Hae
Colour Outside the Lines

Kesän tunnistaa toritapahtumista

Kuopion tori täyttyy erilaisista tapahtumista heti, kun kesä alkaa lähentyä. Ihan hyvä vaan Kuopion keskustalle ja sen yrityksille, koska shoppailijat ovat siirtyneet keskustasta Matkukseen.
Yksi omista suosikeistani on torikirppis, joka järjestetään yhtenä sunnuntaina joka kuukausi koko kesän ajan. Kirppisten rakastajana torikirppis on niin erilainen ja ihana kokemus, koska siellä pääsee juttelemaan myyjien kanssa ja ehkä myös tinkimään. Itse en tosin ole kova tinkimään vaan maksan yleensä pyydetyn hinnan, jos tavaran haluan. J tinkii meillä enemmän.
Toinen koko perheen suosikki on kansainväliset suurmarkkinat, jotka rantautuvat Kuopioon aina syksyisin. Niistä kirjoittelinkin jo viime vuonna täällä.
Näin kesän alussa on aina Kuopion seurakuntien järjestämä Riemu-festari torilla. Kävimme tänäkin vuonna torilla tapahtumassa koko perheellä. Lissun kuoro esiintyi tapahtumassa monen muun kuopiolaisen lapsikuoron kanssa.

Lavalla esiintyivät myös Maltti ja Valtti sekä Papu-orkesteri. Papu-orkesteri oli meille aikuisille ihan uusi tuttavuus. Ihan hauskoja kappaleitahan orkesterilla oli ja tanssahtelimmekin orkesterin tahtiin useamman kappaleen. Maltti ja Valtti oli meillekin tuttuja tv:stä. Lapsilla (ja aikuisilla) oli hauskaa, kun Maltti ja Valtti kyselivät yleisöltä millä kukakin oli torille tulleet. Ehdotuksina oli esimerkiksi lentävä kalakukko ja isin kainalokarvassa roikkuminen.

Tapahtumissa oli myös tivolilaite, pomppulinna, kasvomaalausta ja askarteluja sekä ainakin isompien lasten keskuudessa suosittu bottle flip. Kasvomaalauksessa kävivät sekä keskimmäinen että esiteini. Molemmat myös askartelivat söpöt itikkapöntöt. Pienin otti rennosti vaunuissa ja keskittyi katselemaan mitä ympärillä tapahtuu.

Tarjolla oli myös kasvisosekeittoa ja makkaraa. Koska ilma oli hyvä, päätimme käydä syömässä kesän ensimmäiset kioskijäätelöt. Sopivasti saimme istumapaikatkin kiireisen jäätelökioskin edestä. Olin myös tyytyväinen Valion tämän kesän jäätelötarjontaan, koska viime kesään verrattuna laktoosittomia ja vähälaktoosisia jäätelöitä oli lisätty runsaasti.

Samana viikonloppuna järjestettiin torin laidalla street food-tapahtuma, johon kävimme myös tutustumassa. Tapahtumassa oli noin kymmenisen kojua, joista vain yhdelle oli jonoa. Myös me jonotimme samalla kojulle ja syystäkin. Tämä koju oli Naughty BRGR. Kävimme J:n kanssa syömässä Helsingissä Naughty BRGRssa ja ruoka oli aivan taivaallista, joten päätimme mennä tapahtumaan heti huomattuamme mainoksen ruokarekasta. Ruokaa sai jonottaa puolisen tuntia, mutta oli se kyllä sen arvoistakin.
Sen verran nälkä oli, että unohdin täysin ottaa ruoasta kuvan. Ruokaa oli annoksissa kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi. Varsinkin, kun kokki teki vahingossa meidän tilauksen väärin ja antoi sitten väärin tehdyn triplapihvillä tehdyn hampurilaisen kaupan päälle. Nyt vaan peukut pystyyn että Naughty BRGR rantautuisi Kuopioon ihan kunnolla tulevaisuudessa.
Lissu satutti jalkansa pari viikkoa takaperin ja nyt käveleekin kävelysauvoilla vielä ainakin muutaman päivän. Harmillisinta tapahtumassa oli, että rakkaan voimisteluharrastuksen kevätnäytös jäi välistä. Ensi vuonna sitten paremmalla tuurilla.

 

Mikä on sinun suosikkisi kotikaupunkisi kesätapahtumista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.