Hae
Colour Outside the Lines

rv 18+6

Tähän viikkoon on mahtunut paljon. On iloittu, säikytty ja ehkä vähän säikähdettykin.

Lauantaina olimme kaverin tupareissa katsomassa jääkiekkoa ja koko illan oli hieman huono olo. Oikeastaan se alkoi jo heti aamulla herättyä, mutta en antanut sen haitata menoa. Kovin pitkään en kuitenkaan jaksanut ja tulimmekin kotiin jo ennen puoltayötä. Haimme ruokaa matkalla mäkkäriltä ja siellä, mäkkärillä ruokaa odottaessa, se tuntui selvästi ekaa kertaa. Potku. Liikkeet on tuntuneet jollain tavalla jo muutaman viikon, tosin välillä en ole ollut varma onko se vauva vai jotain muita vatsanväänteitä. Mutta lauantaina potku tuntui aivan selvästi ja on tuntunut jokaisena päivänä sen jälkeenkin.

Jotenkin helpottavaa alkaa tuntea liikkeitä, koska olen aika paniikissa välillä onko mahassa kaikki hyvin. Naureskelin ennen raskautta kotidopplereille, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että sellainen olisikin ollut ihan järkevä hankinta. Sillä olisi saanut vähintään mielenrauhan sellaisina päivinä, kun tuntuu, ettei mahassa ketään olekaan.

Toissapäivänä oli viimeksi tällainen tilanne, jossa kotidoppler olisi ollut tarpeen. Iltapäivällä alkoi vaaleanpunainen vuoto, jota ei ole aiemmin ollut. Säikähdin vuotoa aikalailla ja koska se ei useampaan tuntiin loppunut, lähdin J:n kehotuksesta käymään päivystyksessä. Lääkäriä en tarvinnut odottaa kuin parisen tuntia, mutta en siellä kovin viisastunut. Lääkäri oli sitä mieltä, että aamulla heti pitää olla yhteydessä neuvolaan. Yritti itse ultralla katsoa olisiko vuodon syy istukka, muttei kuitenkaan siinä onnistunut. Sanoipa ne kamalat sanatkin ”näillä viikoillahan ei mitään ole tehtävissä”. Matkan Kroatiaankin suositteli jättämään väliin (lähtöhän on tulevana lauantaina). Aika peloissani siis lähdin sieltä kotiin. Onneksi ultrassa sentään näkyi vilkutteleva vauva ja jonkinlaista liikettä tunsinkin, ettei ihan paniikissa tarvinnut olla.

Neuvolassapa ei sitten ollutkaan samalle päivälle aikoja vaan pääsin sinne vasta tänään. Eilinen meni aika pelonsekavissa tunteissa. Vuoto sentään onneksi loppui jo edellisiltana nukkumaan mennessä. Tänään sitten heti aamusta päästiin ultraan ja tämä ultraava lääkäri oli kyllä todella osaava. Istukka oli kohdun takaseinällä eli se ei vuotoa aiheuttanut. Limakalvot ovat kuulemma niin ohuet, että saattavat vuotaa ja se on ihan normaalia. Reissua ei käskenyt peruuttaa, koska matkustaminen raskaana on aina omalla vastuulla. Tukisukkia vain suositteli. Arvaus sukupuolestakin jo saatiin, mutta sanoi, ettei ole varma ja täytyy odotella rakenneultraan.

Nyt siis voi hyvillä mielin lähteä reissuun pelkäämättä kaikkia mahdollisia komplikaatioita. Meillä on sekä minulle että sikiölle omat matkavakuutukset, joten lääkäriinkin päästään, jos on tarvetta. Mukana matkalla on myös raskaana oleva serkkuni, joka on ammatiltaan kätilö sekä pari tätiäni, jotka ovat lääkäreitä.

Onkos muut raskaana olevat säikähtäneet veristä vuotoa jossain kohti raskautta?

2 kommenttia

  1. Kikke kirjoitti:

    Oikeana päivänä potkaisi. <3 onneks kaikki on hyvin pikkuisella. Mullakin alkaa pikkuhiljaa oma arvaus olemaan mielessä sukupuolesta 😉 -K

  2. Kikke kirjoitti:

    Oikeana päivänä potkaisi. <3 onneks kaikki on hyvin pikkuisella. Mullakin alkaa pikkuhiljaa oma arvaus olemaan mielessä sukupuolesta 😉 -K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.