioon iski ihan kamala lumimyrsky. Me käytiin iltapäivällä ulkoilemassa lähipuistossa, kun ulkona kyllä pyrytti, mutta tuuli oli vielä aika siedettävä. Lunta oli kyllä niin paljon, että puistoon oli vaikea päästä ja upposinkin muutaman kerran polvia myöten lumeen. Aika rauhassa saatiin muutamia hiihtäjiä lukuunottamatta olla. 

Kun päästiin kotiin, lunta tuli jo vaakatasossa ja meidän ikkunat jäätyivät umpeen päivän aikana. Siis kirjaimellisesti jäätyivät niin, ettei niistä näkynyt läpi. 

Sunnuntaina Melissa yllätti meidät kaikki ja leipoi riisipiirakoita, jotka hän myi mummille ja ukille: Melissa yrittää säästää itse rahaa uuteen tablettiin ja piirtokynään, koska haluaisi tehdä taidetta tabletilla ja mummi sanoi olevansa valmis ostamaan häneltä piirakoita. Katsotaan milloin Melissa taas innostuu tekemään näitä lisää.

Pyysin häntä leipomaan ensi kerralla myös gluteenittomia versioita, että Viviakin voi maistaa. Tällä kertaa Vivia oli oikein onnellinen pelkästä riisipuurostakin. 

Rakennettiin myös junarata, ihmeteltiin patterilla toimivaa veturia ja käytiin mummilassa kylässä. 

Maanantaina me oltiin vaan kotona, kun Janilla oli työkeikka ja hän tarvitsi auton. Oli myös tosi paljon pakkasta. Katsottiin Keisarin uudet kuviot, jota Vivia ei ollut nähnyt ja halittiin sohvalla. Pestiin myös noin seitsemän koneellista pyykkiä, imuroitiin ja siivoiltiin. 

Minusta on ihana, kun Vivia on nyt alkanut myös leikkiä tosi mielikuvituksellisia leikkejä ja me leikittiinkin monet leikit barbeilla ja muilla leluilla. Aloitin maanantaina myös letittämään yhden Vivian barbienuken hiuksia, koska ne sojottivat pystyssä. Suunnittelin, että olisin käynyt kaikkien barbien hiukset läpi loman aikana ja pessyt ja selvittänyt ne, mutta sitä en saanut aikaiseksi ja jätin sen sitten kesälomahommaksi. 

Lomaviikolla me saatiin Vivian kanssa olla aikalailla omissa oloissamme, kun Melissa huiteli kavereidensa kanssa jossain (tai he olivat Melissan huoneessa) ja Jani oli töissä. Me päätettiinkin sitten tiistaina käydä Matkuksen ulkoleikkipaikalla, jonne Vivia oli halunnut jo pitkään. Pihalla oli noin viisitoista astetta pakkasta eli puettiin toppavaatteet päälle ja lähdettiin matkaan. 

Sielläkin sai olla aika yksinään. Yksi perhe oli leikkimässä, kun mentiin, mutta he olivat siinä vaiheessa jo lähtökuopissa ja yksi perhe tuli, kun me oltiin lähdössä. Tuo leikkipaikka on muuten kesällä aivan ihana! 

Kotiin tultua otin Vivian kainaloon, annoin hänelle tabletin ja torkuin hetken. Minua väsytti ihan hirvittävästi, kun olin nukkunut edellisenä yönä vain pari tuntia vatsakipujen takia. 

Illalla katsottiin Janin kanssa Cmoresta uusin jakso Masterchef VIPiä. Ollaan seurattu nyt telkkarista yhdessä Masterchefiä, Diiliä, Maajussille morsian maailmalla ja Sohvaperunoita. Yleensä ei katsota telkkarista oikein mitään ja nämäkin me katsotaan suoratoistojen kautta, mutta yllättävän moneen sarjaan olen saanut Janinkin nyt koukutettua. Varsinkin tuo Maajussille morsian maailmalla oli hyvin yllättävä, mutta sitä on oikeasti ollut mielenkiintoista seurata yhdessä. 

Keskiviikko oli se päivä mitä Vivia oli odottanut siitä asti, kun aloitimme loman. Nimittäin keskiviikkona me käytiin elokuvissa katsomassa Flummelit

Käytiin lapsia mäkkärillä lounaalla, jonka jälkeen Melissa lähti kaverilleen yöksi ja me mentiin Vivian kanssa kiertämään kirpparia. Elokuvanäytös oli vasta iltapäivällä niin jotain tekemistä piti keksiä ennen sitä. 

Käytiin myös lelukaupassa ostamassa pari palapeliä ja uusi lautapeli, jota sitten pelailimme elokuvateatterin aulassa olevan pöydän ääressä odotellessa. 

Elokuva oli ihan hauska, mutta ainakaan meidän 4,5-vuotias ei vielä oikein jaksa istua paikallaan kuin noin tunnin. Eli jos leffa kestää yhtään sen kauemmin, alkaa siinä penkille pyöriminen. 

Torstaina  koitti toinen Vivian lempparipäivä, kun me ajeltiin päiväreissulle mummin luo Joensuuhun. Ajettiin siis aamusta sinne, käytiin muutama tunti kylässä ja ajettiin hakemaan isiä töistä neljän maissa. 

Vivia leikki innoissaan mummin ja kissan kanssa ja oli onnellinen mummin tekemästä riisipuurosta ja letuista. Minä keskityin lukemaan kirjaa, kun hetken Vivian jakamaton huomio ei keskittynyt minuun. Kuuntelin muuten molempiin suuntiin automatkat äänikirjana sitä samaista kirjaa, joka minulla oli kesken. Hieman se on hitaasti etenevää niin, mutta matkat sujuivat rattoisasti. 

Perjantaina pidettiin taas kotipäivä. Itse olen vähän sellainen, että jos joku päivä ollaan menossa niin sitten täytyy seuraavana päivänä vähän rauhoittua. Minua myös vaivasi ihan hirvittävä väsymys ja pienoinen päänsärky. Yritin kuitenkin vähän siivoilla ja sain jopa imuroitua sohvan alusen (joka jää liian usein imuroimatta). Menetin myös hermoni meidän varsi-imuriin, josta alkaa loppua sekä tehot että akun kesto. 

Piirrettiin myös tusseilla, joka oli ehkä virhe, kun tussia tuntui olevan kaikkialla muualla kuin paperissa. Sain myös letitysoperaation valmiiksi. 

Lauantaina me lähdettiin käymään makkaranpaistossa, koska ulkona oli nollakeli ja ilma oli superhyvä. Otettiin termareihin kahvia ja kaakaota mukaan. Ensimmäisen laavun läheisyydessä ei ollut yhtään parkkipaikkaa, joten jouduttiin etsimään toinen ja löydettiinkin sellainen, jolla ei oltu koskaan käyty. 

Kun päästiin paikalle, oli siellä muutama perhe meidän lisäksi eli jouduttiin hieman odottelemaan, että päästään makkaraa paistamaan. Onneksi he olivat jo melkein valmiita eikä Viviaa haitannut juosta viereisellä jäällä odotellessa. Ollaan nyt muutaman kerran tänä talvena käyty makkaranpaistoretkillä ja varmasti jatketaan sitä perinnettä ensi talvenakin. 

Lauantai-iltana käytiin vielä saunassa ja katsottiin yhdessä Putous. Yleensä katsomme saunan jälkeen Avaraa luontoa, mutta vielä ensi lauantaina taidamme katsoa Putouksen finaalin. 

Sunnuntaina Bea tuli kotiin jo aamupäivällä ja Jani katsoikin hänen kanssaan kolmannen Potter-leffan. Me Vivian kanssa katsottiin Tuhkimoa sillä välin toisessa huoneessa. Minä pesin pyykkiä, tein eväitä tulevalle viikolle ja leivoin keto-keksejä. Ne on superhelppo valmistaa, jaan niiden ohjeen tällä viikolla tännekin. 

Leikittiin lasten kanssa illalla vielä kampaajaa ja heidän nukkumaan mentyään minä kävin vielä treenaamassa crosstrainerilla, joka meillä on omassa makuuhuoneessamme. 

Sellainen oli meidän hiihtolomaviikko. Toisaalta ei tehty oikein mitään erikoista, mutta toisaalta saatiin aikaiseksi paljonkin. 

Oliko teillä kiva hiihtoloma? Vietittekö sitä jo aiemmin kuin me? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

LUE MYÖS: 

30 x Disney haaste

Kevät ja Kuopion tori

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.