Hae
Colour Outside the Lines

Eka lomapäivä Joensuussa

Me tultiin sunnuntaina suoraan mökkijuhannukselta Joensuuhun ja Janilla olikin eilen ensimmäinen lomapäivä töistä.

Ja miksikö Joensuuhun? Jani on täältä kotoisin, joten tultiin sukuloimaan ja tapaamaan ystäviä. Yleensä käydään täällä viikonloppu niin, että tullaan perjantai-iltana ja lähdetään pois jo heti sunnuntaina, joten on ihanaa olla kerrankin ajan kanssa liikenteessä ja oikeasti tehdä jotain muutakin kuin viilettää tukka putkella paikasta toiseen.

Ollaan yötä Janin äidin luona. He itse on mökillä niin meillä on hyvin tilaa olla täällä. Tästä on sitten hyvä liikkua paikasta toiseen ja tässä majapaikassa on se hyvä puoli, että saadaan pestyä pyykkiä ja uimarantakin on tuossa ihan vieressä.

Syötiin eilen rauhassa aamupala ja lounas täällä majapaikassa, jonka jälkeen lähdettiin käymään Janin mummon luona. Istuskeltiinkin siellä sitten monta tuntia ennen kuin siirryttiin seuraavaan paikkaan.

Siitä ajettiin ABClle autopesuun ja Vivian mielestä se oli hurjan jännittävää. Ollaan pari kertaa aiemminkin hänen kanssaan käyty autopesussa, joten hän kyllä tiesi mitä odottaa.

Parkkeerattiin auto Joensuun teatterin viereen rantaan ja käytiin leikkimässä Pohjoisen Rantapuiston leikkipuistossa. Se oli kyllä hieman aikansa elänyt ja varmaan seuraavien joukossa remonttilistalla, mutta ihan hauskaa Vivialla tuntui silti olevan.

Rannassa oli ihmisiä viettämässä aikaa piknikillä ja kivoissa keinuissa, joita rantatien varrelle oli pystytetty. Siellä olisi ollut myös Konttiravintola Morton, joka löytyy Kuopiostakin, mutta joka meillä on vielä testaamatta.

Konttiravintola Mortonilla olisi ollut kivan näköinen istuskelualue terassin vieressä.

Sillan alla oli hienot seinämaalaukset ja joku soittamassa musiikkia ja laulamassa.

Kävelimme rantaa pitkin hieman kauempana sijaitsevaan Kanavapuiston leikkipaikkaan, joka oli vasta vähän aikaa sitten uusittu. Se oli aivan ihana leikkipaikka aivan rannassa ja ihmeteltiinkin Vivian kanssa aukeavaa siltaa ja ohi lipuvia veneitä.

Ilma oli ihanan lämmin, mutta oli kiva, kun rannassa kävi koko ajan pieni tuulenvire. Tuolle leikkipaikalle mennään kyllä seuraavallakin Joensuun reissulla, koska se oli tosi kiva ja Vivialla oli hurjan hauskaa. Parasta taisi olla ihana talon näköinen kiipeilyteline.

Leikkipaikka sijaitsi aivan lähellä Iso Myy-kauppakeskusta eli ostosten lomassa olisi siinä helppo käydä leikkimässä ja huilimassa. Vanhemmille oli hyvin penkkejä, joten jalkoja sai lepuutettua niin halutessaan.

Leikkipuistolta kävelimme takaisin  Joensuun teatterin läheisyyteen ja menimmekin rannassa sijaitsevaan Kuunari Elina ravintolalaivaan. Olimme luvanneet Vivialle jäätelön ja sieltä onneksi löytyikin hänelle sopiva mehujää. Jani tilasi limpparin ja kiipesimme ylös kannelle katselemaan maisemia.

Vivia olisi halunnut tutkia laivaa lähemmin, mutta tyytyi kuitenkin kiertämään yläkantta ja oli siihen tyytyväinen.

Laivasta näkyi kivasti Ilosaaren uimarantaan, joka sijaitsee laguunissa. Siellä olikin paljon uimareita, koska oli niin lämmin päivä. Eilen oli kuitenkin ihana, kun ulkona ei ollut tukahduttavan kuuma vaan sellainen sopiva kesälämpö, jossa pystyi nauttimaan ulkoilmasta. Mökillä nimittäin oli inhottavan kuuma koko ajan.

Ravintolalaivasta ajoimme takaisin yöpaikkaamme, söimme päivällistä ja lähdimme vielä käymään uimarannalla. Vehkalahden uimaranta oli kiva ja siisti hiekkaranta, mutta se syveni todella jyrkästi ja nopeasti eli lasten kanssa siellä saa olla aika tarkkana.

Jani ja Vivia polskivatkin aika pitkään, kun minä istuskelin rannalla nauttimassa auringosta ja ihanasta tuulenvireestä. Ranta oli aika täynnä enkä yhtään ihmettele.

Uimareissulta palattuamme Vivia oli ihan poikki ja hän nukkuikin sikeästi koko yön läpi. Taisi nukkua jopa kaksitoista tuntia putkeen heräämättä, joka on meillä usein aika harvinaista.

Meillä oli siis kiva eka lomapäivä Joensuussa. Tänään on vuorossa lisää kivoja kohtaamisia.

Onko joensuu sinulle tuttu kaupunki?

 

LUE MYÖS: 

JUHANNUS 2021

HELLE SAAPUI JA MINÄ SULAN

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Mikä bloggaamisessa on tällä hetkellä haastavinta vai onko mikään? Entä miten paljon käytät aikaa bloggaamiseen päivässä / viikossa?

    Aurinkoista kesän jatkoa!?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.